Un nou studiu a demonstrat ca ingredientele folosite de producatorii de dulciuri, precum inghetata sau batoanele de ciocolata, ar putea duce la aparitia unor boli inflamatorii cronice.
Descoperirea a fost facuta de un grup de cercetatori care au facut o serie de experimente pe soareci. Acestia au fost hraniti cu emulsificatori folositi in hrana procesata. Rezultatele experimentelor au aratat ca riscul aparitiei unor boli metabolice si a unor boli inflamatorii intestinale era crescut in cazul lor.
Autorii nu au confirmat insa ca exista efecte similare si in cazul oamenilor, dar sugereaza ca aceste ingrediente perturbeaza bariera dintre sistemul imunitar si flora intestinala, alcatuita din microorganismele care traiesc in corpul omenesc.
"Studiul trasmite un mesaj foarte clar ca schimbarile aparute in sursele noastre de hrana altereaza flora intestinala si ne afecteaza sanatatea", a declarat Laren Madsen, microbiolog la Universitatea din Alberta, Canada.
Inflamarea cronica poate duce la aparitia obezitatii si la cresterea tensiunii. Pacientii cu o astfel de inflamare sunt predisputi la boli cardiace si la diabet.
Sursa: www.descopera.ro