Redu riscul aparitiei de cancer ovarian: Iata ce bauturi trebuie sa consumi!

Redu riscul aparitiei de cancer ovarian: Iata ce bauturi trebuie sa consumi!
  calendar_month   update 30 Oct 2014, ora: 11:03     web mediafax.ro  
Un studiu efectuat de cercetatorii de la University of East Anglia din Marea Britanie arata ca un consum regulat de ceai negru si suc de portocale poate reduce riscul de imbolnavire de cancer ovarian cu pana la 31%.

Studiul a fost efectuat pe un esantion de 171.940 de femei, cu varsta cuprinsa intre 25 si 55 de ani, iar in urma acestuia s-a descoperit ca cele care consumau mai des ceai negru, vin rosu, mere sau citrice prezentau un risc mai mic de imbolnavire de cancer ovarian.


"Principalele surse de flavonoide includ ceaiul negru si citricele, care pot fi foarte usor de inclus intr-o dieta, lucru care ne sugereaza ca schimbari simple ale obiceiurilor alimentare pot avea un impact important in ce priveste reducerea riscului de instalare a cancerului ovarian", a declarat cercetatorul-sef Aedin Cassidy, profesor la Norwich Medical School.

Recomandari