Skip to article

"Mousse si suc 100% - aici sunt vitaminele istete!" O colectie de informatii despre sucuri si mousse-uri

"Mousse si suc 100% - aici sunt vitaminele istete!" O colectie de informatii despre sucuri si mousse-uri
De ce sunt sucurile si mousse-urile bune pentru intreaga familie?

Potrivit opiniilor expertilor, o alimentatie potrivita in copilarie si, mai tarziu, la varsta adulta, se traduce printr-o conditie fizica buna, iar pentru cei in varsta, printr-o stare de bine. Acest lucru inseamna consumul de sucuri si mousse-uri in fiecare zi. Aceste produse sunt elemente importante pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata, atat ca parti ale felurilor principale (exemplu: micul-dejun pentru a-ti incepe ziua), dar si drept gustari in timpul zilei. Fructele si legumele sunt o sursa de vitamine, minerale, polifenoli si carbohidrati, ce contribuie la reglarea functiilor corpului. Atunci cand alegem sucuri, putem fi siguri ca nu contin aditivi artificiali, zahar, sirop sau alti indulcitori, conservanti, coloranti sau alte ingrediente care imbunatatesc gustul, culoarea sau consistenta.

Cum se obtin sucurile?

Sucurile sunt produse in intregime naturale, facute exclusiv din fructe si legume sanatoase, coapte, proaspete sau conservate. Sunt obtinute prin presarea sucului din pulpa sau prin frecare mecanica. Fructele si legumele folosite in producerea sucurilor sunt spalate, sortate si directionate fie spre presare, fie spre frecare. Unele legume, cum ar fi morcovii, sunt frecati mecanic pentru a li se inlatura coaja; fructele si legumele mai mari, precum merele, sunt taiate in bucati mai mici inainte de presare. Sucul din citrice este obtinut printr-o modalitate speciala, prin stoarcerea individuala a fiecarui fruct. Presarea ofera un beneficiu sucului, acesta putand fi ambalat, concentrat sau pasteurizat inainte de a fi depozitat.

suc natural


Ce este sucul?

Sucul este un produs natural, obtinut exclusiv din fructe sau legume coapte, proaspete, inghetate sau congelate. Conform legislatiei, sucurile din fructe sau legume nu pot contine conservanti, coloranti sau arome, altele decat cele obtinute din fructele sau legumele din care produsul a fost facut. In plus, sucurile de fructe nu ar trebui sa contina zaharuri. Culoarea si aroma provin intotdeauna din fructele sau legumele din care a fost obtinut sucul. Acesta este motivul pentru care, de exemplu, sucurile de mere pot avea diferite arome, in functie de merele din care acestea au fost facute - mai acre sau mai dulci.

Ce fel de ambalaj?

Sucuri pot fi ambalate in recipiente aseptice de sticla sau plastic, in ambalaje de carton sau ambalaje de tip bag-in-box. Sucul in ambalaje de sticla este pasteurizat prin incalzire la aproximativ 80-90 grade C, timp de aproximativ 15 minute. Sucul ambalat in alte tipuri de ambalaje este pasteurizat in pasteurizatoare cu functionare sub presiune timp de 15 secunde, apoi racit rapid si turnat intr-un ambalaj steril. Principiul general este: cu cat timpul de pasteurizare este mai scurt, cu atat va creste temperatura si vice versa. Combinatia potrivita intre temperatura si timp este selectata individual in functie de tipul fructului sau a legumei. Datorita PH-ului ridicat, sucurile din legume necesita o temperatura mai mare de pasteurizare. Toate procesele de productie ale sucurilor sunt realizate in conditii speciale, astfel incat calitatea si compozitia sucului sa fie calitativ comparabila cu cele ale sucurilor obtinute direct din fructe sau legume.

Ce poate fi adaugat in compozitia sucurilor?

Sucul de fructe este forma procesata cea mai apropiata sucurilor proaspete. Acest lucru se datoreaza numarului limitat de aditivi permis pentru sucurile de fructe. Aditivi aprobati includ acidul citric (pana la 3 g/l), vitamine si saruri minerale, iar pentru sucul de rosii, sare, condimente si ierburi aromatice. Aromele artificiale, indulcitorii, colorantii si conservantii sunt interzisi. Din 28 octombrie 2013, sucurile din fructe si rosii nu mai pot include niciun fel de zaharuri, inclusiv zaharina, sirop de glucoza, sirop de glucoza-fructoza, glucoza sau fructoza1.

sucuri naturale


Ce sunt mousse-urile?

