Skip to article

Lista celor mai bogate alimente in antioxidanti

Cercetatorii americani au testat de curand o lista mare de produse alimentare si au stabilit o ierarhie a celor mai bogate in antioxidanti. Castigatorul absolut pare sa fie fasolea boabe rosie care invinge coacazele salbatice la destul de mica distanta.

Antioxidantii protejeaza celulele umane de radicalii liberi  Moleculele radicalilor liberi provoaca boli cardiovasculare si afectiuni oncologice (cancer) si totodata grabesc procesul de imbatranire.

Lista produselor de mai jos a fost publicata in “Journal of Chemistry and Food”.
Iata topul celor mai bogate alimente in antioxidanti:
1. Fasolea rosie cu bobul mic
2. Coacazele salbatice
3. Fasolea boabe rosie
4. Coacazele de gradina
5. Afinele
6. Anghinarea (chiar fiarta)
7. Murele
8. Prunele
9. Zmeura
10. Capsunile
11. Merele rosii – soi Delicious

Citeste continuarea pe SFATULPARINTILOR. RO.


Articole recomandate

8 lucruri pe care le faci zilnic si te strezeaza la maximum, fara sa stii 8 lucruri pe care le faci zilnic si te strezeaza la maximum, fara sa stii
Stresul face parte din viata noastra. E pretutindeni si atat de mult incat a devenit ceva obisnuit. Nici nu te mai mira faptul ca esti stresat. Ceea ce nu stii este ca te sabotezi singur. Iata care sunt obiceiurile care te streseaza la maximum si nici macar nu-ti dai seama de asta. 1. Nu razi Daca
Zahar sau miere? Doctorul raspunde Zahar sau miere? Doctorul raspunde
Zahărul și mierea sunt două ingrediente pe care le folosim pentru a îndulci preparatele zilnic, dar care dintre cele două alternative este mai benefică pentru organism? Un expert în nutriție, Dr. Keith Kantor, a raspuns. la intrebarea "zahar sau miere: care
8 lucruri incredibile pe care le face corpul uman 8 lucruri incredibile pe care le face corpul uman
Corpul uman este un mecanism atat de bine pus la punct incat este pur si simplu uimitor. Iata 8 lucruri incredibile pe care le face corpul uman fara ca tu sa-ti dai seama: 1. Stranutul depaseste 160 km/h, iar tusea 97km/h Iata un motiv in plus sa tii mana la gura atunci cand stranuti sau tusesti.
Daca observi aceste linii pe carnea de pui, nu o consuma. Afla motivul Daca observi aceste linii pe carnea de pui, nu o consuma. Afla motivul
Carnea de pui este una dintre cele mai consumate. Din acest motiv, cercetatorii au facut numeroase analize pentru a determina ce tipuri de carne de pui sunt mai sanatoase.  Potrivit „ Compassion in World Farming ”, carnea de pui cruda care prezinta linii albe pe ea nu este
Sfecla rosie, efecte negative. Cine nu o poate consuma Sfecla rosie, efecte negative. Cine nu o poate consuma
Sfecla rosie este una dintre legumele cu numeroase beneficii pentru sanatate. Bogata in vitamine si minerale, sfecla rosie imbunatateste sanatatea inimii si sistemul circulator, scade colesterolul si tensiunea arteriala.  Cu toate acestea, sfecla rosie are si efecte negative asupra sanatatii,
Link-uri recomandate:designer interior onlinedesigner interior bucurestinikydecor.romobilier living preturiclassic interior design
Acest site foloseste Cookie-uri.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate. Va puteti administra preferintele in Setari cookie.
Ele.ro iti recomanda