Skip to article

Dr. Oz: simptome din timpul menstruatiei si interpretarea lor

Dr. Oz: simptome din timpul menstruatiei si interpretarea lor Simptome din timpul menstruatiei si interpretarea lor
Menstruatia este o manifestare normala a organismului unei femei, iar pe parcursul vietii ea sufera anumite schimbari, fie ca este vorba de schimbari de nuanta sau de consistenta. Indragitul Dr Oz a discutat cu specialistii si a ajuns la concluzia ca multe dintre reprezentantele sexului frumos nu stiu sa interpreteze anumite simptome din timpul menstruatiei, intrucat nu isi dau seama ca exista acele simptome. Prin urmare, pentru a clarifica problema si a veni in ajutorul femeilor, Dr Oz a prezentat simptomele din timpul menstruatiei si interpretarea lor. Cunoasteai aceste lucruri?

In primul rand, trebuie sa fii atenta la anumite aspecte importante ale menstuatiei: nuanta, consistenta, abundenta si frecventa, pentru ca intr-o forma sau in alta aceste aspecte pot trada prezenta unui dezechilibru hormonal.

1. Menstruatia are o nuanta inchisa si este plina de mici cheaguri

Daca observi ca menstruatia ta este mai inchisa la culoare decat in mod obisnuit, este plina de mici cheaguri de sange si este mai abundenta decat erai obisnuita, este posibil ca nivelul tau de estrogen sa fie mai mare decat ar trebui.

Alaturi de aceste simptome prezente in menstruatie, un nivel ridicat al estrogenului poate fi tradat si de dureri frecvente de cap, senzatii de durere la sani, pofta de dulce, usoara luare in greutate si acnee.

Trebuie sa stii ca nivelul prea mare de estrogen se poate datora si anumitor pastile pe care le iei si care au o actiune asemanatoare cu cea a estrogenului. In acest caz, daca poti, este bine sa renunti o vreme la ele sau sa te consulti cu medicul tau.

Mentruatia inchisa la culoare, abundenta si cu mici cheaguri poate duce, in timp, la aparitia cancerului, deci cel mai bine este sa-ti faci un consult ginecologic pentru a-ti regla dezechilibrul hormonal. Singura, acasa, nu ai cum sa il rezolvi.

2. Menstruatia este deschisa la culoare, putin abundenta si intarzie

In cazul in care observi ca menstruatia ta are o nuanta rosu deschis, asemanatoare cu nuanta gemului de capsuni, si pe deasupra obisnuieste sa-ti vina cu intarziere si nu este abundenta, inseamna ca ai un nivel prea mic de estrogen.

Pe langa simptomele prezente in menstruatie, nivelul mic de estrogen poate fi asociat cu oboseala constanta, caderea parului, uscaciunea vaginala si libidoul scazut. In general, menstruatia deschisa la culoare, despre care nu poti spune cu exactitate cand va aparea, este asociata cu premenopauza, insa este posibil ca aceste simptome sa se manifeste si la femeile mai tinere. In timp, nivelul scazut de estrogen poate scadea densitatea osoasa si te poti alege cu fracturi.

3. Menstruatia are o culoare de rosu intens, vine la timp

Daca menstruatia ta are o culoare de rosu intens, asemanatoare cu nuanta sucului de merisoare, nu intarzie niciodata, nu prezinta cheaguri decat pe alocuri si nu tine mai mult decat de obicei, inseamna ca nu ai un dezechilibru hormonal.

Totusi, specialistii consultati de Dr Oz spun ca in cazul tau sindromul premenstual poate fi mai pregnant decat in primele 2 cazuri, cele cu dezechilibru de estrogen. Cu alte cuvinte, este mofturoasa, indispusa, treci rapid de la o stare de spirit la alta, nimic nu-ti convine si esti mai sensibila.

Tu ce fel de simptome reusesti sa depistezi in menstruatia ta?

Autor: Laura Galan

Articole recomandate

Vopsirea parului la menstruatie si alte mituri despre par! Iata ce trebuie sa stii! Vopsirea parului la menstruatie si alte mituri despre par! Iata ce trebuie sa stii!
De-a lungul timpului, parul femeilor a dat nastere unor mituri si conceptii eronate, pe care multe persoane continua sa le creada cu tarie. Daca te-ai lua dupa unele dintre ele, ar insemna ca in zilele delicate ale lunii nu ai voie sa faci baie, sa-ti speli parul sau sa uzi florile. De departe, cel