Iti faci manichiura la salon? 5 detalii pe care trebuie sa le urmaresti ca sa nu te imbolnavesti

Iti faci manichiura la salon? 5 detalii pe care trebuie sa le urmaresti ca sa nu te imbolnavesti
  calendar_month   update 03 Nov 2015, ora: 07:04      
Pielea catifelata si o manichiura bine ingrijita sunt foarte importante atunci cand iesi in lume. Dar stiai totusi cat de riscant este sa iti faci manichiura si pedichiura la un salon cosmetic? Ustensilele folosite pot fi un focar urias de infectie daca nu sunt sterilizate corect.

Afla in continuare care sunt pericolele care te pandesc in aceste saloane de infrumusetare:

Ustensile nesterilizate

In timpul procedurilor, asigura-te ca nu te alegi cu vreo zgarietura sau taietura. Cand vezi chiar si un firicel mic de sange, pentru siguranta ta, mai bine ridica-te si pleaca acasa cu manichiura neterminata decat sa risti o infectare. Gandeste-te doar ca un instrumentar nesterilizat corect, forfecute folosite la mai multe persoane, spre exemplu, pot creste riscul infectarii chiar si cu HIV. Instrumentele necuratate corespunzator sunt sursa de transmitere a unor ciuperci greu de tratat.
Tu insati daca ai rani sau infectii la degetele de la maini sau de la picioare amana pe cat posibil prezentarea la un salon de cosmetica pentru a nu deveni sursa de imbolnavire pentru alte persoane.

Cuticule taiate

Pentru ca vorbeam despre taieturi sau sangerari, fugi cat te tin picioarele de saloanele unde manichiuristele taie cuticulele in loc sa le impinga. In acest fel nu face decat sa distruga bariera de aparare naturala, deschizand calea catre patrunderea in organism a virusurilor de tot felul.

Manichiurista neglijenta

Manichiuristele sunt ca niste doctori. Daca ele nu sunt ingrijite, nu arata ca scoase din cutie, ce incredere poti sa ai ca esti pe maini sigure? Urmareste in primul si in primul rand sa vezi daca se spala pe maini inainte sa te preia sau dupa ce a terminat de aranjat o clienta. Apoi, uita-te la ea. Daca mainile ei nu sunt ingrijite, daca ea per ansamblu nu pare o persoana de incredere, ridica-te si cauta alt salon si alta manichiurista.

Unghii pilite in toate directiile

Atentie si la felul in care iti pileste unghiile. Regula este ca unghia sa fie pilita intr-o singura directie pentru a o proteja astfel incat sa nu se rupa ulterior. Atrage-i atentia manichiuristei daca observi ca plimba pila dintr-o directie intr-alta. Gandeste-te doar ca aceste manevre nu fac decat sa slabeasca structura unghiei, care in curand va incepe sa se exfolieze si sa se rupa.

Cuva nesterilizata

Cuva in care se tin picioarele inainte de pedichiura trebuie sa fie sterilizata inainte de folosire pentru a nu te alege cu micoze sau ciuperci. Daca ai dubii ca ti-a fost adusa o cuva sterila, cere-i pedichiuristei sa o dezinfecteze in fata ta. Nu ai niciun motiv sa te jenezi sa ceri asta cata vreme este sanatatea ta in joc!

Recomandari