Skip to article

Marire de penis

Marire de penis
Imbunatatirea aspectului penisului include 2 entitati:

alungirea penisului;
ingrosarea penisului.

Acestea se pot realiza intr-o singura operatie sau in 2 operatii separat fiecare.


Alungirea:
Punctul de pornirea a discutiei este faptul ca o portiune (1-1/3) din lungimea penisului este retropubian ( in spatele osului pubis). Daca acest segment se poate trage inainte, se poate obtine o alungire a portiunii exterioare. De asemenea poate exista un efect de intindere directa a tesuturilor in tensiune in timp, la fel ca si in alte tehnici de alungire a tesuturilor. Exista 2 ligamente care ataseaza penisul de pubis, ligamentul fundiform si ligamentul suspensor. Ambele ligamente trebuie eliberate. Este probabil ca eliberarea completa a portiunii profunde a ligamentului suspensor sa nu fie realizabila fara a intra in uretra, dar aceasta portiune poate fi intinsa in momentul operatiei sau ulterior prin greutati exterioare. Aceasta implica o disectie meticuloasa si se realizeaza sub marire cu lupe chirurgicale. In acelasi timp se interpune un implant de goretex sau o grefa dermograsoasa pentru a preveni readerarea. Zona este abordata printr-o incizie orizontala suprapubiana sau una verticala pe linia mediana.

Cat de mult se poate lungi?
Raportindu-ne la citeva mii de interventii se pare ca, media este mai mult de 2,5-3 cm ; ocazional s-au semnalat cresteri de pina la 7,5-8 cm. Rareori nu se obtine nici un cistig in stare de erectie, in moment ce sigur exista o crestere in lungime cu penisul neerect. 20% din pacienti nu au cistigat decit 1 cm in erectie, 70% totusi au cistigat intre 2-4cm., 10% mai mult de atit. Nu exista nici un indiciu pentru chirurg de a aprecia cistigul in cm pina in momentul interventiei.

Ce determina acest cistig depinde de natura ligamentului (un ligament mai scurt produce o alungire mai mare), de cit de mare este portiunea interna a penisului (aceasta influenteaza cit de mult se poate avansa), si totodata este importanta disciplina in tratamentul postoperator, in special folosirea greutatilor sau a tractiunii. Pacientii vor avea un dispozitiv cu greutati. Cei mai multi sint multumiti de rezultate, care devin evidente in 3 luni de la operatie , acestea putind sa se imbunatateasca inca timp de 18 luni.


Cresterea in grosime (Autogrefa cu grasime)
Se recolteaza din zonele donatoare(unde exista un exces de tesut grasos) cu canula de lipoaspiratie conectata la o seringa sau aspirator prin 2 incizii de 0,5 cm. Se injecteaza grasimea prelucrata prin mai multe injectii sub piele. Se utilizeaza aproximativ 30 - 50 cc de grasime pe sedinta distribuita in mod simetric sau in zonele care neesita acest lucru. Se poate repeta procedura la 6 saptamini daca e necesar. Desi se injecteaza mai putin decit la inceputurile chirurgiei plastice sansa ca aceasta grasime sa se revascularizeze si sa supravietuiasca este mult marita.

Avantaje: este o procedura simpla, rapida si fara riscuri pentru zona donatoare. Daca pacientul are zone cu tesut adipos in exces, acesta se poate indeparta in acelasi timp.

Dezavantaje: Resorbtia poate apare si atunci poate fi necesara o noua injectare. Chirurgul poate sa nu gaseasca grasime de calitate buna la un pacient atletic.


- Grefa Dermograsoasa: Problemele care pot apare in cazul autogrefei cu grasime (formare de noduli, scurtare sau asimetrie) a dus la folosirea grefelor dermograsoase dezepitelizate. Dupa recoltarea a doua grefe ( aproximativ de 10/4 cm) grefele se insereaza pe lungime printr-un tunel facut pe fiecare parte a penisului.

Avantaje: Aspect neted si uniform, poate supravietui mai mult decit autogrefa cu grasime.

Dezavantaje: La nivelul zonei donatoare persistenta unei cicatrici, probleme legate de vindecare si cicatrizare; procedura este mai lunga.

- Lambouri: Lamboul suprapubic revers se ridica printr-o incizie suprapubica. Tesuturile isi mentin aportul vascular la baza lamboului, acesta fiind tunelizat pe sub pielea penisului si ancorat linga marginea glandului.

