Skip to article

Metodele moderne de contraceptie nu afecteaza dorinta sexuala

Metodele moderne de contraceptie nu afecteaza dorinta sexuala
Intr-o relatie, sexul apropie partenerii, ii ajuta sa se cunoasca si sa se descopere unul pe celalalt. Lipsa apetitului creaza in timp, in interiorul relatiei, discutii si poate duce chiar la despartirea celor doi.

Dorinta sexuala scazuta poate fi cauzata de rutina, de lipsa de comunicare si de afectiune, de lupta pentru putere si de conflicte dar si de timpul relativ scurt petrecut de parteneri impreuna.

Unele femei dau vina pe contraceptivele utilizate pentru lipsa apetitului sexual, insa aceasta este o falsa problema. Consilierea, sfaturile de specialitate ii pot ajuta pe cei doi sa treaca peste perioadele dificile, sa invete sa isi abordeze partenerul din punct de vedere sexual, astfel incat dorinta de a face dragoste sa fie reciproca.

Atunci cand partenerii sunt pe aceeasi lungime de unda, cand fiecare stie ceea ce ii face placere celuilalt, cand mangaierile erotice dau furnicaturi pe sira spinarii, sexul este ceva firesc si dorit de ambii parteneri.
Spontaneitatea si surpriza au un farmec aparte in relatia de cuplu, iar partenerii pot profita din plin de ele daca nu au grija unei sarcini nedorite.

Ca metoda de contraceptie, pilulele au o eficienta de 99%

In plus, nu influenteaza un act sexual neplanificat si nici nu reduc placerea. Au atuul ca sunt reversibile, in sensul ca de indata ce este intrerupta folosirea lor, femeia poate ramane insarcinata.

Pe piata se gaseste o paleta intreaga de metode contraceptive hormonale- injectii, plasturi, pilule, dispozitive implantabile - care nu necesita un efort foarte mare de folosire.
Ele aduc imbunatatiri starii generale de sanatate, menstruatii mai putin abundente si pe perioade mai scurte de timp.

Pentru femeile active si cu un ritm de viata alert, medicina a inventat noi metode de contraceptie, acum disponibile si in Romania.

Inelul contraceptiv hormonal, introdus in vagin de femeie, elibereaza continuu doi hormoni- un progestativ si un estrogen, similat hormonilor naturali progesteron si estrogen din corpul femeii. Hormonii sunt absorbiti prin peretele vaginal direct in circulatia sanguina. Acestia actioneaza, in principal, prin prevenirea eliberarii ovulelor din ovare in cele trei saptamani in care este pastrat in vagin. In cea de-a patra saptamana este indepartat si aruncat, iar femeia va avea sangerarea vaginala lunara. Inserarea lui nu este mai dificila decat introducerea unui tampon

Avantajul este ca nu jeneaza in timpul actului sexual, insa daca se doreste, se poate scoate pentru o perioada de maxim trei ore, timp in care utilizatoare beneficiaza de protectie maxima.
Ratele de eficienta in studiile clinice privind inelul vaginal sugereaza chiar ca ar putea fi mai eficient decat contraceptivele orale combinate (clasicele pilule cunoscute de catre toate femeile), atat in cadrul utilizarii obisnuite, cat si in cadrul utilizarii consecvente si corecte. Potrivit studiilor, are o rata a eficientei in prevenirea sarcinilor nedorite de 99,2-99,7%, si nu depinde, ca in cazul pilulelor, de o schema zilnica de administrate.

In plus, unele femei au spus ca inelul vaginal le-a imbunatatit viata sexuala, ajutandu-le sa fie mai spontane in relatia cu partenerul si le-a crescut libidoul, intensificand lubrifierea in timpul actului sexual.
Folosirea metodelor moderne de contraceptie are de asemenea efecte pozitive si asupra functionarii creierului, inclusiv asupra receptorilor raspunzatori de starea de spirit. Potrivit studiilor, inelul contraceptiv hormonal mareste fluxul de sange in zona vaginului, crescand apetitul sexual si in consecinta si placerea.

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există