Skip to article

Studiu: Uleiul de masline are efecte miraculoase anti-cancer

Studiu: Uleiul de masline are efecte miraculoase anti-cancer
Cercetatorii au descoperit ca un compus din uleiul de masline extravirgin ucide celulele canceroase fara a le afecta in vreun fel pe cele sanatoase, studiul aratand ca substanta oleocanthal produce o ruptura in organitul celular numit lizozom.

Lizozomul este un fel de "groapa de gunoi" a celulelor, iar substanta oleocanthal din uleiul de masline face ca o serie de proteine din interiorul acestui organit celular (parte componenta a celulei, aflata in interiorul acesteia, in citoplasma, n.r.) sa se verse in citoplasma si sa duca la moartea celulei, potrivit dailymail.co.uk.

Cercetatorii au descoperit ca atunci cand au aplicat oleocanthal pe celule, in laborator, acestea au murit foarte repede, intr-un interval cuprins intre 30 de minute si o ora.

Oleocanthalul nu afecteaza insa celulele sanatoase, ci doar le suspenda ciclul de viata, temporar, au descoperit cercetatorii.

"Le-a adormit, iar dupa o zi, celulele si-au reluat ciclul de viata", a declarat profesorul Breslin, al carui studiu a fost publicat in revista Molecular and Cellular Oncology.

Savantii au spus ca pasul urmator este testarea in afara conditiilor de laborator pentru a arata ca oleocanthalul poate ucide celulele canceroase si micsora tumorile in cazul animalelor vii.

Sursa: Mediafax

Articole recomandate

Cum iubesc romanii: online si offline. Iata cel mai amplu studiu despre dragoste! Cum iubesc romanii: online si offline. Iata cel mai amplu studiu despre dragoste!
Anul acesta, Sentimente.ro - cel mai mare site de dating din Romania - a marcat 13 ani de relatii serioase printr-un amplu studiu despre dragoste. Astfel, am aflat ca 74% din utilizatorii de servicii de dating online isi doresc foarte mult sa se indragosteasca, pe cat posibil in viitorul apropiat.
Studiu: De ce unii insala, iar altii sunt fideli partenerului? Studiu: De ce unii insala, iar altii sunt fideli partenerului?
Un studiu recent, publicat in revista Biology Letters, arata ca oamenii se impart in doua categorii: cei care cauta relatii serioase, monogame si cei care prefera cat mai multe relatii sexuale, cu parteneri diferiti. Si femeile, si barbatii se impart in aceste doua grupuri distincte, dar barbatii
Studiu: Atractia intre sexe are o explicatie uimitoare Studiu: Atractia intre sexe are o explicatie uimitoare
Bill Miller, un medic care lucreaza in calitate de consultant stiintific in cadrul companiei OmniBiome Therapeutics, a explicat fenomenul atractiei erotice printr-o teorie surprinzatoare. Conform cercetarilor facute de el, microorganismele din corpul nostru joaca un rol esential in acest proces. Pe
Studiu: Meditatia indelungata ne ajuta sa imbatranim frumos Studiu: Meditatia indelungata ne ajuta sa imbatranim frumos
Meditatia practicata pe parcursul mai multor ani pare a fi asociata cu o scadere mai mica a volumului creierului, un fenomen asociat cu procesul de imbatranire, se afirma intr-un studiu american, informeaza Reuters.Persoanele care au practicat meditatia timp de 20 de ani au creiere cu volume mai
Studiu: Matematicienii americani au descoperit formula iubirii eterne Studiu: Matematicienii americani au descoperit formula iubirii eterne
Matematicienii americani au descoperit formula iubirii eterne, in cadrul unui studiu comandat de MSN, care, in acelasi timp, permite oamenilor sa afle "cat timp va dura relatia lor actuala", informeaza atlantico.fr, citat de Mediafax.Conform cercetatorilor, iubirea ar putea fi redusa la o simpla