Skip to article

Picaturile de ochi pentru purtatorii de lentile de contact: eficienta si avantaje

Picaturile de ochi pentru purtatorii de lentile de contact: eficienta si avantaje
Picăturile de ochi, soluția și suportul pentru lentile sunt instrumentele de bază pentru oricine poartă lentile de contact!

Picăturile de ochi, soluția și suportul pentru lentile sunt instrumentele de bază pentru oricine poartă lentile de contact. Înlocuiesc lacrimile naturale (de aceea uneori se numesc și “lacrimi artificiale”), reduc sindromul de ochi uscat, arsura, senzația nisip în ochi și te asigură că lentilele de contact sunt întotdeauna lubrifiate.

Pot folosi picaturi pentru ochi impreuna cu lentilele de contact?

Da, poti utiliza picături pentru ochi în timp ce porti lentile de contact. Dar nu toate picăturile pentru ochi sunt produse în același fel. Dacă ai îndoieli cu privire la cele pe care ar trebui să le utilizezi, întreabă întotdeauna opticianul.

Se pot folosi picaturile de ochi ce conţin conservanţi împreună cu lentilele de contact?

Da și nu. Nu toate picăturile pentru ochi cu conservanți sunt potrivite pentru lentilele de contact, deoarece anumiți conservanți pot deteriora structura lentilei. Prin urmare, asigura-te întotdeauna să citeşti prospectul pentru a înțelege dacă picăturile tale pot fi utilizate în timp ce porţi lentile. Dacă nu sunt compatibile cu lentilele, picăturile pentru ochi cu conservanți trebuie aplicate cu cel puțin 15 minute înainte de aplicarea lentilelor.

De ce este bine să foloseşti picături pentru ochi?

Utilizarea picăturilor pentru ochi prezintă numeroase beneficii pentru ochi. În primul rând, ochiul este constant hidratat, astfel se înlătură riscul apariției uscăciunii oculare. Picăturile pentru ochi care conțin conservanți pot duce rapid la înroșirea ochilor, de accea se recomandă utilizarea unor picături fără aceste substanțe nicive. De asemenea, doze unice de picături pentru ochi se pot utiliza împreună cu purtarea concomitentă de lentile de contact.

Picăturile pentru ochi sunt recomandate în special persoanelor care petrec multe ore în fața calculatorului. Astfel, ochii lor nu vor avea de suferit nici de pe urma suprasolicitării excesive, nici de pe urma uscăciunii oculare. În plus, pacientul va resimți imediat o îmbunătățire vizibilă a funcției vizuale. Prin urmare, picăturile pentru ochi sunt recomandate anumitor categorii sociale, cum ar fi: designeri, programatori, contabili, persoane care folosesc calculatorul în activitatea cotidiană sau la locul de muncă.

Picături pentru ochi pentru birou şi utilizatorii de calculator

De fiecare dată când clipești, un strat subțire de lacrimi se întinde pe cornee.

Acest strat subțire de umiditate, cunoscut și sub numele de film lacrimal, formează un strat protector care îţi lubrifiază și hidratează ochii.

Lacrimile au și un rol benefic în a proteja ochii de mizerie, impurități și cu ajutorul lor se spală și curăță în mod natural orice resturi care s-ar putea să-ți dăuneze sau să-ți afecteze ochii și vederea.

Soluția pentru a avea ochii hidratați atunci daca lucrezi foarte mult la birou sau petreci timp in fata calculatorului este să clipeşti mai des și să eviți mediul uscat, curenții de aer, praful și expunerea la medii poluante.

Însă de cele mai multe ori nu reușești să-ţi protejezi ochii, așa că atunci când mergi la optică sau la oftalmolog, acesta îți recomandă lacrimile artificiale sau picături oftalmice (picături pentru ochi uscat).

Dacă știi că nu poți în mod natural să-ți menţii sănătatea ochilor, atunci aceasta este soluția, adică lacrimile artificiale (picaturile oftalmice).

Acestea sunt realizate din soluții pe bază de propileglicol, hidroxipropil guar, uleiuri minerale, apă purificată și în funcție de brand și producător se adaugă diverse uleiuri și calmante care ajută și oferă un efect de calmare imediat.


Articole recomandate

Ce obiceiuri trebuie sa adopti pentru o stare de sanatate optima in 2022 Ce obiceiuri trebuie sa adopti pentru o stare de sanatate optima in 2022
Acum ca perioada sarbatorilor de iarna a luat sfarsit si mesele copioase nu mai stau in calea planurilor tale pentru un stil de viata mai sanatos, a venit momentul perfect sa te gandesti cum vrei sa iti imbunatatesti obieciurile din viata de zi cu zi pentru a obtine o stare de sanatate optima in
Detalii la care trebuie sa fii atent atunci cand cumperi carne de pui. Trucul care te ajuta sa o alegi pe cea mai proaspata Detalii la care trebuie sa fii atent atunci cand cumperi carne de pui. Trucul care te ajuta sa o alegi pe cea mai proaspata
Carnea de pui se poate altera foarte usor, de aceea trebuie sa fii foarte atent atunci cand cumperi acest produs din supermarket sau de la piata. Exista cateva detalii pe care trebuie sa le urmaresti inainte de a achizitiona acest aliment din magazine. Daca vei tine cont de aceste sfaturi, cu
5 motive sa-ti pui aparat dentar chiar acum! 5 motive sa-ti pui aparat dentar chiar acum!
In urma cu cateva decenii, persoanele cu dintii aflati in pozitii nefiresti nu aveau suficiente solutii la indemana pentru rezolvarea acestei probleme. Pe de o parte, solutiile tehnice erau reduse, iar purtarea unui aparat dentar costa foarte mult, necesita o perioada indelungata pentru a aduce
Cum sa grabesti vindecarea aftelor bucale Cum sa grabesti vindecarea aftelor bucale
Aftele bucale sunt mici ulcerații, care se formează doar la nivelul țesuturilor moi din cavitatea orală și provoacă discomfort în timp ce mâncăm sau vorbim. Acestea sunt de cele mai multe ori superficiale și trec de la sine, însă
Cum sa revii la un stil de viata echilibrat dupa sarbatorile de iarna Cum sa revii la un stil de viata echilibrat dupa sarbatorile de iarna
Dupa sarbatorile de sfarsit de an, corpul nostru are nevoie sa-si revina dupa excesele alimentare si sa-si recapete vitalitatea. Kilograme in plus, digestie dificila, lipsa poftei de mancare, balonare, dureri de cap. Sunt doar cateva exemple de simptome care te pot determina sa-ti revizuiesti dieta