Skip to article

Uscatoarele de maini din baile publice, un real pericol pentru sanatate

Uscatoarele de maini din baile publice, un real pericol pentru sanatate
Probabil ai folosit si tu cel putin o data un uscator de maini, cand ai intrat intr-o baie publica. Desi pare foarte practic si iti lasa mainile uscate in cateva secunde, un studiu recent a aratat ca nu ar trebui sa folosim acest aparat absolut niciodata.

O analiza efectuata de Universitatea din Connecticut a aratat ca aceste aparate pot retine germenii din mediul ambient si ii pot transmite pe mainile noastre. Pentru a ajunge la rezultatele din acest studiu au fost analizate 36 de aparate sanitare din cladirea Uconn Health din Farmington, New Mexic.

Peste 150.000 de colonii de bacterii 

In timpul acestui studiu, s-au situat benzi speciale sub uscatoarele de maini, pentru a colecta orice fel de virus sau agenti patogeni ce provin din aerul suflat de acestea. La analizarea rezultatelor, s-a descoperit ca aerul suflat de aceste aparate avea nici mai mult nici mai putin de 150.000 de colonii diferite de bacterii!

Dintre toate componenetele, cele mai frecvente au fost escherichia coli si salmoneloza. Conform MedlinePlus, acesti germeni provoaca episoade lungi de febra, diaree, dureri de cap, crampe abdominale si voma.

“Rezultatele arata ca multe tipuri de bacterii, printre care posibili agenti patogeni si spori, se pot depozita pe mainile expuse acestor aparate”, conform expertilor citati de vix.com. Ei au adaugat ca astfel de compusi se pot dispersa si in alte zone si pot ramane acolo zile sau chiar saptamani. Pentru a reduce riscul de contagiere si a evita infectarea cu aceste bacterii, specialistii sugereaza inlocuirea acestor dispozitive cu hartie absorbanta si curatarea vasului de toaleta de 3-4 ori pe saptamana.

Chiar si acum, cand rezultatele au fost mai mult decat revelatoare, Dr. Peter Setlow, din cadrul Uconn Health, responsabil de acest studiu, a avertizat ca ar fi nevoie de mai multe studii pentru a confirma riscul acestor aparate si pentru a le retrage de pe piata, daca se considera a fi necesar.

In cele din urma, pentru a te apara de bacterii si germeni, este foarte important sa te speli pe maini inainte si dupa ce folosesti baia, sa folosesti prosoape de hartie pentru uscarea mainilor si sa eviti sa stai in grupul sanitar pentru perioade lungi de timp. Tine cont de sfaturile specialistilor si aminteste-ti ca respectand normele de igiena te poti salva de la a suferi de o infectie gastrointestinala si alte probleme digestive.

Articole recomandate

Lentilele progresive: solutia 3 in 1 pentru o vedere clara la trei distante Lentilele progresive: solutia 3 in 1 pentru o vedere clara la trei distante
Dupa varsta de 40 de ani, nu ne lasa doar spatele si respiratia, ci si vederea la aproape. Nu e vorba aici de vicii de refractie, cum sunt miopia sau hipermetropia - rezultatele unor predispozitii genetice sau ale expunerii ochilor, in mod inadecvat, la un bombardament de stimuli pentru care n-au
Mihaela Bilic recomanda "10 fructe si legume pe care NU merita sa le cumparam BIO" Mihaela Bilic recomanda "10 fructe si legume pe care NU merita sa le cumparam BIO"
Potrivit statisticilor, tot mai multi romani au devenit mai atenti la alimentatie. Sunt dornici sa cumpere produse BIO, pentru a-si proteja sanatatea, insa foarte multi comercianti au exploatat aceasta tendinta, iar produsele bio ajunse la raft au preturi foarte mari.  Nutritionistul Mihaela
Sunt vaccinurile anti COVID-19 experimentale? Sunt vaccinurile anti COVID-19 experimentale?
Reprezentantii Ministerului Sanatatii au oferit cateva explicatii despre vaccinurile anti-Covid in ceea ce priveste studiile clinice care au fost facute inainte ca acestea sa fie aprobate.  "Sunt vaccinurile anti COVID-19 experimentale?Nu. Înainte să fie autorizate, vaccinurile au
Recuperare respiratorie post-COVID online Recuperare respiratorie post-COVID online
Persoanele care au avut COVID pot face recuperare online cu ajutorul medicilor de la Spitalul Victor Babes din Timisoara. Exercitiile sunt simple si pot fi facute acasa. Medicii spun ca acestea ajuta la imbunatatirea capacitatii respiratorii in cazul pacientilor care au avut forme medii si severe
Cu cat reduc riscul de infectare cu COVID vaccinurile Pfizer si Moderna dupa prima doza Cu cat reduc riscul de infectare cu COVID vaccinurile Pfizer si Moderna dupa prima doza
Un studiu recent a aratat ca vaccinurile Pfizer si Moderna reduc cu 80% riscul de infectare cu coronavirus la doua saptamani dupa administrarea primei doze. Dupa a doua doza riscul de infectare scade cu pana la 90%, arata datele studiului realizat in timpul campaniei de vaccinare din SUA.