5 substante naturale cu efecte dovedite in anxietate, stres si depresie

5 substante naturale cu efecte dovedite in anxietate, stres si depresie
  calendar_month     photo_cameraPexels    
Multe dintre noi gestionează cu greu nenumăratele probleme legate de job, de viața de cuplu sau programul zilnic prea încărcat, iar după o perioadă încărcată, suprasolicitantă din punct de vedere fizic și emoțional, putem să experimentăm stări de stres, anxietate și chiar depresie.

Deși sunt situații neplăcute, dacă sunt conștientizate la timp și tratate cu seriozitate, poți depăși perioadele de stres și anxietate fără să ajungi la terapeut sau să urmezi un tratament. Toți specialiștii îți vor recomanda ca în asemenea situații, în primul rând, să-ți pui un pic de ordine în viață, să te odihnești cât trebuie, să ai o alimentație echilibrată și să faci sport. Sunt elemente esențiale pentru menținerea unei stări bune, fără de care chiar și un tratament medicamentos își va face cu greu efectul. Dacă pornești din acest punct și, în plus, mai apelezi la câteva remedii, poți gestiona fără probleme aceste perioade complicate.

Iată 5 substanțe naturale cu efecte dovedite în anxietate, stres și depresie:

Canabidiolul

Cunoscut și sub numele de CBD, canabidiolul este unul dintre compușii care se găsesc în planta canabis (Cannabis sativa). Poate fi găsit într-o serie de produse, inclusiv suplimente alimentare, băuturi și chiar alimente. Tot mai multe studii au dovedit că această substanță are efecte benefice pentru organism: ameliorează durerile, poate îmbunătăți sănătatea inimii și reduce stresul, anxietatea și chiar depresia. Mai recent, CBD-ul este utilizat și în soluțiile pentru vapat. Astfel, persoanele care utilizează țigări electronice cu CBD și nicotină reușesc să gestioneze mult mai ușor perioadele de stres și anxietate.

Sunătoarea

Sub formă de ceai sau capsule, sunătoarea este un remediu recunoscut pentru astfel de probleme. Este bogată în hipericină, o substanță activă care previne episoadele de instabilitate emoțională, efectul fiind comparabil cu cel al medicamentelor generice pentru anxietate, fără a provoca efecte adverse.

Mușețelul

Banalul mușețel, pe care îl folosim pentru ceai în special când răcim, este și un remediu antistres și împotriva anxietății cunoscut și dovedit științific. Indiferent de forma sub care este consumat - ceai, extract, ulei, capsule - utilizarea regulată a mușețelului este utilă pentru reducerea simptomelor chiar și în cazul anxietății severe, potrivit Learning Herbs.

Lavanda

Lavanda induce o stare de relaxare care este esențială pentru îndepărtarea stărilor de stres și anxietate. Poate fi utilizată sub formă de ceai, tincturi și chiar pentru aromoterapie. La finalul unei zile încărcate, un ceai sau o baie caldă în care pui câteva picături de ulei esențial de lavandă te va relaxa și îți va induce starea de somn.

Valeriana

Utilizată, în general, pentru combaterea insomniilor, valeriana are un efect calmant extraordinar. Rădăcina de valeriană are compuși precum acidul valeric, acidul isovaleric și antioxidanți care o fac să acționeze asemenea unui sedativ ușor. Valeriana este disponibilă în ceaiuri, extracte, tincturi, capsule și uleiuri esențiale.
Recomandari