Diabetul de tip 2 - FAVIO iti spune care sunt principalii nutrienti de care organismul are nevoie

Diabetul de tip 2 - FAVIO iti spune care sunt principalii nutrienti de care organismul are nevoie
  calendar_month   update 29 Ian 2016, ora: 14:55      
Desi o dieta 100% sanatoasa alaturi de exercitiile fizice regulate pot fi suficiente pentru tinerea sub control a diabetului de tip 2, mentinerea permanenta si fara abateri a unui astfel de stil de viata este o provocarea foarte mare pentru orice persoana care sufera de diabet.

Acest lucru se datoreaza, in parte, faptului ca afectiunea in sine determina pierderea nutrientilor necesari; nivelul crescut de glucoza actioneaza ca un diuretic si produce eliminarea acestora prin urina. De aceea, persoanele cu probleme de diabet sunt mai predispuse la carente nutritive, iar multe dintre vitaminele lipsa sunt vitale in prevenirea viitoarelor complicatii.

Acidul alfa-lipoic, cunoscut si ca “antioxidant universal”, nu ajuta doar la indepartarea radicalilor liberi, dar si la transformarea zaharului in energie. Rolul de antioxidant este realizat prin faptul ca protejeaza creierul de tulburari neurologice, prevenind afectiunea specifica diabetului - neuropatie diabetica. Este denumit “universal”, deoarece contribuie la regenerarea altor antioxidanti din corp, precum vitaminele E, C, coenzima Q10 si glutationa.

Vitamina A este indispensabila vederii, ajustand-o astfel incat sa se adapteze de la trecerea la lumina la intuneric. Datorita ei putem vedea si in conditii de semi-intuneric. Are un rol la fel de important in regenerarea celulelor si tesuturilor si protejarea dermelor de infectii. Carotenoidul din aceasta vitamina functioneaza si el ca antioxidant.

Zincul este, in primul rand, raspunzator pentru functionarea corespunzatoare a sistemului imunitar, a cresterii si divizarii celulelor, a vindecarii ranilor si a transformarii carbohidratilor in energie. Ce inseamna zincul pentru o persoana care sufera de diabet? Ei bine, zincul este necesar pentru formarea insulinei in celulele beta ale pancreasului, iar studiile recente speculeaza ca zincul ar avea si efecte antioxidante.

Luteina este un nutrient de baza pentru protejarea vederii oricarei persoane afectate de diabet. Calcificarea arterelor este o consencinta a afectiunii si este raspunzatoare pentru perturbarea bunei functionari a ochilor. Luteina este unul dintre nutrientii care nu sunt produsi in organism - sunt preluati din surse externe - si care protejeaza vederea, actionand asemenea unei perechi de ochelari interni in fata retinei sensibile si filtrand razele nocive.

Cromul are un rol benefic in stimularea producerii insulinei si favorizarea efectelor sale asupra carbohidratilor, proteinelor si lipidelor. Persoanele cu probleme de diabet au, de obicei, cantitati scazute de crom in sange, iar acest lucru creste riscul problemelor cardiovasculare. Studiile au demonstrat ca suplimentele care contin crom, cresc actiunea metabolica a insulinei si scad riscul problemelor vasculare, in special in cazul persoanelor supraponderale.

Complexul de vitamine B, alcatuit din acidul folic, acidul pantotenic, niacina, biotina, vitaminele B1, B2, B6 si B12 este implicat in metabolismul carbohidratilor, grasimilor si proteinelor, dar si in producerea energiei de catre organism. O deficienta a oricaruia dintre acesti nutrienti conduce la anemie. Toate aceste vitamine au o valoare beneficia recunoscuta in protejarea sistemului nervos si in prevenirea neuropatiei diabetice.Magneziul este unul dintre mineralele deficitare in organismul persoanelor care sufera de diabet si poate cunoaste niveluri foarte scazute in cazul unei forme mai severe de diabet, precum retinopatia. Aceasta carenta de magneziu poate intrerupe procesul de secretie al insulinei si poate creste rezistenta organismului la aceasta.

Vitamina E. Un procent foarte crescut al persoanelor care sufera de diabet este supus unui risc sporit de stres oxidativ si de declansare a unei boli cardiovasculare, comparativ cu persoanele care nu au probleme de diabet. Vitamina E are o eficienta crescuta in protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.

Complexul de multivitamine FAVIO contine 20 dintre cei mai importanti astfel de nutrienti si este fortificat cu formula unica M0N6X, contribuind la mentinerea glicemiei in limitele normale.

Recomandari