Skip to article

Cum alegem dezinfectantii potriviti

Cum alegem dezinfectantii potriviti
Curatenia si igiena au capatat noi valente in ultimele luni, odata cu declansarea pandemiei de coronavirus. Curatenia in casa sau in spatiile in care ne petrecem cel mai mult timpi nu mai inseamna doar sa stergi praful, geamurile, sa aspiri covoarele si obiectele de mobilier si sa dai cu un mop pe podele. Igiena personala nu mai inseamna doar sa te speli pe maini inainte sa mananci sau dupa ce ai folosit toaleta sau sa faci un dus.

Dezinfectantii au devenit indispensabili si atunci cand alegi un produs din aceasta gama trebuie sa te asiguri ca acesta corespunde nevoilor tale si normelor in vigoare.

Dezinfectant cosmetic vs. dezinfectant biocid

Atunci cand alegi un dezinfectant unul dintre criteriile de baza este modul de utilizare: pentru consum uman sau pentru uz casnic. Un dezinfectant pentru consum uman trebuie sa aiba in compozitie un ingredient biocid, nu sa fie doar de tip cosmetic. Dezinfectantul cosmetic este util doar pentru curatare, in timp ce biocidele dezinfecteaza si protejeaza in fata agentilor patogeni.

Produsele biocide pentru consum uman trebuie sa fie avizate de MS, adica sa aiba un numar de inregistrare pe eticheta, sa fie mentionata concentratia substantei active/biocide si explicatii privind timpii de contact cu produsul si cantitatea necesara la fiecare utilizare.

Cum alegem dezinfectantii potriviti

Atentie! Pe unii dezinfectanti cosmetici ar putea exista pictograme si cuvinte cheie care sa te duca, eronat, cu gandul la produse biocide. Pana la aparitia unor reglementari care sa previna inducerea in eroare a consumatorilor, este bine sa cititi cu atentie ingredientele.

Cum alegi cei mai buni dezinfectanti

Gama de dezinfectanti Hygienium propune produse inovatoare si eficiente nu doar din punct de vedere al formulei, ci si al ambalarii si al tipurilor de recipiente folosite. Biocidele vin sub diferite forme - spray, gel, servetele umede - si in recipiente de diferite marimi, astfel incat sa corespunda nevoilor fiecarei persoane.

Pentru consum casnic, spre exemplu, puteti opta pentru un dezinfectant universal multisuprafete, care are rolul de a elimina bacteriile nedorite si de a mentine un mediu curat si sanatos pentru familia ta, datorita efectului virucid, bactericid si fungicid.

Pentru consum uman, puteti folosi cu incredere sapunul lichid dezinfectant Hygienium, cu pompita de spumare, pentru ca igiena mainilor este cea mai importanta in aceasta perioada. Acesta este potrivit pentru toti membrii familiei, curata delicat pielea si are activitate bactericida, astfel ca igienizeaza si protejeaza in acelasi timp.

Cum alegem dezinfectantii potriviti

Siguranta ta sta in mainile tale, iar pentru asta ai nevoie de ajutorul unor produse avizate de Ministerul Sanatatii, cu efect virucid, bactericid si fungicid si acasa, si la locul de munca, si oriunde mergi in aceasta perioada delicata. Toate produsele din gama Hygienium au ca scop prevenirea si distrugerea microorganismelor daunatoare, fie ca sunt destinate igienei personale, fie ca au ca scop dezinfectarea si curatarea obiectelor si suprafetelor cu care intram in contact zi de zi. Echipa de cercetare a dedicat timp si pricepere dezvoltarii portofoliului de produse pentru ca toti cei care le folosesc sa fie in deplina siguranta.

Articole recomandate

Cum iti poti da seama daca o masca de protectie este buna sau este un fake Cum iti poti da seama daca o masca de protectie este buna sau este un fake
Pentru consumatori este foarte dificil sa isi dea seama daca masca de protectie e care o cumpara este una neconforma sau un fake. Cei care trebuie sa fie foarte atenti la masti sunt agentii economici! In doar o luna, ANPC a scos de la vanzare peste 30 de milioane e masti de portectie.  Pentru
Treci natural peste sindromul premenstrual Treci natural peste sindromul premenstrual
Se estimează că 3 din 4 femei sunt afectate de o anumită formă a sindromului premenstrual la fiecare menstruație. Practic, fiecare femeie prezintă cel puțin un simptom al sindromului premenstrual în decursul vieții, iar vârful de incidență
Cat timp sunt contagiosi bolnavii de COVID Cat timp sunt contagiosi bolnavii de COVID
Persoanele care se infecteaza cu coronavirus sunt contagioase timp de 9 zile de la aparitia simptomelor, arata datele celui mai recent studiu. Aceste rezultate subliniază importanţa autoizolării timp de cel puţin 10 zile. Autorul principal Muge Cevik, de la Universitatea din St
Persoanele vaccinate anti-Covid vor mai fi obligate sa poarte masca? Persoanele vaccinate anti-Covid vor mai fi obligate sa poarte masca?
Persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 trebuie sa mai poarte masca? Aceasta este una dintre intrebarile pe care si le pun foarte multe persoane dupa ce s-a anuntat ca a fost realizat un vaccin.  Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, Valeriu Gheorghita, a
Persoanele vindecate de coronavirus trebuie sa se vaccineze? Persoanele vindecate de coronavirus trebuie sa se vaccineze?
Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babes, a explicat ce parere are despre vaccinarea anti-Covid, in cadrul unei emisiuni de la Digi24. „E un lucru care nu se știe foarte cert acum”, a spus Simin Aysel Florescu, întrebată dacă mai