Avantaje: Zona donatoare este acoperita de parul pubian; alungirea se poate face prin aceeasi incizie; nu este necesar sa intorci pacientul pe burta pentru a recolta grasime de pe fese ca in grefele dermograsoase. Teoretic are cea mai buna supravietuire deoarece isi pastreaza aportul vascular.

Dezavantaje: Microdisectia necesita timp operator indelungat; poate apare o zona mai umflata la baza penisului acolo unde se intoarce lamboul.POSTOPERATOR

intra si postoperator se administreaza antibioterapie;

pansament usor pentru 2 zile;

intindere manuala la 1 saptamina;

greutati la 2 saptamini (daca s-a facut doar alungirea), sau 3 saptamini pentru autogrefe cu grasime, 4 saptamini pina la 5 pentru grefe dermograsoase si lambou; se va folosi zilnic cite 20 de minute de 2 ori, si peste noapte se va folosi un sistem de scripeti cu greutati;

sex dupa 4-6 saptamini;

pacientii sint indrumati sa evalueze rezultatele dupa 6-18 luni;

tratament adjuvant: lipoaspiratie suprapubiana pentru a reduce depozitul adipos pubic, descoperind cit mai mult din penis.

se poate face circumcizia in primul rind sau in timpul operatiei pentru a evita macerarea, edemul sau problemele legate de cicatrizare cind se folosesc grefe sau lambouri.

Pentru mai multe informatii va puteti adresa medicilor chirurgi plasticieni din cadrul Clinicii de chirurgie plastica AESTHETIC LINE din Bucuresti, B-dul Dacia nr. 51, sector 1.
Tel.: 021/211 29 98; 211 44 16;

www.aestheticline.info

Articole recomandate

Avertisment dur din partea unui epidemiolog roman privind noua varianta supermutanta a coronavirusului: "Va fi dezastru" Avertisment dur din partea unui epidemiolog roman privind noua varianta supermutanta a coronavirusului: "Va fi dezastru"
Epidemiologul Emilian Imbri vine cu un avertisment dur dupa ce specialistii din intreaga lume au intrat in alerta dupa depistarea noii tulpini de coronavirus din Africa de Sud. Medicul avertizeaza ca aceasta noua varianta este foarte periculoasa. De asemenea, specialistul este de parere ca va
De ce unele persoane nu se imbolnavesc niciodata de COVID, chiar daca stau in preajma persoanelor infectate De ce unele persoane nu se imbolnavesc niciodata de COVID, chiar daca stau in preajma persoanelor infectate
Anumite persoane nu se imbolnavesc niciodata de Covid, chiar daca stau in preajma persoanelor infectate. Oamenii de stiinta au analizat acest aspect si au aflat raspunsul. Cercetatorii au descoperit care este explicatia in acest caz. Potrivit cercetarilor facute, aceste persoane au o memorie imuna
Psihoterapeut, da sau ba? Ai nevoie, dar ai si prejudecati. Daniel Ivan te poate ajuta Psihoterapeut, da sau ba? Ai nevoie, dar ai si prejudecati. Daniel Ivan te poate ajuta
Viata este un amalgam de sentimente, de trairi si experiente. Partea mai putin placuta este ca nu toate sunt placute, unele pot fi chiar traumatizante. Poate ca divortul parintilor te-a afectat foarte mult, poate ca au existat violente in familie sau poate chiar tu ai trecut la randul tau prin
Ce inseamna daca un ou are pete sau umflaturi pe coaja! Il mai poti consuma? Ce inseamna daca un ou are pete sau umflaturi pe coaja! Il mai poti consuma?
Consumul de ouă ajută la reducerea colesterolului, la scăderea riscului de boli de inimă și conțin proteine de calitate, fiind în același timp sărace în calorii. Unele oua au insa pete sau umflaturi pe coaja, iar multe persoane se intreaba ce
Implant de par la Dr. Felix Hair Implant - subiect tabu despre care unii au nevoie sa stie Implant de par la Dr. Felix Hair Implant - subiect tabu despre care unii au nevoie sa stie
Povestea tineretii fara batranetii nu se aplica in realitate. Sunt intr-adevar moduri prin care putem tine in frau semnele imbatranii precoce. Femeile mai au la indemana si diverse trucuri cosmetice si estetice prin care pot pacali varsta. Cu toate acestea, imbatranirea este etapa fireasca in viata