Skip to article

Consumi acest tip de carne? Riscul sa mori mai repede e urias

Carnea este un aliment apreciat de foarte multa lume. Exista chiar persoane care nu pot sa conceapa o masa fara carne. Cu toate acestea, trebuie acordata foarte mare atentie tipului de carne ales, intrucat consumul preponderent de carne rosie este asociat cu un risc crescut de a muri din cauza unor boli comune, inclusiv cancer, diabet si boli de inima, potrivit unui studiu recent realizat in SUA.

Cercetatorii au examinat date de la peste 530.000 de adulti in varsta cuprinsa intre 50 si 71 de ani si au constatat ca oamenii care au consumat in principal carne rosie au prezentat risc cu 26% mai mare de a muri dintr-o varietate de cauze, decat cei care au mancat mai putin acest tip de carne.

Constatarile oamenilor de stiinta confirma rapoarte anterioare cu privire la asocierea dintre carnea rosie si moartea prematura. Carnea rosie include carne de vita, miel si carne de porc, in timp ce carnea alba include carnea de pui, curcan si peste.

"Am constatat faptul ca, pentru acelasi consum total de carne, persoanele care au raportat o dieta cu o proportie mai mare de carne alba au avut rate de mortalitate prematura mai scazuta", sustine Arash Etemadi, de la Institutul National al Cancerului SUA, autorul studiului.

Cercetatorii au analizat cauzele de deces si au constatat ca, in cazul persoanelor care au consumat preponderent carne rosie, acestea au ajuns sa sufere de noua maladii: cancer, boli cardiace, boli vascular-cerebrale, boli respiratorii, diabet, infectii, boala Alzheimer, boli renale si afectiuni hepatice cronice.

Per ansamblu, 128.524 de persoane au ca principala cauza a decesului cancer, boli de inima, boli respiratorii si accident vascular cerebral. Numai riscul bolii Alzheimer nu era legat de consumul de carne rosie.

Anumite ingrediente din carnea rosie, inclusiv compusi cunoscuti sub denumirea de nitrati si un tip de fier numit fier heme, pot explica de ce exista o rata atat de mare de mortalitate in cazul consumului de carne rosie.

Consumul de fier heme a fost asociat cu o cota de 15% mai mare a mortalitatii timpurie. Nitratii din carnea prelucrata au fost asociati cu un risc crescut de deces mai sporit cu 15%.Carnea procesata poate produce produse chimice care cauzeaza cancer, in timp ce grasimile saturate din carne pot creste riscul bolilor cardiovasculare.


Articole recomandate

8 lucruri pe care le faci zilnic si te strezeaza la maximum, fara sa stii 8 lucruri pe care le faci zilnic si te strezeaza la maximum, fara sa stii
Stresul face parte din viata noastra. E pretutindeni si atat de mult incat a devenit ceva obisnuit. Nici nu te mai mira faptul ca esti stresat. Ceea ce nu stii este ca te sabotezi singur. Iata care sunt obiceiurile care te streseaza la maximum si nici macar nu-ti dai seama de asta. 1. Nu razi Daca
Zahar sau miere? Doctorul raspunde Zahar sau miere? Doctorul raspunde
Zahărul și mierea sunt două ingrediente pe care le folosim pentru a îndulci preparatele zilnic, dar care dintre cele două alternative este mai benefică pentru organism? Un expert în nutriție, Dr. Keith Kantor, a raspuns. la intrebarea "zahar sau miere: care
8 lucruri incredibile pe care le face corpul uman 8 lucruri incredibile pe care le face corpul uman
Corpul uman este un mecanism atat de bine pus la punct incat este pur si simplu uimitor. Iata 8 lucruri incredibile pe care le face corpul uman fara ca tu sa-ti dai seama: 1. Stranutul depaseste 160 km/h, iar tusea 97km/h Iata un motiv in plus sa tii mana la gura atunci cand stranuti sau tusesti.
Daca observi aceste linii pe carnea de pui, nu o consuma. Afla motivul Daca observi aceste linii pe carnea de pui, nu o consuma. Afla motivul
Carnea de pui este una dintre cele mai consumate. Din acest motiv, cercetatorii au facut numeroase analize pentru a determina ce tipuri de carne de pui sunt mai sanatoase.  Potrivit „ Compassion in World Farming ”, carnea de pui cruda care prezinta linii albe pe ea nu este
Sfecla rosie, efecte negative. Cine nu o poate consuma Sfecla rosie, efecte negative. Cine nu o poate consuma
Sfecla rosie este una dintre legumele cu numeroase beneficii pentru sanatate. Bogata in vitamine si minerale, sfecla rosie imbunatateste sanatatea inimii si sistemul circulator, scade colesterolul si tensiunea arteriala.  Cu toate acestea, sfecla rosie are si efecte negative asupra sanatatii,
Link-uri recomandate:designer interior onlinedesigner interior bucurestinikydecor.romobilier living preturiclassic interior design
Acest site foloseste Cookie-uri.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate. Va puteti administra preferintele in Setari cookie.
Ele.ro iti recomanda