Skip to article

Ce durere emotionala ascunde durerea ta fizica

Ce durere emotionala ascunde durerea ta fizica
Numeroase studii au aratat ca in spatele unei boli exista intotdeauna o durere emotionala. Multe emotii negative, precum stresul, anxietatea, frica, pot modifica functionarea organismului. 

De exemplu: dacă te simți stresat tot timpul, este posibil ca organismul tău să manifeste modificări inflamatorii, s-ar putea să simți chiar constipație, dureri de cap și chiar să ai gripă. Desigur, totul depinde de cât de rău te simți mental, deoarece corpul însuși este pregătit să reziste oricărei emoții. Cu toate acestea, atunci când devine cronica o emotie, va ajunge să iti afecteze grav sănătatea.

Relația dintre minte și corp

Mintea noastră este legată de corp! Creierul și sistemul nervos generează stările noastre mentale și de aceea ele ne afectează adesea sănătatea. Din acest motiv este important să cunoaștem afecțiunile corpului nostru pentru a găsi rădăcina problemei psihologice, putând astfel să avem un tratament și să ne vindecăm.

Durere la nivelul picioarelor

Picioarele sunt punctul nostru de sprijin și partea esențială a corpului care ne permite să facem pași înainte; Când simțim durere in zona picioarelor. Acest lucru se întâmplă atunci cand ne confruntam cu o stare intensa de indoiala, confuzie într-o situație și ne este frică să nu greșim atunci când luăm decizii.

Durere de mână

Durerea degetelor mâinilor este legată de un exces de îngrijorare pentru detalii. În general, persoanele perfecționiste și foarte autocritice tind să le aibă frecvent. Fiecare afecțiune a degetelor are o semnificație. De exemplu: degetul mare este legat de dorința de a scoate pe cineva din viața ta, degetul arătător reprezintă autoritatea și lipsa acesteia, degetul mijlociu este cel care exprimă faptul că este posibil să treci printr-o situație de devalorizare, degetul inelar reprezintă dragostea unui cuplu, iar degetul mic reprezintă libertatea și independența. Toate durerile emoționale se reflectă în corpul tău, modificându-ți sănătatea, de aceea trebuie să fii atent la îngrijirea a ceea ce simți și gândești, astfel încât să poți vibra în armonie, echilibrându-ți corpul și mintea.

Dureri de picioare

De exemplu: dacă aveți o entorse, este posibil să treceți printr-o situație în care trebuie să luați o decizie care să contravină voinței sau credinței tale.

Cefalee

Este indicatorul obișnuit că organismul nostru trebuie să ia o pauză. În general, durerea apare atunci când vă confruntați cu situații de mare stres, depresie, anxietate sau stări de tristețe, deoarece emoțiile generează modificări chimice la nivelul creierului. De asemenea, este legat de nemulțumirea față de o situație sau de lipsa de control a ceva. 

Dureri de gât

Gâtul este partea corpului care susține capul, este podul vieții unde reprezintă flexibilitate, adaptabilitate. De obicei, durerea apare atunci când ești într-un stadiu de resentimente cu tine însuți, crezi că ai făcut ceva greșit și pentru asta te învinovățești. Deci, tot stresul este pus pe gât.

Dureri de spate

Când durerea este în partea inferioară, aceasta este legată de dificultățile economice. Este posibil să fiți stresați în legătură cu banii, munca și stabilitatea financiară. Când durerea se află în zona înaltă, aceasta poate fi asociată cu o lipsă emoțională, te simți singur și trebuie să te simți iubit. Dacă durerea se află în mijlocul spatelui, atunci se referă la vinovăție sau responsabilitate excesivă pentru dorința de a repara viețile altora.

Dureri în stomac

Stomacul este organul corpului nostru care este responsabil pentru digestia alimentelor și hrănirea noastră. Când simțiți greutate, arsuri la stomac, indigestie sau crampe, corpul vă avertizează că poate nu sunteți mulțumit de relațiile sociale pe care le aveți, deoarece există anumite persoane care nu vă plac și trebuie să le faceți față. Durerile de stomac apar și atunci când aștepți să schimbi comportamentul sau atitudinea cuiva. Ascultă-ți corpul și încearcă să accepți comportamentul oamenilor din jurul tău; nu mai judecați acțiunile lor și fiți o persoană mai empatică.

Durere la coate

Acest tip de durere este legat de frica de schimbări; este normal ca orice schimbare să poată genera o anumită angoasă și teamă față de necunoscut; dar nu le poți rezista, deoarece trebuie să înțelegi că schimbările sunt întotdeauna procese care te vor ajuta să evoluezi și să fii o persoană mai bună.

Dureri de dinți și gingii

Dinții sunt legați de comunicare și de dorința de a-ți exprima emoțiile, sentimentele și ideile. Dacă aveți dureri de dinți, este probabil sa întâmpinați o dificultate în a vă exprima așa cum sunteți, poate de teama a ceea ce vor spune ceilalti despre ceea ce ganditi sau de a fi judecați.

Articole recomandate

Avertisment dur din partea unui epidemiolog roman privind noua varianta supermutanta a coronavirusului: "Va fi dezastru" Avertisment dur din partea unui epidemiolog roman privind noua varianta supermutanta a coronavirusului: "Va fi dezastru"
Epidemiologul Emilian Imbri vine cu un avertisment dur dupa ce specialistii din intreaga lume au intrat in alerta dupa depistarea noii tulpini de coronavirus din Africa de Sud. Medicul avertizeaza ca aceasta noua varianta este foarte periculoasa. De asemenea, specialistul este de parere ca va
De ce unele persoane nu se imbolnavesc niciodata de COVID, chiar daca stau in preajma persoanelor infectate De ce unele persoane nu se imbolnavesc niciodata de COVID, chiar daca stau in preajma persoanelor infectate
Anumite persoane nu se imbolnavesc niciodata de Covid, chiar daca stau in preajma persoanelor infectate. Oamenii de stiinta au analizat acest aspect si au aflat raspunsul. Cercetatorii au descoperit care este explicatia in acest caz. Potrivit cercetarilor facute, aceste persoane au o memorie imuna
Psihoterapeut, da sau ba? Ai nevoie, dar ai si prejudecati. Daniel Ivan te poate ajuta Psihoterapeut, da sau ba? Ai nevoie, dar ai si prejudecati. Daniel Ivan te poate ajuta
Viata este un amalgam de sentimente, de trairi si experiente. Partea mai putin placuta este ca nu toate sunt placute, unele pot fi chiar traumatizante. Poate ca divortul parintilor te-a afectat foarte mult, poate ca au existat violente in familie sau poate chiar tu ai trecut la randul tau prin
Ce inseamna daca un ou are pete sau umflaturi pe coaja! Il mai poti consuma? Ce inseamna daca un ou are pete sau umflaturi pe coaja! Il mai poti consuma?
Consumul de ouă ajută la reducerea colesterolului, la scăderea riscului de boli de inimă și conțin proteine de calitate, fiind în același timp sărace în calorii. Unele oua au insa pete sau umflaturi pe coaja, iar multe persoane se intreaba ce
Implant de par la Dr. Felix Hair Implant - subiect tabu despre care unii au nevoie sa stie Implant de par la Dr. Felix Hair Implant - subiect tabu despre care unii au nevoie sa stie
Povestea tineretii fara batranetii nu se aplica in realitate. Sunt intr-adevar moduri prin care putem tine in frau semnele imbatranii precoce. Femeile mai au la indemana si diverse trucuri cosmetice si estetice prin care pot pacali varsta. Cu toate acestea, imbatranirea este etapa fireasca in viata