Skip to article

Simptome ciudate ale infectiei cu coronavirus

Simptome ciudate ale infectiei cu coronavirus
Unele persoane infectate cu coronavirus pot prezenta simptome diferite decate cele obisnuite, pe care ar putea sa le confunde cu alte afectiuni sau chiar sa le ignore. 

Potrivit specialistii, cele mai frecvente simptome ale infectiei cu COVID-19 sunt febra, tusea uscata, oboseala, dureri in gat, dificultati de respiratie, dureri de cap sau dureri toracice. 

Cu toate acestea, există unele simptome atipice pe care cei infectati cu coronavirus le pot avea. Potrivit experților, care au contact direct cu pacienții care au fost testatati pozitiv pentru virus, există și alte simptome care pot trece neobservate. Iata care sunt acestea: 

Probleme oculare

Mulți dintre pacienții care au fosttestatati pozitiv cu coronavirus au prezentat pentru prima dată dilatarea și roșeața vaselor de sânge ale ochilor, precum și umflarea pleoapelor, dar si secreții crescute. De asemenea, pot aparea iritații și sensibilitate la nivelul globilor oculari.

Pierderea gustului și a mirosului

Alte simptome care au devenit tot mai frecvente sunt pierderea gustului sau a mirosului, chiar dacă nu există congestie nazală. Acesta este considerat un simptom precoce al bolii.

Confuzie

Pacienții cu Covid-19, în special vârstnicii, tind să prezinte confuzie sau dezorientare. Aceste simptome pot apărea în mod regulat între a doua zi și cele 14 zile, după ce a fost contractata infectia. 

Tulburări gastrointestinale

Pe de altă parte, diareea, lipsa poftei de mâncare, greață, vărsăturile și alte probleme gastrointestinale ușoare pot indica prezența virusului în organism. Acestea apar în mod regulat înainte de apariția febrei.

Afecțiuni ale pielii

Un alt simptom mai putin obisnuit la pacienții cu Covid-19 este apariția leziunilor cutanate pe mâini și picioare, cum ar fi blistere. Acestea provoacă de obicei mâncărimi sau o afecțiune inflamatorie a pielii.

Sursa: https://www.soycarmin.com/

Articole recomandate

Treci natural peste sindromul premenstrual Treci natural peste sindromul premenstrual
Se estimează că 3 din 4 femei sunt afectate de o anumită formă a sindromului premenstrual la fiecare menstruație. Practic, fiecare femeie prezintă cel puțin un simptom al sindromului premenstrual în decursul vieții, iar vârful de incidență
Cat timp sunt contagiosi bolnavii de COVID Cat timp sunt contagiosi bolnavii de COVID
Persoanele care se infecteaza cu coronavirus sunt contagioase timp de 9 zile de la aparitia simptomelor, arata datele celui mai recent studiu. Aceste rezultate subliniază importanţa autoizolării timp de cel puţin 10 zile. Autorul principal Muge Cevik, de la Universitatea din St
Persoanele vaccinate anti-Covid vor mai fi obligate sa poarte masca? Persoanele vaccinate anti-Covid vor mai fi obligate sa poarte masca?
Persoanele care se vaccineaza impotriva COVID-19 trebuie sa mai poarte masca? Aceasta este una dintre intrebarile pe care si le pun foarte multe persoane dupa ce s-a anuntat ca a fost realizat un vaccin.  Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID din România, Valeriu Gheorghita, a
Persoanele vindecate de coronavirus trebuie sa se vaccineze? Persoanele vindecate de coronavirus trebuie sa se vaccineze?
Simin Aysel Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babes, a explicat ce parere are despre vaccinarea anti-Covid, in cadrul unei emisiuni de la Digi24. „E un lucru care nu se știe foarte cert acum”, a spus Simin Aysel Florescu, întrebată dacă mai
Ce contine vaccinul anti-Covid? Explicatiile unui medic de la Spitalul Victor Babes Ce contine vaccinul anti-Covid? Explicatiile unui medic de la Spitalul Victor Babes
In curand va fi disponibil un vaccin impotriva infectiei cu coronavirus, insa foarte multe persoane se tem sa se vaccineze, desi acesta era asteptat cu nerabdare de lumea intreaga.  Directorul Spitalului Victor Babeș, Simin Aysel Florescu, a explicat in cadrul unei emisiuni de la Digi24,