Skip to article

Analiza socanta: Un aliment banal, consumat de milioane de romani, hraneste cancerul. Iata ce otravuri contine!

Asociaţia Pro Consumatori a dat publicităţii un stiudiu şocant! 40% dintre măslinele analizate în cadrul studiului s-au dovedit a fi colorate artificial. 9 tipuri de aditivi alimentari au fost descoperite în măslinele analizate.


Ingredientele regăsite în compoziția sortimentelor de măsline analizate sunt următoarele: măsline recoltate în diferite etape de coacere a fructelor, apă, sare de mare, sare, ardei murat, usturoi, ardei roșu, migdale, anșoa, coriandru, ulei de floarea soarelui, boia iute, boia dulce, cimbru, piper macinat, plante aromatice și otet.

Cantitatea netă de măsline din ambalajele analizate variază între 40% și 60%. În cele 20 de produse analizate s-au identificat 9 tipuri de aditivi alimentari, după cum urmează: acid citric, acid lactic, acid ascorbic, alginat de sodiu, glutamat de sodiu, lactat feros, sorbat de potasiu, benzoat de sodiu și gluconatul feros. În ceea ce privește prezența aditivilor de mai sus în sortimentele de măsline analizate, situația se prezintă astfel: 65% din sortimentele de măsline analizate conțin acid lactic; 60% din sortimentele de măsline analizate conțin acid citric; 45% din sortimentele de măsline analizate conțin acid ascorbic; 35% din sortimentele de măsline analizate conțin gluconat feros; 20% din sortimentele de măsline analizate conțin alginat de sodiu; 15% din sortimentele de măsline analizate conțin glutamat de sodiu; 5% din sortimentele de măsline analizate conțin lactat feros; 5% din sortimentele de măsline analizate conțin sorbat de potasiu; 5% din sortimentele de măsline analizate conțin benzoat de sodiu.

E202 – sorbat de potasiu, conservant. Este un aditiv ce irită pielea, ochii şi mucoasele. Poate fi genotoxic și mutagen pentru celulele sângelui uman.

E211 – benzoat de sodiu, conservant cu acțiune antibacteriană și antifungică în mediul acid. Benzoatul de sodiu este un conservant sintetic care, în reacție cu acidul ascorbic, generează benzen, substanță toxică cancerigenă.

E270 – acidul lactic este folosit ca stabilizator și conservant. Poate produce reacţii alergice precum mâncărimi, inflamarea limbii şi a mucoaselor, respiraţie greoaie, secreţii nazale, favorizează subţierea smalţului dentar şi apariţia cariilor, poate irita mucoasele sistemului digestiv producând diverse afecţiuni digestive. Alimentele ce conțin E 270 nu trebuie consumate de bebeluşi şi copiii mici pentru că ei nu deţin echipamentul enzimatic necesar metabolizării acestuia.

E300 – Acid ascorbic este un agent antioxidant obținut din glucoză și care, în cantități mari, poate produce diaree, atacă smalțul dinților și duce la formarea calculilor la rinichi.

E330 – acidul citric este un agent de reglare a acidității. Cel mai bine documentat efect al acidului citric este distrugerea smalţului dentar, acesta favorizând apariţia cariilor dentare. Acidul citric nu este recomandat în alimentaţia copiilor.  Nu trebuie consumate alimente ce conţin acid citric de către cei care au afecţiuni cardiovasculare sau renale, afecţiuni ale aparatului digestiv şi diaree.

E579 - gluconatul feros este un stabilizator artificial de culoare, care în combinație cu oxigenul, declanșează reacția de oxidare în urma căreia măslinele verzi sau blonde devin negre. Gluconatul feros provoacă eroziuni la nivelul mucoasei esofagului și stomacului.

E585 - lactatul feros este un stabilizator artificial de culoare, având același rol tehnologic și aceleași reacții adverse ca ale gluconatului feros.

E621- monoglutamatul de sodiu este un potenţiator de gust şi aromă. Acesta provoacă reacţii alergice, dureri de cap şi de gât, ameţeală, greaţă, diaree şi poate bloca asimilarea vitaminei B6 şi a calciului. Deficitul de vitamina B6 generează slăbiciune musculară, anemie, insomnie, căderea părului, oboseală cronică şi tulburări neurologice. Deficitul de calciu provoacă o serie de manifestări, cum ar fi: cârcei, pierderi de memorie, fracturi, irascibilitate, astenie, tulburări intestinale şi lipsa poftei de mâncare. Produsele care conţin acest aditiv nu trebuie consumate de către femeile însărcinate, copiii, hipoglicemicii, bătrânii sau cardiacii. conținut sponsorizat

Articole recomandate

Carmen Bruma atrage atentia asupra batoanelor pentru slabit. Cat de periculoase sunt? Carmen Bruma atrage atentia asupra batoanelor pentru slabit. Cat de periculoase sunt?
Foarte multe persoane consuma batoane pentru slabit, pentru ca se spune ca acestea te ajuta sa ajungi usor la senzatia de satietate si tin astfel mai mult de foame.  Carmen Bruma spune insa ca aceste batoane nu fac nimic pentru silueta. Ba, mai mult, exista riscul ca ele sa te ingrase. 
Ce sa mananci atunci cand te doare stomacul. Alimente care alina durerea Ce sa mananci atunci cand te doare stomacul. Alimente care alina durerea
Durerile de stomac pot aparea foarte frecvent, ca urmare a unei alimentatii dezechilibrate. Problemele digestive au numeroase cauze, insa odata aparute trebuie sa incerci sa le tratezi si sa eviti alimentele care ar putea sa declanseze aceste episoade dureroase.  Ca regula generala, este
Ai aceste simptome? Avertismentul medicilor Ai aceste simptome? Avertismentul medicilor
Medicii trag un semnal de alarma! Exista cateva simptome care prevestesc moartea. Chiar daca nimeni nu ne poate spune cu exactitate cat mai avem de trait, medicii sustin ca exista cateva semnale de alarma pe care organismul le da cand se apropie sfarsitul.   Iata cinci dintre cele mai
Riscurile uriase pe care le presupune operatia de marire a fundului. Nimeni nu spune aceste lucruri grave Riscurile uriase pe care le presupune operatia de marire a fundului. Nimeni nu spune aceste lucruri grave
Vrei sa ai un fund de brazilianca si te-ai gandit sa apelezi la serviciile unui medic estetician? Ar fi bine sa te gandesti de doua ori inainte de a face aceasta interventie chirurgicala. Potrivit unui studiu realizat recent si publicat de Societatea Americana de Chirurgie Plastica, operatia de
Ce se intampla daca mananci carne de porc infestata cu pesta porcina! Ce se intampla daca mananci carne de porc infestata cu pesta porcina!
Peste porcina face ravagii in Romania! Mai multe focare din tara au fost eliminate, iar autoritatile spun ca exista riscul ca porcii sa dispara total. Pesta porcina este o boala virala, al carei virus infecteaza porcii domestici si mistreti, cu o rapiditate uriasa. In doar 10 zile de la
Acest site foloseste Cookie-uri.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate. Va puteti administra preferintele in Setari cookie.
Ele.ro iti recomanda