Skip to article

Aparatele auditive o inventie utila pentru beneficiari?

Hipoacuzia este un fenomen clinic des intalnit in zilele noastre in Romania, mai ales in randul persoanelor varstnice dar si a copiilor, care fie s-au nascut cu o malformatie sau au dobandit genetic trasaturile parintilor lor.

Pentru a preveni incetarea functionarii uneia din functiile principale ale omului care este auzul, medicii au inventat aparatele auditive, concepute pentru orice nivel al acestei malformatii existente in prezent.

Care este istoricul acestor aparate?

Geometria initiala a acestui aparat auditiv era una foarte alungita, acest lucru ducand la discriminare sau diferite constrangeri sociale din partea utilizatorilor, lucru care ii facea sa nu traiasca pe picior de egalitate cu semenii lor.

In prezent insa, se disting aparate auditive aproape invizibile, ce pot fi plasate in diferite locatii ale urechii interne, functie de diagnosticul primit.

De cate tipuri pot fi aparatele auditive?

In prezent se disting 5 tripuri diferite de aparate auditive, in functie de plasamentul acestora, dar si de confortul oferit beneficiarilor.

In acest caz, se disting aparate auditive intraaurriculare, retroaurriculare, invizibile. de tip dop(cu amplificare) si cele cu fir.

Cand vine vorba de nivelul calitativ al fiecarei categorii in parte, se disting de departe cele cu fir, acolo unde autonomia bateriei este una extinsa, o caracteristica care s-ar putea observa atat asupra costurilor ulterioare, cat si asupra comoditatii in folosire.

Astfel, fie ca suferiti de o hipoacuzie usoara, medie sau severa, va puteti orienta spre oricare astfel de aparat, deoarece tehnologia care il promoveaza ofera facilitati nebanuite pentru fiecare persoana in parte, pentru a avea o viata normala si a beneficia de functia auzului timp indelungat.

Cum functioneaza un aparat auditiv modern?

Un aparat auditiv modern este un dispozitiv cu orientare electronica, ce are rolul de a capta undele sonore din jur, transformandu-le sub forma de semnale electrice.

Practic, un aparat auditiv este un ”satelit” care face legatura intre urechea interna si creier, cu ajutorul unor microfoane subtile, ce pot fi reglate cu ajutorul unor instrumente de precizie pentru a oferi cele mai bune rezultate utilizatorului.

Daca cautati o amplificare cat mai potrivita a unui aparat auditiv, atunci trebuie sa cautati sa existe un meniu pe care sunt amplasate diferite trepte de volum, pentru a va oferi confortul si calitatea ridicata in viata de zi cu zi.

Care sunt principalele beneficii ale aparatelor auditive moderne?

Datorita dimensiunilor restranse, acestea pot fi transportate cu usurinta in orice buzunar de la haina, dar pot fi atasate usor la nivelul urechii interne fara sa fie nevoie de cunostinte superioare.

In plus reglajul volumului poate fi facut instinctiv, simplele indicatii ale manualului oferit de producator asigurandu-va ca a-ti facut totul cum trebuie.

Acestea nu au nevoie de o intretinere deosebita, functionand in permanenta. Deseori pentru a se schimba bateria, sau orice alte actiuni de mentenanta se mentioneaza termenul pentru care trebuie sa reveniti la un magazin de specialitate.

Un alt aspect deloc de neglijat este discretia cu care pot fi folosite. Deseori prezenta lor la nivelul urechii interne este invizibila cu ochiul liber, datorita culorilor exterioare, un lucru care va forma egalitate intre persoanele care sufera de o asemenea tulburare si restul populatiei de rand.

Insa, numeroasele studii arata ca un aparat auditiv poate fi folosit in zilele noastre pentru orice tip de persoana care dintr-un motiv sau altul a suferit o alterare a functiei auzului.

Altfel spus, fie ca a-ti suferit un accident, fie nu auziti din nastere, fie a-ti dobandit o problema in timpul vietii, cu ajutorul unui aparat auditiv, poate fi restabilita aceasta functie indiferent de gravitate sau forma de manifestare.

Medicii recomanda tuturor persoanelor sa aleaga aparatul auditiv reprezentativ, raportandu-se la nevoi, stil de viata, varsta sau mediul de lucru in care se regaseste.

Pentru a reusi sa va puneti in situatia de a alege aparatul auditiv reprezentativ pentru problemele dumneavoastra de sanatate sau stilul de viata avut, site-ul comenzi.ro va pune la dispozitie o gama variata de produse, de la diversi producatori internationali la un pret cu adevarat competitiv.

La cerere, beneficiarii pot solicita garantie premium, care se poate intinde pe durata a 36 de luni calendaristice, pentru a fi siguri ca aparatul auditiv functioneaza la parametrii optimi o perioada foarte lunga de timp.

Noutatile prezente pe site va pot pune in situatia de a achizitiona chiar si un aparat auditiv reincarcabil, a carui autonomie poate fi vizibil imbunatatia in comparatie cu modelele conventionale intalnite la diferite magazine.

Pentru a conchide, numeroase discounturi va asteapta astfel incat problemele dumneavoastra de auz sa fie diminuate considerabil, pentru a va putea bucura de viata asa cum va doriti.

Simpla plasare a unei comenzi va poate aduce in situatia de a primi un aparat auditiv profesionist intr-o perioada de timp scurta, de doar 24-48h, pentru a va putea bucura adecvat de toate activitatile cotidiene de zi cu zi.

Articole recomandate

Somnul ghidat - terapia miraculoasa marca Bodhie Vik Somnul ghidat - terapia miraculoasa marca Bodhie Vik
Ne petrecem aproape o treime din viata dormind, iar calitatea somnului ne influenteaza starea de bine si sanatatea. Cercetarile au demonstrat ca un somn insuficient poate avea efecte negative nu doar pe termen scurt, cand poate cauza instabilitate emotionala si cresterea nivelului anxietatii, ci si
Pietrele la rinichi: cum pot fi prevenite Pietrele la rinichi: cum pot fi prevenite
Pietrele la rinichi sunt o afectiune foarte frecventa. Sunt bucati solide de materiale multiple care se formeaza in rinichii nostri din cauza mineralelor din urina. Acestea apar de obicei din cauza consumului redus de apa si depunerea de minerale in interiorul rinichilor.  Corpul genereaza
10 metode de contraceptie. Argumente pro si contra 10 metode de contraceptie. Argumente pro si contra
Cand vine vorba de multitudinea de metode de contraceptie, poti fi foarte confuza. Care sunt pilulele contraceptive potrivite pentru tine? Care este cea mai eficace metoda de contraceptie?  Multe intrebari cu multe variante de raspuns?  Iata cateva dintre cele mai des utilizate metode de
Tot ce trebuie sa stii despre homeopatie Tot ce trebuie sa stii despre homeopatie
Homeopatia reprezinta o alternativa la sistemul traditional existent, care presupune tratarea unui individ cu substante diluate provenite din plante, minerale sau animale. In functie de simptomel specifice si starea generala a corpului, homeopatia identifica cel mai potrivit remediu pentru fiecare
STUDIU Mirosul iubitului te ajuta sa dormi mai bine STUDIU Mirosul iubitului te ajuta sa dormi mai bine
Mirosul iubitului sau iubitei ne ajuta sa dormim mai bine, arata un studiu realizat de oamenii de stiinta de la de la Universitatea Columbia Britanică. „Descoperirile noastre oferă noi dovezi că doar faptul că dormi având mrosul partenerului lângă tine