Skip to article

Cum tratezi otita cu ajutorul cepei

Cum tratezi otita cu ajutorul cepei
Otita este infectia care provoaca inflamație la nivelul urechii. Cel mai frecvent caz este cel al otitei medii, care provoacă inflamație în membrana timpanica situată în spatele urechii medii.

Infecțiile urechilor apar cel mai adesea la copii, deoarece micuții nu au dezvoltat pe deplin trompa lui Eustachio, motiv pentru care sunt mai ușor de blocat. trompa lui Eustachio este responsabila pentru scurgerea fluidelor care apar în membrana timpanică. Curenții puternici de vânt sunt cei care cauzează obstrucția tuburilor și din acest motiv se generează infecția.

Cauzele otitei
- alergii    
- răceli     
- Schimbări bruște ale climei     
- Fumul de tutun

Otita nu este contagioasă, dar din moment ce răcelile sunt una dintre cele mai frecvente cauze, trebuie să le prevenim. La copii, este mai ușor să se răspândească o răceală comună și să provoace acest tip de infecție. 

Ceapa, remediu excelent pentru otita

Ceapa este una dintre cele mai comune legume din bucătărie și a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri.

Aceasta leguma este originara din Asia, dar culturile sale au inceput sa se raspandeasca in timp in toata lumea. Ceapa este bogata in vitamine, inclusiv C si B6, si minerale, cum ar fi fier si potasiu. Datorită acestui lucru ajută la întărirea sistemului imunitar și, prin urmare, combate alergiile, inflamațiile și elimină toxinele într-un mod mai eficient.

Care sunt proprietățile cepei?

Ceapa este o sursa indispensabila de nutrienti. Aceasta leguma are capacitatea de a întări sistemul imunitar care este responsabil pentru asigurarea apărării organismului și, astfel, ajută la prevenirea bolilor precum diabetul, deoarece nu conține un conținut ridicat de zahăr.

Ceapa ajută la controlul nivelurilor de zahăr din sânge și, la rândul său, ajută la eliminarea organismelor dăunătoare care afectează sistemul digestiv.


Cum putem profita de aceasta leguma?

Vă recomandăm să pregătiți o supă cu ceapă dacă prezentați oricare dintre cele două simptome pentru a obține o îmbunătățire.

Notă: Nu se recomandă utilizarea excesivă a cepei. În cazul depășirii zilnice, dozele ar putea genera respirație urinară, gaz și flatulență.

Ceapa are proprietăți care ajută la reducerea inflamației și calmarea simptomelor prin infecție, motiv pentru care îl este recomandata ca remediu natural pentru tratarea otitei.

Ce trebuie sa faci?  
Se taie ceapa în pătrate mici.  Pune-o în urechea afectată înainte de a dormi și las-o să acționeze toată noaptea.

De asemenea o alta metoda consta in extragerea sucului de ceapa. Inmoaie bumbacul sau bucata de pânză cu sucul de ceapă si incalzeste-o. Asigura-te că este la o temperatură medie și pune-l pe urechea care prezintă infecția. Sucul de ceapă nu trebuie să fiarbă sau ar putea provoca vătămări mai grave.

Articole recomandate

Cum iti dai seama ca esti infectat cu virusul West Nile. Medicul Virgil Musta a explicat simptomele Cum iti dai seama ca esti infectat cu virusul West Nile. Medicul Virgil Musta a explicat simptomele
Autoritatile au anuntat clar ca in Capitala exista tantari purtatori ai virusului West Nile. Pentru ca foarte multe persoane sunt deja in panica, medicul Virgil Musta, seful sectiei de Boli Infectioase Victor Babes din Timisoara, a explicat care sunt simptomele ce pot aparea in urma infectiei cu
Ce nu stiai despre stomatologie si merita sa stii Ce nu stiai despre stomatologie si merita sa stii
Medicii stomatologi practica una dintre cele mai vechi specializari medicale din lume. In Italia este expus un dinte care a fost curatat partial cu un instrument de silex, ce dateaza de peste 14.000 de ani si care este considerat ca fiind cea mai veche lucrare stomatologica cunoscuta, in timp ce
Medicul Virgil Musta, avertisment. Ce trebuie sa faci imediat daca esti muscat de o capusa Medicul Virgil Musta, avertisment. Ce trebuie sa faci imediat daca esti muscat de o capusa
Medicul Virgul Musta atrage atentia ca in ultimele saptamani au ajuns la spital foarte multe persoane muscate de capuse. Seful sectiei de Boli Infectioase din Timisoara avertizeaza ca acestea sunt foarte periculoase si a explicat ce trebuie sa faci imediat ce ai fost muscat de o capusa. 
8 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre alimentatia fara gluten 8 lucruri pe care ar trebui sa le stii despre alimentatia fara gluten
Cu toate că doar 1% din populaţia globului suferă de boala celiacă, se pare că aproape 30% dintre oameni încearcă să evite glutenul. Dacă la început erau disponibile puţine alimente şi produse fără gluten, şi mai puţine
Spirulina, ajutorul perfect pentru intarirea imunitatii Spirulina, ajutorul perfect pentru intarirea imunitatii
In ce forma poate fi gasita spirulina? Sanatatea este unul dintre cele mai importante aspecte din viata unui om, motiv pentru care trebuie avut tot timpul in vedere. Din fericire, in ultima perioada, oamenii sunt tot mai preocupati de acest aspect, incercand sa aiba o viata activa si sa consume