Porumbul fiert nu este doar gustos, ci si un adevarat medicament. Are numeroase beneficii pentru sanatate datorita continutului mare de vitamine pe care le contine.
Porumbul fiert este un bun antioxidant si nici nu ingrasa, contrar multor mituri care sustin ca duce la acumularea de kilograme. Chiar daca se fierbe, porumbul nu este ca alte legume care isi pierd din substantele nutritive. El isi pastreaza propritatile si contine foarte multi nutrienti.
Previne cancerul
Potrivit cercetarilor, porumbul fiert protejeaza inima si vederea si previne una dintre cele mai de temut afectiuni: cancerul, datorita criptoxantinei, o o substanta benefica pentru organism, care ţine la distanţă cancerul, ajutând organismul să nu dezvolte celule canceroase.
Ajuta la buna functionare a creierului
Porumbul fiert contine si thiamina, o substanta care a ajuta la buna functionare a creierului si imbunatateste gandirea.
Porumbul fiert sau copt devine astfel un stimulent pentru memorie şi un aliat în lupta cu boli precum Alzhaimer.
Scade riscul de infarct
Bogat in acid folic, porumbul fiert mentine sanatatea vaselor de sange si a inimii, prevenind astfel aparitia bolilor cardiovasculare si scazand considerabil riscul de infarct.
Combate oboseala
Datorită conţinutului de vitamina B5, o cana de boabe de porumb poate combate rapid oboseala.
Bun diuretic
Porumbul contine foarte multe fibre, de aceea este ideal pentru persoanele care au probleme cu tranzitul si cu constipatia in special.
Imbunatateste vederea
Porumbun contine o substanta numita zeaxantina, care este benefica pentru protejarea vederii. Studiile au arătat că persoanele care consumă porumb fiert în mod regulat sunt mai ferite de bolile oftalmologice.
Ajuta in caz de raceala
Vitamina A din porumb ajută la cresterea rezistentei organismului în lupta împotriva infectiilor. Consumarea produsului în perioada răcelilor sau a virozelor respiratorii ajută la o vindecare mai rapidă, porumbul fiert fiind considerat un adevărat medicament natural.
">