Skip to article

6 mituri despre ciocolata. Ce e adevarat si ce nu?

Poate ca uneori te simti vinovat cand te rasfeti cu cateva bucatele de ciocolata. Insa nu aici niciun motiv sa te simti asa. Multi oameni au scos din alimentatia lor anumite produse din cauza unor informatii gresite. In randurile de mai jos, vom demonta cateva dintre cele mai cunoscute mituri legate de ciocolata astfel ca te vei simti mai bine data viitoare cand vei consuma o tableta.

Ciocolata, in special cea neagra, poate fi buna pentru sanatatea ta datorita continutului sau de antioxidati. Doua linguri de cacao (componentul principal al ciocolatei negre) contin mai multi antiocidanti decat 3 ½ cesti de ceai verde , ¾ ceasca de afine si 1 ½ de vin rosu. Iata adevarul despre cele mai cunoscute 6 mituri despre ciocolata:

1. Ciocolata contine grasimi care cresc nivelul colesterolului

Fapt: Untul de ciocolata, grasimea ce se gaseste in ciocolata, poate creste nivelul colesterolului intrucat contine grasimi saturate. Insa acidul stearic, principala grasime saturata din ciocolata cu lapte este unic. Studiile au demonstrat ca nu creste nivelul colesterolului precum celelalte grasimi saturate. Cand este consumata cu moderatie, ca parte a unui plan alimentar echilibrat, ciocolata nu creste nivelul colesterolului. De fapt, daca inlocuiesti o gustare bogata in carbohidrati cu 40 g ciocolata cu lapte va creste nivelul colesterolului bun (HDL) din corp.

2. Ciocolata determina cresterea in greutate

Fapt: Ciocolata poate face parte dintr-un stil de viata sanatos atunci cand este consumata cu moderatie. Cheia mentinerii unei greutati optime este echilibrul dintre caloriile inghitite in fiecare zi si energia consumata in activitati fizice. Un baton de ciocolata contine, in medie, 200- 220 de calorii ceea ce nu inseamna foarte mult daca inlocuieste alte alimente bogate in calorii. Daca o mananci ocazional si in cantitati moderate atunci nu ai de ce sa iti faci griji ca vei creste in greutate. De altfel, expertii sustin ca solutia nu este sa renunti la alimentele favorite pentru a avea un corp suplu. Daca, din cand in cand, te rasfeti cu un baton de ciocolata vei observa ca iti este mai usor sa respecti planul alimentar sanatos. Savureaza incet bucatica de ciocolata, lasa-o sa ti se topeasca in gura astfel incat sa te poti bucura de gustul sau divin.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.

Articole recomandate

Propolisul - beneficii si contraindicatii Propolisul - beneficii si contraindicatii
Propolisul este o substanta produsa de albine atunci cand colecteaza rasinile copacilor, pe care le amesteca cu saliva.  Utilizarea propolisului în medicina alternativă este un proces relativ recent. Există însă opinii contradictorii cu privire la eficacitatea
Bauturile fierbinti cresc riscul de cancer esofagian Bauturile fierbinti cresc riscul de cancer esofagian
Bauturile fierbinti ar trebui evitate. Specialistii avertizeaza ca acestea pot creste cu pana la 90% riscul aparitiei cancerului esofagian. Studiul a fost realizat recent, in randul a 50.000 de persoane, relatează Press Association și Agerpres. Potrivit rezultatelor
Paracetamolul poate avea efecte secundare: cum si cand il pot lua Paracetamolul poate avea efecte secundare: cum si cand il pot lua
Paracetamolul este un medicament pe care foarte multe persoane il au in casa mai ales ca poate fi cumparat fara prescriptie medicala si este de ajutor in cazul durerilor usoare.  Cu toate acestea, ar trebui sa fim foarte atenti la administrarea paracetamolului, deoarece ar putea avea efecte
De ce nu vindeca vitamina C raceala? Si ce o vindeca? De ce nu vindeca vitamina C raceala? Si ce o vindeca?
Contrar credintelor populare, vitamina C nu vindeca raceala. Desi vitamina C este un supliment extraordinar care stimuleaza sistemul imunitar pentru a preveni raceala, daca ai racit, vitamina C nu te ajuta cu nimic. Potrivit unui studiu realizat pe 11.000 de adulti, s-a constatat ca suplimentarea
Mierea de Manuka: cum o alegi pe cea potrivita si ce beneficii dovedite stiintific are aceasta Mierea de Manuka: cum o alegi pe cea potrivita si ce beneficii dovedite stiintific are aceasta
Dintre cele peste 20.000 de tipuri de miere din intreaga lume, mierea de Manuka este cel mai recunoscut si studiat sortiment pentru actiunea antibacteriana, antivirala si antiinflamatorie. Pentru a beneficia insa de potentialul sau terapeutic, ea trebuie aleasa in functie de afectiunea ce se
Acest site foloseste Cookie-uri.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate. Va puteti administra preferintele in Setari cookie.
Ele.ro iti recomanda