Mousse-urile sunt produse obtinute in principal din piure de fructe sau din piure de fructe si morcov, toate sanatoase, coapte, proaspete sau conservate. Piureul este un produs al carui compozitie chimica este similara fructelor sau legumelor din care acestea sunt facute. Unul dintre avantajele mousse-urilor este continutul de fibra (pectina): intalnita in mousse-uri, aceasta adauga un plus de savoare, oferind o senzatie de consistenta. Mousse-urile sunt, de asemenea, o sursa de fibre solubile. 100 de grame de mousse este echivalentul unei portii de morcov si de un fruct, una dintre cele 5 portii recomandate de fructe sau legume proaspete pentru consum imediat - disponibile intr-un ambalaj avantajos, functional, perfect pentru calatorii, la munca, la scoala sau in masina.

Care sunt beneficiile consumului de mousse-uri?

Beneficiile mousse-urilor si piureurilor de fructe includ continutul bogat in fibre, atat in forma solubila, pectina, cat si in forma non-solubila, constand in bucatele de morcovi sau pereti celulari de fructe (celuloza, lignina si hemiceluloza). Pectina ce se gaseste in mousse-uri imbunatateste aroma produsului si da consistenta, oferind, de asemenea, si fibre solubile. Fructele contin compusi fenolici din grupul bioflavonoidelor. Mousse-urile pe baza de piure de morcov contin beta-caroten, adica pro-vitamina A. Mousse-urile si piureurile de fructe contin elemente valoroase si esentiale, in special potasiu, calciu si magneziu. Asemenea fructelor si legumelor, mousse-urile contin si o compozitie redusa de proteine si grasimi.

Articole recomandate

ANPC: Atentie la ciresele toxice! Pot afecta ficatul si rinichii ANPC: Atentie la ciresele toxice! Pot afecta ficatul si rinichii
Ciresele sunt vedetele acestui sezon. Preturile lor sunt destul de piperate, asadar trebuie sa acordam o mare atentie atunci cand le cumparam. ANPC avertizeaza ca pe piata se comercializeaza cirese toxice, care ne pot afecta sanatatea. Pe piata din Romania au ajuns cirese din Turcia tratate cu
Infectia urinara: 4 remedii naturale cu efect rapid Infectia urinara: 4 remedii naturale cu efect rapid
Remediile naturale sunt o optiune buna pentru a completa tratamentul medical al infectiei urinare si recuperarea rapida. Acestea ajuta la consolidarea sistemului imunitar si la cresterea productiei de urina, eliminand bacteriile care provoaca infectia. Cu toate acestea, aceste remedii la domiciliu
5 gene periculoase pe care le putem mosteni de la parinti 5 gene periculoase pe care le putem mosteni de la parinti
Parintii transmit copiilor genele lor. Aproape toate trasaturile noastre fizice si psihice sunt transmise prin gene de la parinti. Nu intotdeauna mostenim insa doar gene bune. Din pacate, parintii ne pot lasa mostenire si gene periculoase, care pot duce la boli grave sau afectiuni psihice. Gena
Helicobacter pylori: dieta care atenueaza durerile Helicobacter pylori: dieta care atenueaza durerile
Helicobacter pylori (H. pylori) este un tip de bacterii. Acesti germeni pot intra in corpul tau si pot trai in tractul digestiv. Dupa multi ani, ele pot provoca afectiuni, numite ulcere, in mucoasa stomacului sau in partea superioara a intestinului subtire. La unele persoane, o infectie poate duce
Apa calda pe stomacul gol: 5 minuni pe care le face pentru organism Apa calda pe stomacul gol: 5 minuni pe care le face pentru organism
Diminetile tuturor ar trebui sa inceapa in fiecare dimineata cu un pahar cu apa calda pe stomacul gol. Asadar, adio cafea! Apa calda bauta dimineata poate face minuni pentru sanatate. Consumata in mod regulat apa calda poate aduce beneficii uriase organismului, ofera energie corpului si reduce