Skip to article

"Mousse si suc 100% - aici sunt vitaminele istete!" O colectie de informatii despre sucuri si mousse-uri

"Mousse si suc 100% - aici sunt vitaminele istete!" O colectie de informatii despre sucuri si mousse-uri
De ce sunt sucurile si mousse-urile bune pentru intreaga familie?

Potrivit opiniilor expertilor, o alimentatie potrivita in copilarie si, mai tarziu, la varsta adulta, se traduce printr-o conditie fizica buna, iar pentru cei in varsta, printr-o stare de bine. Acest lucru inseamna consumul de sucuri si mousse-uri in fiecare zi. Aceste produse sunt elemente importante pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata, atat ca parti ale felurilor principale (exemplu: micul-dejun pentru a-ti incepe ziua), dar si drept gustari in timpul zilei. Fructele si legumele sunt o sursa de vitamine, minerale, polifenoli si carbohidrati, ce contribuie la reglarea functiilor corpului. Atunci cand alegem sucuri, putem fi siguri ca nu contin aditivi artificiali, zahar, sirop sau alti indulcitori, conservanti, coloranti sau alte ingrediente care imbunatatesc gustul, culoarea sau consistenta.

Cum se obtin sucurile?

Sucurile sunt produse in intregime naturale, facute exclusiv din fructe si legume sanatoase, coapte, proaspete sau conservate. Sunt obtinute prin presarea sucului din pulpa sau prin frecare mecanica. Fructele si legumele folosite in producerea sucurilor sunt spalate, sortate si directionate fie spre presare, fie spre frecare. Unele legume, cum ar fi morcovii, sunt frecati mecanic pentru a li se inlatura coaja; fructele si legumele mai mari, precum merele, sunt taiate in bucati mai mici inainte de presare. Sucul din citrice este obtinut printr-o modalitate speciala, prin stoarcerea individuala a fiecarui fruct. Presarea ofera un beneficiu sucului, acesta putand fi ambalat, concentrat sau pasteurizat inainte de a fi depozitat.

suc natural


Ce este sucul?

Sucul este un produs natural, obtinut exclusiv din fructe sau legume coapte, proaspete, inghetate sau congelate. Conform legislatiei, sucurile din fructe sau legume nu pot contine conservanti, coloranti sau arome, altele decat cele obtinute din fructele sau legumele din care produsul a fost facut. In plus, sucurile de fructe nu ar trebui sa contina zaharuri. Culoarea si aroma provin intotdeauna din fructele sau legumele din care a fost obtinut sucul. Acesta este motivul pentru care, de exemplu, sucurile de mere pot avea diferite arome, in functie de merele din care acestea au fost facute - mai acre sau mai dulci.

Ce fel de ambalaj?

Sucuri pot fi ambalate in recipiente aseptice de sticla sau plastic, in ambalaje de carton sau ambalaje de tip bag-in-box. Sucul in ambalaje de sticla este pasteurizat prin incalzire la aproximativ 80-90 grade C, timp de aproximativ 15 minute. Sucul ambalat in alte tipuri de ambalaje este pasteurizat in pasteurizatoare cu functionare sub presiune timp de 15 secunde, apoi racit rapid si turnat intr-un ambalaj steril. Principiul general este: cu cat timpul de pasteurizare este mai scurt, cu atat va creste temperatura si vice versa. Combinatia potrivita intre temperatura si timp este selectata individual in functie de tipul fructului sau a legumei. Datorita PH-ului ridicat, sucurile din legume necesita o temperatura mai mare de pasteurizare. Toate procesele de productie ale sucurilor sunt realizate in conditii speciale, astfel incat calitatea si compozitia sucului sa fie calitativ comparabila cu cele ale sucurilor obtinute direct din fructe sau legume.

Ce poate fi adaugat in compozitia sucurilor?

Sucul de fructe este forma procesata cea mai apropiata sucurilor proaspete. Acest lucru se datoreaza numarului limitat de aditivi permis pentru sucurile de fructe. Aditivi aprobati includ acidul citric (pana la 3 g/l), vitamine si saruri minerale, iar pentru sucul de rosii, sare, condimente si ierburi aromatice. Aromele artificiale, indulcitorii, colorantii si conservantii sunt interzisi. Din 28 octombrie 2013, sucurile din fructe si rosii nu mai pot include niciun fel de zaharuri, inclusiv zaharina, sirop de glucoza, sirop de glucoza-fructoza, glucoza sau fructoza1.

sucuri naturale


Ce sunt mousse-urile?

