Skip to article

Cum alegem dezinfectantii potriviti

Cum alegem dezinfectantii potriviti
Curatenia si igiena au capatat noi valente in ultimele luni, odata cu declansarea pandemiei de coronavirus. Curatenia in casa sau in spatiile in care ne petrecem cel mai mult timpi nu mai inseamna doar sa stergi praful, geamurile, sa aspiri covoarele si obiectele de mobilier si sa dai cu un mop pe podele. Igiena personala nu mai inseamna doar sa te speli pe maini inainte sa mananci sau dupa ce ai folosit toaleta sau sa faci un dus.

Dezinfectantii au devenit indispensabili si atunci cand alegi un produs din aceasta gama trebuie sa te asiguri ca acesta corespunde nevoilor tale si normelor in vigoare.

Dezinfectant cosmetic vs. dezinfectant biocid

Atunci cand alegi un dezinfectant unul dintre criteriile de baza este modul de utilizare: pentru consum uman sau pentru uz casnic. Un dezinfectant pentru consum uman trebuie sa aiba in compozitie un ingredient biocid, nu sa fie doar de tip cosmetic. Dezinfectantul cosmetic este util doar pentru curatare, in timp ce biocidele dezinfecteaza si protejeaza in fata agentilor patogeni.

Produsele biocide pentru consum uman trebuie sa fie avizate de MS, adica sa aiba un numar de inregistrare pe eticheta, sa fie mentionata concentratia substantei active/biocide si explicatii privind timpii de contact cu produsul si cantitatea necesara la fiecare utilizare.

Cum alegem dezinfectantii potriviti

Atentie! Pe unii dezinfectanti cosmetici ar putea exista pictograme si cuvinte cheie care sa te duca, eronat, cu gandul la produse biocide. Pana la aparitia unor reglementari care sa previna inducerea in eroare a consumatorilor, este bine sa cititi cu atentie ingredientele.

Cum alegi cei mai buni dezinfectanti

Gama de dezinfectanti Hygienium propune produse inovatoare si eficiente nu doar din punct de vedere al formulei, ci si al ambalarii si al tipurilor de recipiente folosite. Biocidele vin sub diferite forme - spray, gel, servetele umede - si in recipiente de diferite marimi, astfel incat sa corespunda nevoilor fiecarei persoane.

Pentru consum casnic, spre exemplu, puteti opta pentru un dezinfectant universal multisuprafete, care are rolul de a elimina bacteriile nedorite si de a mentine un mediu curat si sanatos pentru familia ta, datorita efectului virucid, bactericid si fungicid.

Pentru consum uman, puteti folosi cu incredere sapunul lichid dezinfectant Hygienium, cu pompita de spumare, pentru ca igiena mainilor este cea mai importanta in aceasta perioada. Acesta este potrivit pentru toti membrii familiei, curata delicat pielea si are activitate bactericida, astfel ca igienizeaza si protejeaza in acelasi timp.

Cum alegem dezinfectantii potriviti

Siguranta ta sta in mainile tale, iar pentru asta ai nevoie de ajutorul unor produse avizate de Ministerul Sanatatii, cu efect virucid, bactericid si fungicid si acasa, si la locul de munca, si oriunde mergi in aceasta perioada delicata. Toate produsele din gama Hygienium au ca scop prevenirea si distrugerea microorganismelor daunatoare, fie ca sunt destinate igienei personale, fie ca au ca scop dezinfectarea si curatarea obiectelor si suprafetelor cu care intram in contact zi de zi. Echipa de cercetare a dedicat timp si pricepere dezvoltarii portofoliului de produse pentru ca toti cei care le folosesc sa fie in deplina siguranta.

Articole recomandate

Studiu: Vizierele din plastic nu previn infectarea cu coronavirus Studiu: Vizierele din plastic nu previn infectarea cu coronavirus
Cercetatorii japonezi au realizat o simulare la unul dintre cele mai rapide supercomputere privind eficacitatea purtarii vizierelor impotriva infectiei cu coronavirus. Rezultatul: se pare ca aceste viziere sunt total ineficiente în blocarea aerosolilor respiratori, potrivit modelelor studiate
Boala Alzheimer: simptome precoce Boala Alzheimer: simptome precoce
Alzheimerul este o boala care produce degenerarea creierului, provocând dementa si generând simptome precum pierderea progresiva a memoriei, dificultati de gândire si vorbire, precum si de necunoastere a obiectelor si a functiilor acestora. Boala Alzheimer se agraveaza in timp.
Iti poate afecta praful sanatatea? Iti poate afecta praful sanatatea?
Puțini oameni cunosc efectele nocive pe care praful casnic îl poate avea asupra sănătății. Rinita alergică însoțită de strănuturi, dermatită atopică, mâncărimile oculare și nazale sunt doar câteva dintre
Simti ca ti-e frig mereu? 4 probleme de sanatate de care ai putea suferi Simti ca ti-e frig mereu? 4 probleme de sanatate de care ai putea suferi
Daca simti ca iti estef frig chiar si in zilele calduroase, este posibil sa te confrunti cu o problema de sanatate fara sa stii.  Mainile si picioarele reci  Daca simti ca ai picioarele si mainile reci mereu poate fi vorba despre o anemie, deoarece lipsa fierului in sange, principala
Cancerul pulmonar: primele simptome Cancerul pulmonar: primele simptome
Simptomele cancerului pulmonar se pot confunda usor cu cele altor boli respiratorii, cum ar fi emfizemul pulmonar, bronșita și pneumonia. În faza inițială a cancerului pulmonar nu există de obicei simptome prezente, ele apar doar atunci când este într-un