Skip to article

Ai grija! Ce se intampla daca mananci alimente expirate

Desi pericolul este foarte mare, multi oameni au consumat, la un moment dat, alimente expirate. Producatorii trec un termen de valabilitate pe produs pentru a se proteja in cazul in care cineva are de suferit. Mai mult sintagma “valabil pana la data de…” se refera la perioada in care gustul produsului nu se altereaza, nu cand devine nesanatos.

Atunci cand vine vorba despre siguranta alimentara, nu trebuie sa iei in calcul doar termenul de valabilitate trecut pe eticheta, ci si alti factori care ar putea sa-ti puna sanatatea in pericol.

Ce se intampla daca mananci alimente expirate

Alimentele expirate pot produce probleme serioase. Printre simptomele unei toxiinfectii alimentare se numara greturi, varsaturi, diaree, voma.

Persoanele aflate intr-o categorie de risc sunt gravidele, copiii mici, batranii si cei cu probleme la sistemul imunitar. Se poate ajunge chiar la deces. Dar, daca esti atent la semnele care te avertizeaza ca e ceva in neregula, le poti consuma linistit. 
 
Ce inseamna aliment expirat

Alimente expirate sunt cele care prezinta semne de degradare. Aici putem enumera: mucegaiul, putrefactia, mirosul neplacut etc. De regula, alimentele congelate, conservate sau uscate, pot fi consumate dupa expirarea termenului de valabilitate. DAR, inainte de a fi mancate, indiferent ca sunt produse proaspete sau procesate, chiar daca sunt sau nu in perioada de valabilitate, trebuie urmarite cateva elemente care pot avertiza asupra sigurantei consumului.

Peste

Peste bun de consum ar trebui sa miroasa a ocean/balta. Un miros usor sarat sau dulceag este in regula. Dar daca pestele are un miros puternic, cu siguranta nu este bun pentru consum. 

Carne

Daca pe supfrata carnii s-a format o pojghita lipicioasa, inseamna ca bacteriile se inmultesc. Totusi, nici carnea foarte rosie nu este neapart sanatoasa, ci poate indica faptul ca a fost tratata cu amoniac.

Conserve

Cand conservele sunt umflate sau prezinta deformari este un semn clar ca au fost infectate cu o bacterie responsabila pentru botulism.
NU consuma niciodata o conserva care prezinta unflaturi sau deformari. Acest lucru inseamna ca s-au format gauri microscopice in ambalaj prin care a patruns aerul.

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.


Articole recomandate

8 lucruri pe care le faci zilnic si te strezeaza la maximum, fara sa stii 8 lucruri pe care le faci zilnic si te strezeaza la maximum, fara sa stii
Stresul face parte din viata noastra. E pretutindeni si atat de mult incat a devenit ceva obisnuit. Nici nu te mai mira faptul ca esti stresat. Ceea ce nu stii este ca te sabotezi singur. Iata care sunt obiceiurile care te streseaza la maximum si nici macar nu-ti dai seama de asta. 1. Nu razi Daca
Zahar sau miere? Doctorul raspunde Zahar sau miere? Doctorul raspunde
Zahărul și mierea sunt două ingrediente pe care le folosim pentru a îndulci preparatele zilnic, dar care dintre cele două alternative este mai benefică pentru organism? Un expert în nutriție, Dr. Keith Kantor, a raspuns. la intrebarea "zahar sau miere: care
8 lucruri incredibile pe care le face corpul uman 8 lucruri incredibile pe care le face corpul uman
Corpul uman este un mecanism atat de bine pus la punct incat este pur si simplu uimitor. Iata 8 lucruri incredibile pe care le face corpul uman fara ca tu sa-ti dai seama: 1. Stranutul depaseste 160 km/h, iar tusea 97km/h Iata un motiv in plus sa tii mana la gura atunci cand stranuti sau tusesti.
Daca observi aceste linii pe carnea de pui, nu o consuma. Afla motivul Daca observi aceste linii pe carnea de pui, nu o consuma. Afla motivul
Carnea de pui este una dintre cele mai consumate. Din acest motiv, cercetatorii au facut numeroase analize pentru a determina ce tipuri de carne de pui sunt mai sanatoase.  Potrivit „ Compassion in World Farming ”, carnea de pui cruda care prezinta linii albe pe ea nu este
Sfecla rosie, efecte negative. Cine nu o poate consuma Sfecla rosie, efecte negative. Cine nu o poate consuma
Sfecla rosie este una dintre legumele cu numeroase beneficii pentru sanatate. Bogata in vitamine si minerale, sfecla rosie imbunatateste sanatatea inimii si sistemul circulator, scade colesterolul si tensiunea arteriala.  Cu toate acestea, sfecla rosie are si efecte negative asupra sanatatii,
Link-uri recomandate:designer interior onlinedesigner interior bucurestinikydecor.romobilier living preturiclassic interior design
Acest site foloseste Cookie-uri.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate. Va puteti administra preferintele in Setari cookie.
Ele.ro iti recomanda