Ceaiuri pe care nu ar trebui sa le bei daca ai hipertensiune

Ceaiuri pe care nu ar trebui sa le bei daca ai hipertensiune
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
18 Aug 2022, 23:12
       
Din păcate, hipertensiunea arterială este o problemă foarte frecventă și periculoasă care poate duce la consecințe grave. Daca suferi de aceasta afectiune este foarte important sa mentii un tratament si un stil de viata sanatos.

De asemenea, exista alimente si bauturi pe care nu ar trebui sa le consumi daca suferi de hipertensiune. Iata de exemplu cateva ceaiuri pe care nu ar trebui sa le bei daca te confrunti cu aceasta afectiune.

Potrivit Clinicii Mayo, tensiunea arterială ridicată sau hipertensiunea arterială este "o afecțiune comună în care forța sângelui împotriva pereților arterelor este suficient de mare pentru a provoca probleme de sănătate, cum ar fi bolile de inimă".

Printre simptomele hipertensiunii arteriale sunt:
Durere de cap
Sângerări nazale
Zgomote în urechi
Amețeli
Vedere încețoșată
Dureri în piept
Glezne umflate
Probleme de respirație

Hipertensiunea arterială poate avea consecințe grave dacă nu este tratată corect și prompt, pe lângă boli de inimă, insuficiență renală, accident vascular cerebral, probleme oculare, stare generală de rău și alte probleme de sănătate.

Ceai de anason
Această infuzie făcută din semințe de anason poate crește tensiunea arterială la niveluri periculoase.

Infuzie de ginseng

Această plantă blochează efectul warfarinei, care "este folosită pentru a preveni formarea sau mărirea cheagurilor de sânge în sânge sau în vasele de sânge. Este prescris persoanelor cu anumite tipuri de ritm cardiac neregulat, persoanelor cu valve cardiace artificiale (de înlocuire sau mecanice) și persoanelor care au suferit un atac de cord", potrivit Bibliotecii Naționale de Medicină din SUA, astfel că poate duce la tulburări de sânge, inclusiv la creșterea tensiunii arteriale.

Ceai negru

Ceaiul negru are doze mari de cofeină, care stimulează producția de adrenalină și cortizol, ceea ce crește tensiunea arterială.

Ceai de ghimbir

Ghimbirul nu crește tensiunea arterială, dimpotrivă, ajută la scăderea hipertensiunii, dar consumul său nu este recomandat persoanelor cu hipertensiune, mai ales dacă iau medicamente pentru a controla tensiunea arterială.


Recomandari