Skip to article

Cauzele anxietatii

Cauzele anxietatii
Anxietatea poate fi definita in termeni medicali drept o tulburare a sferei afectivitatii, manifestata prin stari de neliniste, teama si ingrijorare, deseori nemotivate.

Anxietatea este de fapt "teama fara obiect", in care persoana afectata simte ca "ceva rau" o inconjoara si ca ii este imposibil sa lupte impotriva acestuia.

Astfel ca singura modalitate de reactie a organismului este reprezentata de frica, un resort biologic care duce la secretia de adrenalina.

Specialistii au incercat in nenumarate randuri sa depisteze ce anume duce la declansarea atacurilor de anxietate si cum pot fie ele evitate.

Anxietatea devine o problema cand este prea intensa sau dureaza prea mult, afectandu-ne viata si relatiile interpersonale.

Care ar fi cauzele ce declanseaza starile de anxietate?

Consumul exagerat de cofeina sau alte substante excitante pentru sistemul nervos central.
Consumul de cafea in doze mici este benefic pentru sanatate, insa cand aceste doze sunt depasite, efectele sunt dezastruoase. Simptome ca palpitatiile cardiace, greutatea in respiratie, transpiratia palmelor sunt doar cateva din manifestarile starilor de anxietate.

Stresul prelungit, la serviciu sau in viata personala.
Toata lumea este in ziua de azi stresata peste masura. Insa cand stresul devine mai mult decat parte din viata ta de zi cu zi, e cazul sa te alarmezi. Simptome ca plans isteric declansat din nimic, atacuri de panica fara motiv, irascibilitate exagerata si brusca pot fi buni indicatori ai starii de anxietate.

In adolescenta, stresul este legat foarte mult de performanta scolara si de relatiile sentimentale care se pot dovedi adevarate dezastre. La maturitate serviciul, plata facturilor si grijile legate de copii sunt pe primul plan, iar varstnicii, pe langa acestea, au si grija sanatatii.

Anxietatea ca predecesoare a unei afectiuni medicale.
Foarte multe persoane care au suferit la un moment dat de preinfarct sau infarct au manifestat anterior crizei stari anxioase severe. Organismul simte inaintea constientului ca ceva rau se petrece si produce adrenalina in exces.

De cate feluri sunt tulburarile anxioase?
Medicina a incadrat tulburarile anxioase in mai multe afectiuni:

atacurile de panica
fobiile anxioase
socio-fobia
tulburarea obsesiv-compulsiva
tulburarea acuta de stress
tulburarea de stress post-traumatic

Cauzele anxietatii

Articole recomandate

3 momente in care trebuie sa vizitezi medicul stomatolog 3 momente in care trebuie sa vizitezi medicul stomatolog
Tratarea afecțiunilor orale la timp înseamnă o dantură sănătoasă și un zâmbet frumos. În momentul în care te doare un dinte sau îți sângerează gingiile în timp ce te speli pe dinți, controlul la stomatolog devine o
Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o