Skip to article

Namolul: ce beneficii are pentru sanatate

Namolul: ce beneficii are pentru sanatate
Beneficiile namolului pentru sanatate sunt cunoscute inca din Antichitate. Chiar si Cleopatra isi facea bai in namol pentru a-si mentine frumusetea.

Namaolul are in primul rand efect antiiflamator, insa acesta este natural, si nu provoaca reactii adverse precum medicamentele. Impachetarile cu namol redau pielii elasticitatea si ajuta la eliminarea mai rapida a toxinelor din organism. Are efecte antireumatice si revitalizeaza organismul.

Cele mai cunoscute zone balneare sunt cele de la lacul Techirghiol și de la Marea Moartă. Acestea au fost analizate și certificate de specialiștii avizați din domeniu.

Curata pielea

Namolul are un puternic efect de curatare a pielii. Acesta actioneaza ca un antibiotic si ajuta la buna circulatie a sangelui. El combate astfel ridurile redand pielii vitalitatea si tinand departe acneea si eczemele.

Combate oboseala

Namolul ajuta si la combaterea oboselii si a insomniei. După ce te speli cu apă caldă,te vei simți relaxată și vei dormi mai bine.

Ce boli trateaza namolul

-reumatismul cronic,durerile musculare,suferințele încheieturilor,spondilita anchilozantă,bolile neuro-dermatice,psoriazisul,durerilede cap,nevralgiile,stresul;-revitalizează țesuturile,eliminătoxinele,îndepărtează grăsimile de la nivelul pielii,reduce celulita;-vindecă infecțiile cu trichomonas,normalizează valorile pH-ului vaginal;-băile cu nămol aduc beneficii cardiacilor care suferă de hipertensiune arterială. Curele de o săptămână în băi diluate cu nămol,aproximativ 1 kilogram la 300 de litri de apă,reglează nivelul tensiunii arteriale.

Contraindicatii

Impachetarile cu namol nu sunt recomandate astmaticilor,bolnavilor de diabet,ulcer,cancer,hepatită ori dacă suferă de afecțiuni renale și boli cardiovasculare grave. De asemenea, nici femeile insarcinate nu trebuie sa se dea cu namol fara o aprobare a medicului.

De altfel,curele din cadrul centrelor balneare se fac pe baza trimiterii de la medicul de familie,care recomandă procedurile cele mai eficiente în funcție de nevoile tale.

Articole recomandate

Se poate lua coronavirus prin aer? Se poate lua coronavirus prin aer?
Se poate lua coronavirus prin aer? Este una dintre intrebarile pe care si le-au pus foarte multe persoane in ceea ce priveste modurile de transmitere ale noului  coronavirus . Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca acest virus nu se poate transmite prin aer. Noul coronavirus NU SE
Tusea seaca: remedii naturale Tusea seaca: remedii naturale
Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii. Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru
De ce sapunul distruge coronavirusul? De ce sapunul distruge coronavirusul?
Spalati-va pe maini, aceasta este fraza pe care o auzim neincetat in aceste zile, in plina pandemie de coronavirus. Potrivit specialistilor, principala arma de aparare contra infectiei cu coronavirus este spalatul pe maini cu apa si cu sapun. Acest gest banal este cea mai buna strategie de
De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus
A opta zi de boala (de cand apar primele simptome) pare a fi una critica pentru pacientii cu coronavirus. Majoritatea se recupereaza si dupa cateva zile sunt externati, insa intre 15% si 20% dintre ei sufera o inflamatie puternica a plamanilor, iar starea lor se inrautateste si ajung la Terapie
Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda
Febra este o reactie normala a corpului si arata ca organismul nostru lupta cu o infectie. Pentru a evita complicatiile, febra trebuie scazuta in cazul in care depaseste 39 de grade Celsius. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" a dezvaluit care