5 cele mai frecvente probleme stomatologice si ce poti face pentru remedierea lor

5 cele mai frecvente probleme stomatologice si ce poti face pentru remedierea lor
  calendar_month        
Problemele dentare provoacă disconfort la nivel general. Menținerea sănătății orale este necesară pentru un zâmbet frumos și pentru a te simți cât mai bine în propria piele. Dacă pentru a preveni afecțiunile dinților este clar că trebuie să ai o rutină adecvată, care să includă vizitele regulate la stomatolog, mai jos ai o listă cu cele mai frecvente afecțiuni stomatologice, precum și sfaturi pentru a le remedia în mod eficient.

Cariile dentare

Cariile se numără printre cele mai răspândite probleme dentare. Acestea apar atunci când placa se acumulează pe dinți și produce acid care erodează smalțul. Pentru a repara cariile dentare, este posibil să aveți nevoie de o plombă dentară sau de o coroană, în funcție de severitate. În cazul în care dinții au fost puternic afectați de carii, se pot aplica fatete dentare full smile. Tehnologia full smile redă pacientului zâmbetul estetic, prin corectarea imperfecțiunilor care au apărut în urma diverselor afecțiuni.

Afecțiuni ale gingiilor

Gingivita sau parodontita sunt afecțiuni cu simptome variate, de la ușoare la severe. Simptomele includ umflarea, sângerarea gingiilor și respirația urât mirositoare. Pentru a remedia aceste probleme, medicul stomatolog poate recomanda detartraj și rindeluire radiculară, antibiotice sau intervenții chirurgicale. În cazurile mai grave, când parodontita duce la deteriorarea iremediabilă a dintelui sau chiar la pierderea acestuia, se apelează la implant dentar.

Halitoză

Halitoza sau halena este termenul medical care descrie respirația cu miros neplăcut. Pentru a remedia respirația urât mirositoare, mențineți o rutină riguroasă de îngrijire orală, utilizați apă de gură și rezolvați orice probleme de sănătate subiacente. Hidratarea și evitarea fumatului sunt metode prin care poți combate halena.

Sensibilitatea dentară

Sensibilitatea dinților poate apărea atunci când consumați alimente și băuturi calde sau reci. Sursa durerii poate să fie din rădăcinile dentare expuse, eroziunea smalțului sau din cauza unor carii. Pentru a scăpa de sensibilitatea dentară, utilizați pastă de dinti desensibilizantă, mențineți o igienă orală bună și consultați medicul dentist. Specialiștii pot recomanda diverse tratamente, inclusiv purtarea de aparat dentar Invisalign care va reduce spațiile dintre dinți și va corecta ocluzia.

Pierderea dinților

Pierderea dinților poate fi cauzată de afecțiuni severe ale gingiilor, carii sau leziuni. Pentru a remedia această problemă gravă există mai multe opțiuni. Implanturile sau protezele dentare mobile sunt, de obicei, recomandate de medicul stomatolog. Pentru a preveni pierderea dinților, este important să practicați o igienă orală corespunzătoare și să vă protejați dantura în timpul sporturilor de contact. De asemenea, o dietă echilibrată și evitarea fumatului sunt recomandate.



Acestea sunt doar câteva dintre afecțiunile dentare ce pot interfera cu calitatea vieții. Printr-o igienă orală riguroasă puteți să preveniți majoritatea problemelor și puteți păstra un zâmbet estetic și funcțional.


Recomandari

Newsletter Ele.ro

Castiga bani pe net
  • person

    "poti face orice daca vrei"

Blog Ele.rochevron_right
Forum Ele.rochevron_right