Mousse-urile sunt produse obtinute in principal din piure de fructe sau din piure de fructe si morcov, toate sanatoase, coapte, proaspete sau conservate. Piureul este un produs al carui compozitie chimica este similara fructelor sau legumelor din care acestea sunt facute. Unul dintre avantajele mousse-urilor este continutul de fibra (pectina): intalnita in mousse-uri, aceasta adauga un plus de savoare, oferind o senzatie de consistenta. Mousse-urile sunt, de asemenea, o sursa de fibre solubile. 100 de grame de mousse este echivalentul unei portii de morcov si de un fruct, una dintre cele 5 portii recomandate de fructe sau legume proaspete pentru consum imediat - disponibile intr-un ambalaj avantajos, functional, perfect pentru calatorii, la munca, la scoala sau in masina.

Care sunt beneficiile consumului de mousse-uri?

Beneficiile mousse-urilor si piureurilor de fructe includ continutul bogat in fibre, atat in forma solubila, pectina, cat si in forma non-solubila, constand in bucatele de morcovi sau pereti celulari de fructe (celuloza, lignina si hemiceluloza). Pectina ce se gaseste in mousse-uri imbunatateste aroma produsului si da consistenta, oferind, de asemenea, si fibre solubile. Fructele contin compusi fenolici din grupul bioflavonoidelor. Mousse-urile pe baza de piure de morcov contin beta-caroten, adica pro-vitamina A. Mousse-urile si piureurile de fructe contin elemente valoroase si esentiale, in special potasiu, calciu si magneziu. Asemenea fructelor si legumelor, mousse-urile contin si o compozitie redusa de proteine si grasimi.

Articole recomandate

Simptomele coronavirusului pe zile. Cum se manifesta boala zi de zi Simptomele coronavirusului pe zile. Cum se manifesta boala zi de zi
Simptomele coronavirusului apar in medie la 5 zile de la contractarea virusului.  Principalele simptome sunt febra, tuse seaca, probleme de respiratie. Potrivit studiilor realizate, persoanele care au contractat virusul dar nu asimptomatice timp 12 zile este putin probabil sa mai prezinte
Cum se pot degrada in trei zile plamanii in infectia cu coronavirus Cum se pot degrada in trei zile plamanii in infectia cu coronavirus
Un medic pneumolog din Spania a postat pe pagina sa de Twitter cum se degradeaza plamanii pacientilor cu coronavirus in numai trei zile.  Plamanii din imagini sunt ai unui tanar in varsta de 28 de ani cu o forma grava de Covid-19.  "Pentru cei care cred că sunt nemuritori și
Hantavirus, un nou virus in China Hantavirus, un nou virus in China
Hantavirus este un nou virus care provoaca alerta in China. Dupa ce a fost epicentrul raspandirii epidemiei de coronavirus in lumea intreaga, China se confrunta cu o noua panica: hantavirusul. Este vorba despre un virus care a ucis luni o persoana, starnind teama ca acesta poate fi un nou patogen
Simptomele coronavirusului incep lent si se agraveaza rapid, spun medicii Simptomele coronavirusului incep lent si se agraveaza rapid, spun medicii
Pe masura ce noul coronavirus se raspandeste, medicii pot vedea mult mai clar cum se manifesta aceasta boala si cum reactioneaza organismul dupa infectarea cu SARS CoV-2. Cercetarile medicilor au aratat ca pacientii infectati cu coronavirus prezinta mai intai simptome usoare, cum ar fi o tuse
Coronavirusul rezista 17 zile pe suprafete Coronavirusul rezista 17 zile pe suprafete
Coronavirusul poate supravietui pe o suprafata timp de 17 zile, a anuntat Centrul pentru Prevenirea si Controlul Bolilor din SUA (CDC), dupa ce in cadrul unui studiu recent au fost gasite urme ale coronavirusului in cabinele de pe vasul de croaziera Diamond Princess la mai mult de doua saptamani