Skip to article

Care sunt cele mai cunoscute tipuri de masaj si pe care le poti practica acasa?

Care sunt cele mai cunoscute tipuri de masaj si pe care le poti practica acasa?
Masajul a fost practicat în aproape fiecare cultură de-a lungul istoriei omenirii, dar pe lângă faptul că este extrem de relaxant, probabil că te întrebi ce se întâmplă, de fapt, cu corpul tău. Explicația este, de fapt, una foarte simplă: țesuturile moi și mușchii corpului sunt manipulate astfel încât starea ta fizică și mentală să se poată îmbunătăți.

De ce să faci un masaj?

Există multe motive pentru care ți-ai putea dori un masaj, unele dintre acestea fiind acelea că te vei simți pur și simplu grozav și că îți poate îmbunătăți starea de spirit, în timp ce altele includ ameliorarea durerilor de cap, reducerea nivelului de stres, îmbunătățirea mobilității și circulației articulare, precum și ameliorarea durerii în diverse părți ale corpului.

Care sunt cele mai populare tipuri de masaj?

Există o serie de tipuri diferite de masaj care sunt populare în întreaga lume. Unele dintre cele mai cunoscute sunt masajul suedez, masajul pe scaun, masajul cu aromoterapie, masajul terapeutic cu ventuze sau masajul țesutului profund. Fiecare dintre aceste tipuri de masaj are propriile sale beneficii, iar unele pot fi savurate chiar în confortul propriei case.

Care sunt cele mai cunoscute tipuri de masaj si pe care le poti practica acasa?

Masajul suedez

Masajul suedez este un masaj ușor, blând, care folosește mișcări lungi pentru a masa corpul, în timp ce stai întins și relaxat pe o masă de masaj. Acest tip de masaj este perfect pentru cei care caută o experiență relaxantă și eliberatoare de stres. Masajul suedez este excelent pentru relaxarea întregului corp și poate fi foarte bun pentru cei care încearcă să se recupereze după diverse leziuni. 

Masaj pe scaun

Masajul pe scaun este un tip de masaj mai scurt și mai concentrat, care se face în timp ce ești așezat într-un scaun de masaj special conceput pentru acest lucru. Acest tip de masaj este perfect pentru cei care caută o modalitate rapidă și convenabilă de a primi un masaj. Masajul pe scaun este excelent pentru cei care lucrează la birou și care doresc să reducă stresul și tensiunea acumulate în timpul unei zile de lucru. 

Masaj cu aromaterapie

Masajul cu aromaterapie este un tip de masaj ce folosește uleiuri esențiale pentru a oferi beneficii terapeutice. Acest tip de masaj este perfect pentru cei care doresc să-și îmbunătățească starea generală de bine și de sănătate. Masajul cu aromaterapie este excelent pentru cei care doresc să se bucure de beneficiile aromoterapiei, într-un cadru relaxat. 

Care sunt cele mai cunoscute tipuri de masaj si pe care le poti practica acasa?

Masajul terapeutic cu ventuze

Cuppingul este un tip de masaj ce folosește ventuze de masaj pentru a crea un vid pe piele. Se crede că acest vacuum produs de ventuze îmbunătățește fluxul de energie în organism și facilitează vindecarea. Acest tip de masaj este perfect pentru cei care caută un masaj mai profund, mai intens. Cuppingul este excelent pentru cei care doresc să-și detensioneze mușchii încordați și să-și îmbunătățească circulația. 

Masajul țesutului profund

Masajul profund al țesuturilor are ca scop atingerea straturilor mai profunde de mușchi și țesut conjunctiv. Un terapeut va apăsa încet degetele în piele cu presiune. Va folosi mișcări lente și ferme pentru a viza țesuturile profunde. Aceasta tehnică vizează în mod specific nodurilor din mușchi. Nodurile musculare, sau punctele de declanșare miofasciale, sunt zone specifice de tensiune din cadrul fibrei musculare. Cauza exactă a acestor noduri este încă neclară, dar ele se pot dezvolta ca urmare a suprasolicitării mușchilor prin practicarea unui sport sau printr-o postură proastă.

Care dintre aceste tipuri de masaj se poate face acasă?

Deși cel mai probabil nu deții o masă sau un scaun de masaj acasă, există totuși o serie de moduri prin care te poți bucura de un masaj în confortul propriei case. Masajul cu aromoterapie și cuppingul sunt două tipuri de masaj care se pot face cu ușurință acasă. Pur și simplu cumpără câteva uleiuri esențiale și ventuze de masaj de la un magazin specializat, documentează-te temeinic despre cum le poți utiliza și ești gata pentru acțiune.

Diferitele tipuri de masaj oferă beneficii diferite, astfel că este important să alegi tipul potrivit de masaj pentru tine. Dacă ești în căutarea unei experiențe relaxante și fără stres, masajul suedez este o alegere excelentă. Dacă vrei un masaj mai profund și mai intens, cuppingul poate fi opțiunea potrivită pentru tine. Indiferent de tipul de masaj pe care îl alegi, cu siguranță te vei bucura de beneficiile care vin la pachet cu acesta.

Articole recomandate

Fructul care poate deveni un pericol pentru sanatate vara. Avertismentul Mihaelei Bilic Fructul care poate deveni un pericol pentru sanatate vara. Avertismentul Mihaelei Bilic
Nutriţionistul Mihaela Bilic atrage atentia asupra pericolului pe care il poate prezenta un fruct consumat adesea de romani in special vara. Nutritionistul spune ca pepenele ne poate afecta grav sanatatea, dar si silueta daca este consumat in cantitati mari.  Pepenele roşu este plin
Ce beneficii are namolul de la Techirghiol Ce beneficii are namolul de la Techirghiol
Namolul de la Techirghiol are numeroase beneficii pentru sanatate si este recunoscut pentru proprietatile sale terapeutice inca de acum cateva mii de ani.  „Proprietăţile acestui nămol au fost descoperite cu mii de ani în urmă, când trupele romane au trecut
Cum treci mai usor peste alergiile de vara? Iata ce aparat poti utiliza acasa! Cum treci mai usor peste alergiile de vara? Iata ce aparat poti utiliza acasa!
Vara este anotimpul în care alergiile afectează milioane de oameni din lumea întreagă. Cel mai adesea, ne referim la alergii cauzate de polen. Poate cel mai deranjant tip de alergie este cel la ambrozie, care afectează din ce în ce mai multe persoane în fiecare
Cum sa ai dinti perfecti? 3 metode perfecte pentru tine Cum sa ai dinti perfecti? 3 metode perfecte pentru tine
Cu toții ne dorim un zâmbet perfect, de un alb strălucitor, curat și estetic. Cu toate acestea, nu totul se poate rezolva printr-o albire profesională a dinților. Ce te faci atunci când problemele cu care te confrunți sunt de altă natură, cum ar fi
ENROUSH, compania romaneasca ce a transformat produsele menstruale ENROUSH, compania romaneasca ce a transformat produsele menstruale
În ultimii ani, femeile din toată lumea au devenit mai atente la nevoile propriului corp. Yoga, meditația, sportul și alimentația sănătoasă sunt subiecte pe care le discutăm des, însă cum rămâne cu menstruația? Brandul