Skip to article

Cauze comune ale alopeciei

Cauze comune ale alopeciei
Cel putin in cazul unei femei, podoaba capilara reprezinta unul din elementele principale de atractie.

Un par sanatos si bogat nu ar trebui sa fie un obiectiv atat de greu de atins, insa tot mai multe femei se confrunta cu o problema din ce in ce mai serioasa: caderea masiva a parului.

In medie barbatii si femeile pierd intre 40 si 100 de fire de par pe zi. Aceasta reprezinta media normala de fire care se regenereaza, caci altele noi iau locul celor care au cazut.

Insa atunci cand acest lucru nu se mai intampla, iar firele cazute depasesc complesitor numarul celor care cresc, se instaleaza fenomenul numit calvitie.

Cercetarile medicale au scos la iveala o multitudine de cauze pentru care atat femeile cat si barbatii sufera de calvitie, unele din ele de natura externa, ca factorii de mediu, altele de natura interna, ca factorii genetici.

Hormonii
Multe femei folosesc regulat contraceptia hormonala pentru evitarea unei sarcini nedorite. Fie ca este vorba de pilula contraceptiva, fie de implantul subcutanat, toate se bazeaza pe acelasi principiu, eliberarea unei cantitati de hormoni in organism, cu rol inhibitor al ovulatiei.

Ei bine, acesti hormoni, de multe ori in exces pentru necesitatile organismului, determina in timp o slabire progresiva a radacinii firului de par, ducand la pierderea unei cantitati insemnate din podoaba capilara.

Dietele necontrolate
Foarte multe femei tin dieta. Insa nu la fel de multe stiu ca o dieta care nu este bine pusa la punct duce in timp la forme severe de calvitie.

In timpul curelor de slabire, organsmul este privat de anumiti factori nutritivi, factori importanti in mentinerea sanatatii firelor de par. Astfel, in timp, radacina se slabeste, tot mai multe fire de par se strang in perie sau pe perna.

Probleme de ordin medical
Caderea masiva a parului nu trebuie privita ca o afectiune de sine statatoare, caci de foarte multe ori ea este asociata cu alte afectiuni medicale, ca factor determinant al ei.

Boli ale tiroidei sau ficatului, obstructia hepatica sau renala, infectia locala virala fungica sau cu protozoare, anemia, sunt doar cateva din afectiunile medicale ale caror principale simptome sunt pierderea insemnata de par.

Stresul
Foarte multa lume este stresata, si din ce in ce mai multe persoane se plang ca odata cu stresul au aparut si caderile masive de par. Solutiile in aceste cazuri sunt usor de propus, greu de realizat, caci fraza "Incearca sa nu te mai stresezi" incepe sa semene din ce in ce mai mult cu o simpla gluma proasta.


Cauze comune ale alopeciei

Articole recomandate

3 momente in care trebuie sa vizitezi medicul stomatolog 3 momente in care trebuie sa vizitezi medicul stomatolog
Tratarea afecțiunilor orale la timp înseamnă o dantură sănătoasă și un zâmbet frumos. În momentul în care te doare un dinte sau îți sângerează gingiile în timp ce te speli pe dinți, controlul la stomatolog devine o
Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o