Skip to article

Te confrunti des cu infectii intime? Foloseste un sinbiotic pentru a-ti mentine vaginul sanatos

Te confrunti des cu infectii intime? Foloseste un sinbiotic pentru a-ti mentine vaginul sanatos
Secreții abundente cu miros înțepător, mâncărimi, senzație de arsură, uscăciune vaginală, dureri în timpul actului sexual, acestea sunt printre cele mai des întâlnite simptome ale vaginitei și candidozei, infecțiile intime cu cea mai mare rată de recurență. Te întrebi de ce apar iar și iar? Ei bine, motivele sunt multiple și ți le prezentăm mai jos.

Urmezi tratamente cu antibiotice și/sau antifungice?

Terapia clasică medicamentoasă cu antibiotice și/sau antifungice are în vedere eradicarea patogenilor, dar, din păcate, distruge și stratul protector de lactobacili. Astfel, rata recurenței infecțiilor vaginale la 3 luni de la tratament este de 50% și crește la 80% în 12 luni după tratament.

Acest lucru se întâmplă deoarece, odată cu îndepărtarea bacteriilor patogene, sunt îndepărtați și lactobacilii, creându-se un teren favorabil reinfectării cu microorganisme patogene.

Ești însărcinată sau alăptezi?

Fluctuațiile hormonale mari din timpul sarcinii și al alăptării determină scăderea nivelului de glicogen (hrana naturală a lactobacililor), ceea ce conduce la scăderea drastică a numărului de lactobacili de la nivel vaginal, creându-se un teren favorabil infectării cu microorganisme patogene.

Ești la menopauză?

În perioada de premenopauză și menopauză, producția ovariană de estrogen și progesteron se reduce treptat. Deficitul hormonal rezultat afectează multiple arii ale organismului, prima fiind mucoasa vaginală, care se atrofiază și devine mai sensibilă la dezvoltarea infecțiilor. Această situație se datorează dezechilibrului hormonal care antrenează un deficit de nutrienți necesari pentru flora sănătoasă vaginală. Fără “hrană”, lactobacilii nu se mai dezvoltă în număr optim, ceea ce creează un teren favorabil infectării cu microorganisme patogene.

Ai suferit recent o intervenție chirurgicală ginecologică?

În timpul intervențiilor chirurgicale ginecologice sunt administrate local doze mari de antibiotice și antiseptice pentru a combate posibilele infecții. Aceste substante omoară atât patogenii, cât și lactobacilii de la acest nivel.

Unele intervenții chirurgicale precum histerectomia conduc și la modificări hormonale profunde precum scăderea producției de estrogen. Astfel, se instalează un deficit major de nutrienți necesari lactobacililor pentru a se dezvolta. În schimb, terenul este propice dezvoltării microorganismelor patogene.

Folosești des spălături vaginale cu bicarbonat de sodiu și/sau substanțe antiseptice?

Lactobacilii produc acid lactic, ceea ce realizează un mediu acid specific vaginului (pH = 3,5-4,5). Astfel, supraviețuirea și capacitatea de a-I menține proprietățile antibacteriene ale lactobacililor sunt în strânsă dependență cu menținerea acidității mediului vaginal.

Utilizarea spălăturilor vaginale repetate cu bicarbonat de sodiu (care alcalinizează mediul vaginal, pH >8) conduce la dereglarea echilibrului vaginal și la scăderea drastică a lactobacililor de la acest nivel.

Astfel, se creează un teren propice dezvoltării patogenilor.

Antisepticele locale, la fel ca și antibioticele, nu posedă un mecanism care să distrugă selectiv doar patogeni. În plus, mulți dintre patogeni au căpătat rezistență la acțiunea multora dintre antisepticele locale, în timp ce lactobacilii sunt sensibili la acțiunea acestor antiseptice locale. Prin aplicarea de antiseptice locale, lactobacilii sunt omorâți și astfel este creat un mediu favorabil reinfectării cu microorganisme patogene.

Ai grijă de sănătatea vaginului tău

Pentru a scapa de infectiile intime repetate, trebuie sa ai grija ca flora ta vaginala sa fie sanatoasa, adica sa aiba suficienti lactobacili care sa o protejeze de bacteriile rele. Mastrelle Symbio este o asociere sinergica formata din complex prebiotic bio-activ si complex probiotic constituit din tulpini lactice specifice florei vaginale (L. rhamnosus + L. reuteri), care intrerupe acest cerc vicios al infecțiilor intime.

Mastrelle Symbio sunt capsule vaginale care contin bacterii bune ce distrug bacteriile rele, iar pentru a-si pastra actiunea complexa trebuie tinute la frigider.

Mastrelle Symbio:

-  Trateaza candidoza si vaginita bacteriana
-  Previne infectiile vaginale recurente
-  Restabileste echilibrul florei si pH-ului vaginal, in toate situatiile in care numarul lactobacililor de la nivel vaginal este scazut
-  Scade recurentele vaginitelor bacteriene
-  Creste eficacitatea terapiei clasice
-  Eradicheaza Candida si formele sale de rezistenta
-  Poate fi utilizat in conditii de siguranta in timpul sarcinii si alaptarii
-  Poate fi utilizat in conditii de siguranta pe perioade indelungate, fara risc de reactii adverse.

Afla mai multe despre produsele din gama Mastrelle pe www.mastrelle.ro si pe pagina de Facebook Feminitate pura.

Articole recomandate

Ce este "happy hypoxia", noua manifestare COVID-19 Ce este "happy hypoxia", noua manifestare COVID-19
Pacientii infectati cu coronavirus pot manifesta o forma mai putin cunoscuta a acestei boli, care arata "parsivitatea" acestui virus, a atentionat medicul ATI Radu Ţincu, de la Spitalul Floreasca din Capitală. Doctorul a explicat ca bolnavii de COVID pot avea o  saturaţie
Accent Prime - laserul care "ucide" in timp record orice tip de celulita! Accent Prime - laserul care "ucide" in timp record orice tip de celulita!
Folosind puterea tehnologiilor combinate, Accent Prime este o platformă non-invazivă, de ultimă generație, care oferă tratamente personalizate pentru conturarea feței și a corpului, strângerea pielii, reducerea celulitei, întinerirea pielii prin
Plante medicinale pentru sanatatea aparatului respirator Plante medicinale pentru sanatatea aparatului respirator
Aerul rece și uscat pe care îl respirăm toamna și iarna nu rămâne fără urmări asupra sănătății noastre. Temperaturile scăzute pot declanșa afecțiuni medicale la nivelul aparatului respirator, iritând gâtul
Pacienti vindecati de Covid-19 - intre stigmatizare si disperare Pacienti vindecati de Covid-19 - intre stigmatizare si disperare
Ozonoterapia este o posibila solutie pentru noua categorie de pacienti. Daca despre infectia cu Covid-19 auzim noutati la fiecare buletin de stiri, despre efectele secundare ale bolii (sau ale tratamentului), se vorbeste mult mai putin. Sau chiar deloc. De asemenea, miile de infectati zilnic sunt
Simptomele infectiei cu coronavirus pot aparea pe piele! Iata care sunt acestea Simptomele infectiei cu coronavirus pot aparea pe piele! Iata care sunt acestea
Medicul spaniol Elmer Huerta a explicat pentru BBC ce tipuri de leziuni pot aparea pe piele cauzate de infectia cu noul coronavirus.  Dr. Huerta a facut referire la un studiu publicat în British Journal of Dermatology de cercetători spanioli, în care descriu leziunile cutanate