Grupa sanguina iti spune la ce boli grave esti expus

Grupa sanguina iti spune la ce boli grave esti expus
history_edu
Autor
redactia ele.ro
  calendar_month
Publicat
13 Sep 2016, 08:33
       
Grupa sanguina are o influenta uriasa asupra comportamentului nostru, dar si asupra sanatatii. Stim ca sunt temperamente specifice fiecarei grupe de sange, dar cercetatorii au mai aflat si care sunt bolile la care suntem expusi in functie de aceleasi caracteristici sangvine.

Asa cum nu-ti poti alege rudele, nici grupa de sange n-ai vreo sansa sa o alegi sau sa o schimbi. Cu ea te nasti, e mostenire genetica, dar cel putin te ajuta sa stii cam la ce boli esti expusa, asa incat sa iei din timp masurile care se cuvin.

In functie de caracteristicile hematologice ale fiecarei grupe de sange, sistemul imunitar va actiona in mod diferit asupra virusurilor, bacteriilor şi afectiunile provocate de acestea.

Un studiu realizat de oamenii de stiinta de la Harvard School of Public Health arata ca cei care au grupele A, B sau AB prezinta un risc mai mare de boli coronariene, comparativ cu cei cu grupa O. De asemenea, aceleasi grupe au un risc mai mare de formare de cheaguri de sange periculoase.

Un alt studiu realizat de cei de la Universitatea din Vermont a aratat ca cei cu grupa AB au un risc cu 82% mai mare de a avea probleme cu memoria, care pot provoca dementa.

Mai multe cercetari au scos la iveala faptul ca cei cu grupa de sange A prezinta riscuri crescute de cancer la stomac, potrivit lui Gustaf Edgren, expert in epidemiologie la Institutul Karolinska din Suedia. Oamenii cu grupa O, pe de alta parte, sunt mai predispusi la ulcer peptic, scrie csid.ro.

Vestea buna pe care o dau specialistii este ca aceste lucruri pot fi controlate, atat timp cat persoana in cauza nu fumeaza, mananca sanatos si face sport.
Recomandari

Newsletter Ele.ro

 
 
De ce sa nu il iubesti?..el te iubeste pe tine
  • person

    "cum sa iubesti...pareri personale. keep up ,spread jah-jah love ,first of all"

Blog Ele.rochevron_right
 
Forum Ele.rochevron_right
 
GHIRLANDA CARTON HAPPY BIRTHDAY 2M

9 RON   11 RON

Ofert Ele.rochevron_right
20% reducere