Skip to article

Pericolul din carnea de pui: fetita imbatranita cu doi ani din cauza hormonilor

Pericolul din carnea de pui: fetita imbatranita cu doi ani din cauza hormonilor
Medicii endocrinologi trag un semnal de alarma. Acestia atrag atentia asupra efectelor negative pe care hormonii din carnea de pui ii pot avea asupra copiilor. 

Specialistii spun ca in cabinetele lor vin tot mai multi parinti cu copii care prezinta dereglari hormonale din cauza consumului regulat de carne de pui crescuti in mod intensiv. 

„I-am facut si o ecografie la manuta sa-i vada varsta osoasa. E dezvoltata cu doi ani peste varsta ei”, a declarat mama copilei pentru Stirile Pro TV.

Endocrinologii trag un semnal de alarma asupra inmultirii cazurilor de acest fel. La Institutul Parhon din Bucuresti ajung in medie, intr-un an, doar 25 de copii cu diagnostice clare.
Parintii nu recunosc semnele, nu-si duc copiii la doctor, iar acestia intra mult prea devreme in viata de adult.

„Mi-a zis cu cateva zile inainte ca o dor sanii, dar nu am bagat-o in seama. Am crezut ca e un joc de-al ei sa nu faca lectii”, a mai declarat mama fetitei.Medicul endocrinolog Iuliana Gherlan avertizeaza ca din punct de vedere fiziologic acesti copii pot deveni foarte repede parinti: „Exista un dezechilibru, o nebalanta intre maturizarea psihologica a copilului si maturizarea clinica, astfel incat fetitele au acest risc de a ramane insarcinate”.

Mama fetitei a marturisit ca medicii au sfatuit-o sa nu ii mai dea fetitei carne de pui si curcan din comert deoarece sunt foarte periculoase pentru sanatate. 

„Nu mai mancati animal tanar, carne de animal tanar. Adeseori animalul tanar din comert are o dezvoltare rapida, i se induce o dezvoltare rapida si nu se stie exact cum se induce aceasta dezvoltare rapida”, a adaugat doamna doctor Gherlan.

Prorectorul Dumitru Dragotoiu, specialist in nutritie si alimentatie veterinara, de la Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti a explicat cum este posibil ca un pui sa creasca intr-o luna, cat unul de curte in 2: „Are un metabolism intens care trebuie sa valorifice foarte bine componentele hranei”.

Astazi, un pui ajunge la greutatea de taiere in 35 de zile, spre deosebire de puiul crescut in anii 80′ care ajungea la aceeasi greutate in 56 de zile.Fermierii folosesc in cresterea puilor si a curcanilor furaje care contin aditivi permisi de lege. Mai mult decat atat, pentru a stimula cresterea intensiva a animalelor, fermierii lasa becurile aprinse non-stop. In acest fel pasarilor le este indusa ideea ca este zi si ca trebuie sa se hraneasca.

Sunt si crescatori de pasari care pe langa furajele pline de aditivi folosesc si alte substante precum: picaturi antistres, vitamine, aminoacizi. Toate acestea sunt legale, insa folosirea lor este recomandata pentru evitarea epidemiilor si cu masura.Romanii consuma foarte multa carne de pui. Intr-o luna, o persoana mananca, in medie, 1,5 kg de carne de pasare.

Articole recomandate

ANPC: Atentie la ciresele toxice! Pot afecta ficatul si rinichii ANPC: Atentie la ciresele toxice! Pot afecta ficatul si rinichii
Ciresele sunt vedetele acestui sezon. Preturile lor sunt destul de piperate, asadar trebuie sa acordam o mare atentie atunci cand le cumparam. ANPC avertizeaza ca pe piata se comercializeaza cirese toxice, care ne pot afecta sanatatea. Pe piata din Romania au ajuns cirese din Turcia tratate cu
Infectia urinara: 4 remedii naturale cu efect rapid Infectia urinara: 4 remedii naturale cu efect rapid
Remediile naturale sunt o optiune buna pentru a completa tratamentul medical al infectiei urinare si recuperarea rapida. Acestea ajuta la consolidarea sistemului imunitar si la cresterea productiei de urina, eliminand bacteriile care provoaca infectia. Cu toate acestea, aceste remedii la domiciliu
5 gene periculoase pe care le putem mosteni de la parinti 5 gene periculoase pe care le putem mosteni de la parinti
Parintii transmit copiilor genele lor. Aproape toate trasaturile noastre fizice si psihice sunt transmise prin gene de la parinti. Nu intotdeauna mostenim insa doar gene bune. Din pacate, parintii ne pot lasa mostenire si gene periculoase, care pot duce la boli grave sau afectiuni psihice. Gena
Helicobacter pylori: dieta care atenueaza durerile Helicobacter pylori: dieta care atenueaza durerile
Helicobacter pylori (H. pylori) este un tip de bacterii. Acesti germeni pot intra in corpul tau si pot trai in tractul digestiv. Dupa multi ani, ele pot provoca afectiuni, numite ulcere, in mucoasa stomacului sau in partea superioara a intestinului subtire. La unele persoane, o infectie poate duce
Apa calda pe stomacul gol: 5 minuni pe care le face pentru organism Apa calda pe stomacul gol: 5 minuni pe care le face pentru organism
Diminetile tuturor ar trebui sa inceapa in fiecare dimineata cu un pahar cu apa calda pe stomacul gol. Asadar, adio cafea! Apa calda bauta dimineata poate face minuni pentru sanatate. Consumata in mod regulat apa calda poate aduce beneficii uriase organismului, ofera energie corpului si reduce