Skip to article

Artrita reactiva, urmare a unei boli sexuale

Artrita reactiva, urmare a unei boli sexuale
De multe ori persoanele care se confrunta cu dureri in articulatiile corpului si cu procese inflamatorii nu banuiesc nici o clipa ca afectiunea de care sufera reprezinta o consecinta directa a unei boli cu transmitere sexuala.

Ce este artrita reactiva?
Afectiune destul de rar intalnita in randul persoanelor cu varste cuprinse intre 20 si 40 de ani, artrita reactiva se caracterizeaza prin inflamarea articulatiilor, insotita intotdeauna de dureri vii la miscari obisnuite.

Ceea ce este neobisnuit la artrita reactiva este absenta oricaror alte cauze care pot implica existenta reumatismului sau a altor probleme legate de sistemul osos. Astfel, durerile articulare si inflamatia reprezinta de fapt doar raspunsul organismului la o infectie sexuala deja existenta.

Incidenta artritei reactive este mai crescuta in randul barbatilor decat al femeilor si de asemenea ei prezinta simptome mult mai evidente ale afectiunii.

Cum se pune diagnosticul artritei reactive?
Dupa inventarierea tuturor simptomelor descrise de pacient, medicul va efectua o serie de analize ale sistemului osos, in vederea eliminarii cauzelor reumatismale din diagnostic.

Insa de asemenea artrita reactiva nu inseamna numai articulatii inflamate, ci deseori se manifesta prin dureri si usturimi la urinat, scurgeri vaginale sau din penis, globi oculari inflamati sau senzatie de arsura puternica la nivelul ochilor.

Analizele pentru depistarea bolilor cu transmitere sexuala sunt urmatorul pas catre diagnosticarea corecta a artritei reactive, iar in cazul in care rezultataele sunt pozitive, se stabileste tratamentul.

Cum se trateaza artrita reactiva?
Tratamentul medicamentos consta in principal in antiinflamatoare menite sa reduca inflamatia zonelor tumefiate. In paralel cu acestea se administreaza si antibiotice, care vor trata corespunzator boala sexuala de care pacientul sufera.

De asemenea partenerul sau partenerii sexuali ai persoanei bolnave sunt supusi unui test de depistare a unei boli sexuale, pentru ca tratamentul sa functioneze iar afectiunea sa nu recidiveze.

Artrita reactiva se trateaza de regula in decurs de 3 pana la 4 luni.

Articole recomandate

Se poate transmite coronavirusul prin respiratie? Se poate transmite coronavirusul prin respiratie?
Oamenii de stiinta incearca sa descopere daca coronavirusul se poate raspandi prin aerul respirat. Pana acum, s-a stabilit ca aerosolii pot transmite virusul.Rezultatele nu sunt definitive, insa in conditiile actuale nicio precautie nu e prea mult. Organizatia Mondiala a Sanatatii spune ca nu sunt
Am fost infectat cu coronavirus si nu am stiut? Este posibil? Am fost infectat cu coronavirus si nu am stiut? Este posibil?
Specialistii avertizeaza ca foarte multe persoane ar fi putut sa fi fost infectate cu noul coronavirus si sa nu fi stiu acest lucru, deoarece nu au fost diagnosticate oficial si nici nu au avut simptome severe sau foarte evidente. Simptomele coronavirusului variaza de la o persoana la alta. Mai
Un medicament antiparaziti omoara coronavirusul in 48 de ore Un medicament antiparaziti omoara coronavirusul in 48 de ore
Un medicament folosit pentru deparazitar omoara coronavirusul in 48 de ore, au descoperit cercetatorii australieni de la Universitatea Monash din Melbourne. Este vorba despre Ivermectina, pusa pe piata in 1975. Medicamentul folosit de australieni, avea pana nu demult un destin modest, fiind
Se poate lua coronavirus prin aer? Se poate lua coronavirus prin aer?
Se poate lua coronavirus prin aer? Este una dintre intrebarile pe care si le-au pus foarte multe persoane in ceea ce priveste modurile de transmitere ale noului  coronavirus . Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca acest virus nu se poate transmite prin aer. Noul coronavirus NU SE
Tusea seaca: remedii naturale Tusea seaca: remedii naturale
Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii. Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru