Skip to article

Nu mai arunca cojile de nuci. Uite ce beneficii uimitoare au pentru sanatate

Nucile sunt unele dintre cele mai folosite si mai sanatoase alimente, miezul acestora fiind utilizat pentru prepararea unor deserturi de catre gospodine, dar este consumat si in stare cruda. Insa ceea ce probabil nu stiai este ca si cojile de nuca pot fi utilizate, datorita proprietatilor terapeutice pe care le au asupra organismului.

Asadar, in afara de beneficiile pe care miezul de nuca le are pentru sanatate, poti profita si de cojile acestor fructe oleaginoase.

Ceai din coji de nuci impotriva tusei

Cojile de nuca pot fi ingredientul unui ceai care sa te ajute sa calmezi tusea. Ca sa obtii ceaiul, pui la fiert o jumatate de litru de apa, impreuna cu un pumn de coji de nuca. Se foloseste ca adjuvant in calmarea tusei, dar si in tratarea racelilor de sezon. Ceaiul se bea cald, de preferinta neindulcit. Daca nu iti place gustul, atunci poti sa indulcesti ceaiul cu putina miere de albine.

De asemenea, tot contra tusei este indicat si ceaiul obtinut din membrana nucilor, acel invelis care se gaseste in interiorul nucilor, separand cele parti ale miezului, potrivit unor leacuri din batrani.

Cojile verzi de nuca pot fi folosite pentru prepararea unui ceai care ajuta la tonifierea organismului, avand proprietati tonice, dar si pentru stimularea poftei de mancare.

Un leac batranesc spune ca persoanele care au negi ot folosi coaja de nuca verde pentru a-i indeparta. Ceea ce trebuie sa faci este sa pui pe neg zeama obtinuta dupa ce storci o coaja de nuca, in fiecare zi, pana cand negul va disparea. Din cojile nucilor verzi mi poti prepara un sirop pentru imunitate.

Miezul de nuca, bogat in substane nutritive

Sa nu uitam de beneficiile pe care le are miezul de nuca asupra sanatatii. Este o sursa importanta de minerale precum magneziul, seleniul, calciul si managanul, dar si de vitamina E, vitamina B6 si acizi grasi Omega 3 (acizi esentiali pentru sanate). Miezul de nuca ajuta si la intarirea sistemului imunitar, ajuta la prevenirea aparitiei diabetului si este de jutor pentru combaterea stresului.

Articole recomandate

Acesta este cel mai puternic antibiotic natural. Poate ucide cele mai puternice infectii Acesta este cel mai puternic antibiotic natural. Poate ucide cele mai puternice infectii
In infectii se recomanda adesea antibiotice. Luate insa prea mult timp, acestea pot sa nu isi mai faca efectul, virusurile si bacteriile devenind rezistente la ele. Pentru tratarea unor infectii poti apela si la remedii naturale. Iata mai jos reteta pentru un antibiotic pe care poate trata unele
Relatia dintre voi doi sufera din cauza stresului? Relatia dintre voi doi sufera din cauza stresului?
Dupa o zi plina si apasatoare la serviciu, abia asteptam sa ajungem acasa, acolo unde este refugiul nostru si unde ne deconectam de tot ceea ce ne-a stresat in timpul zilei. Insa ritmul alert de viata si nevoia de a rezolva probleme de serviciu si dupa program ne determina sa acumulam constant
Dieta minune care vindeca cancerul si diabetul Dieta minune care vindeca cancerul si diabetul
Grasimile nesaturate pot face minuni pentru sanatate. Specialistii sustin ca o dieta bogata in astfel de grasimi poate ajuta la tratatarea cancerului si a diabetului. „Pentru întreţinerea sistemului cardio-vasculară este nevoie de grăsimi sănătoase” –
Cum scapi natural si rapid de punctele albe de pe piele Cum scapi natural si rapid de punctele albe de pe piele
Punctele albe de pe piele se formeaza in general din cauza blocarii canalelelor secretoare ale glandelor sebacee. De asemenea, acestea pot sa apara si in urma expunerii prelungite la doare sau din cauza folosirii cremelor de fata care contin steroizi. Aceste formatiuni albe de pe piele poarta
Ceaiul care dizolva pietrele de la rinichi intr-o singura zi Ceaiul care dizolva pietrele de la rinichi intr-o singura zi
Ai probleme cu rinichii si vrei sa apelezi la remedii naturale? Exista un ceai pe care il poti bea o singura zi pentru a scapa de pietrele la rinichi. Acesta se realizeaza din radacina de patrunjel si apa. Se pune la fiert un litru de apă în care se adaugă 250 g

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!