Cum previi mirosurile intime. 4 secrete pe care orice femeie trebuie sa le stie!

Cum previi mirosurile intime. 4 secrete pe care orice femeie trebuie sa le stie!
  calendar_month   update 21 Aug 2015, ora: 09:10      
Vaginul are un miros specific, de aceea este normal ca acesta sa emane o anumita odoare. Atentie insa! In cazul in care mirosul devine foarte persistent, iar secretiile vaginala isi modifica culoarea si consistenta trebuie sa iei masuri rapide.

Pentru a evita mirosurile neplacute din zona intima trebuie sa ai in primul rand o ingrijire corespunzatoare. Iata ritualul pe care trebuie sa il respecti:

1. Spalarea de doua ori pe zi

Zona intima trebuie spalata de doua ori pe zi. Dimineata si seara. Curatarea trebuie sa se faca cu apa calda si sapun cu pH neutru, pentru a nu modifica flora vaginala.

De asemenea, in perioada menstruatiei, spalarea se face mai des, de cel putin 3 ori pe zi. Pentru a evita mirosurile neplacute, trebuie sa schimba absorbantul de patru ori pe zi. Menstruatia nu are microbi, insa in contact cu aerul aceasta poate capata un miros neplacut.

2. Atentie la lenjeria intima

O alta cauza frecventa a aparitiei mirosurilor neplacute este lenjeria intima sintetica. Evit-o cu orice pret si foloseste bikini din bumbac, deoarece lasa pielea sa respire.

Totodata, incearca sa nu folosesti foarte des chilotii tanga, deoarece acestia sunt vinovati de aparitia infectiilor recurente.

3. Evita dusurile vaginale

Vaginul se curata singur, asa ca nu este nevoie sa faci dusuri vaginale. Spalarea interna a acestuia poate dezechilibra flora vaginala si poate duce la infectii cu candida sau alte bacterii. Spala-te inainte de fiecare act sexual si dupa. Astfel, vei evita aparitia mirosurilor neplacute.

4. Sterge-te corect

La toaleta, hartia igienica va fi folosita numai in directia fata-spate, pentru evitarea infectiilor vaginale cauzate de germenii patrunsi in vagin.

Recomandari