Skip to article

Testul culorilor. Numara nuantele din imagine si afla cat de buna este vederea ta

Testul culorilor. Numara nuantele din imagine si afla cat de buna este vederea ta
E tot mai evident faptul ca oamenii percep culorile in mod diferit. Un test realizat de renumita cercetatoare Diana Derval demonstreaza cat de bine sau de rau sta fiecare dintre noi cu vederea.

Diferenta dintre felul in care percep oamenii culorile este data de numarul de celule cu conuri pe care fiecare dintre noi le are in retina. Aceste celule functioneaza ca fotoreceptori, iar in numarul lor iti afecteaza modul in care vezi culorile din spectrul luminii.

Ca sa iti testezi vederea nu trebuie neaparat sa treci pe la un cabinet oftalmologic. Tot ce trebuie sa faci este sa numeri culorile pe care le vezi in imaginea de mai jos. Te avertizam: doar unul din patru oameni le poate vedea pe toate, asa ca nu trebuie sa te ingrijorezi.

testul culorilor


Daca vezi mai putin de 20 de nuante, inseamna ca ochiul tau are doar doua conuri. Conurile pot deosebi culorile si maresc claritatea imaginii, dar sunt nefunctionale in conditii de lumina slaba. Profesorul Durval glumeste si spune ca nu trebuie sa iti faci probleme, fiindca si cainii au tot acelasi numar de conuri. 25% din populatia lumii este dicromatica.

Daca ochiul tau percepe intre 20 si 33 de culori diferite inseamna ca esti tricromatic. Acest lucru se poate explica prin faptul ca ochiul tau are trei conuri prin care percepe informatia. Asta inseamna ca poti percepe culorile albastru, verde si rosu purpuriu foarte bine. 50% din populatia lumii are acelasi tip de vedere ca tine.

Daca vezi intre 32 si 39 de culori inseamna ca ai o vedre tetracromatica, adica ai patru tipuri diferite de conuri. Sunt sanse mari sa nu fii un fan al nuantelor de galben si probabil nici nu porti adesea aceasta culoare.

Articole recomandate

Sanatate la indemana: Alimente care te ajuta sa-ti imbunatatesti vederea. Iata ce trebuie sa consumi! Sanatate la indemana: Alimente care te ajuta sa-ti imbunatatesti vederea. Iata ce trebuie sa consumi!
Alimentele pe care le consumam zilnic au un efect direct asupra sanatatii tale, iar din acest motiv este foarte important sa consumi cat mai multe fructe si legume. Sunt cateva alimente care ajuta si la imbunatatirea vederii, iar medicii recomanda sa fie consumate cat mai des. Unele
Testul cu carti de joc care da fiori internautilor. Iti ghiceste cartea de fiecare data! Testul cu carti de joc care da fiori internautilor. Iti ghiceste cartea de fiecare data!
Un clip video postat de un utilizator Facebook prezinta un fel de magie cu carti de joc care le da fiori internautilor. Clipul video prezinta un set de sase carti de joc si indeamna utilizatorul sa memoreze una dintre ele, scrie aktual24.ro. Dupa cateva secunde de asteptare, exact cartea
Crezi ca ai dictie? Incearca sa citesti aceasta poezie fara sa te incurci. 99% dintre cei care o recita nu reusesc! Crezi ca ai dictie? Incearca sa citesti aceasta poezie fara sa te incurci. 99% dintre cei care o recita nu reusesc!
Crezi ca ai dictie si nimic nu te poate incurca in materie de poezie? Incearca sa citesti cu voce tare, chiar si rar aceasta poezie. Aproape 99% din persoanele care au incercat sa o citeasca nu au reusit sa o faca fara sa se balbaie. "Plosca plisti si plosca
Simti ca nu mai ai putere si ai numai greutati in viata? Rosteste rugaciunea parintelui Arsenie Boca! Simti ca nu mai ai putere si ai numai greutati in viata? Rosteste rugaciunea parintelui Arsenie Boca!
Simti ca treci printr-o perioada grea si viata ta este din ce in ce mai dificila? Nu iti pierde speranta si intoarce-ti privirea catre Dumnezeu si credinta. Iata rugaciunea parintelui Arsenie Boca care aduce lumina in viata ta si te apara de greutati: "Doamne Iisuse Hristoase,