Skip to article

Cauzele anxietatii

Cauzele anxietatii
Anxietatea poate fi definita in termeni medicali drept o tulburare a sferei afectivitatii, manifestata prin stari de neliniste, teama si ingrijorare, deseori nemotivate.

Anxietatea este de fapt "teama fara obiect", in care persoana afectata simte ca "ceva rau" o inconjoara si ca ii este imposibil sa lupte impotriva acestuia.

Astfel ca singura modalitate de reactie a organismului este reprezentata de frica, un resort biologic care duce la secretia de adrenalina.

Specialistii au incercat in nenumarate randuri sa depisteze ce anume duce la declansarea atacurilor de anxietate si cum pot fie ele evitate.

Anxietatea devine o problema cand este prea intensa sau dureaza prea mult, afectandu-ne viata si relatiile interpersonale.

Care ar fi cauzele ce declanseaza starile de anxietate?

Consumul exagerat de cofeina sau alte substante excitante pentru sistemul nervos central.
Consumul de cafea in doze mici este benefic pentru sanatate, insa cand aceste doze sunt depasite, efectele sunt dezastruoase. Simptome ca palpitatiile cardiace, greutatea in respiratie, transpiratia palmelor sunt doar cateva din manifestarile starilor de anxietate.

Stresul prelungit, la serviciu sau in viata personala.
Toata lumea este in ziua de azi stresata peste masura. Insa cand stresul devine mai mult decat parte din viata ta de zi cu zi, e cazul sa te alarmezi. Simptome ca plans isteric declansat din nimic, atacuri de panica fara motiv, irascibilitate exagerata si brusca pot fi buni indicatori ai starii de anxietate.

In adolescenta, stresul este legat foarte mult de performanta scolara si de relatiile sentimentale care se pot dovedi adevarate dezastre. La maturitate serviciul, plata facturilor si grijile legate de copii sunt pe primul plan, iar varstnicii, pe langa acestea, au si grija sanatatii.

Anxietatea ca predecesoare a unei afectiuni medicale.
Foarte multe persoane care au suferit la un moment dat de preinfarct sau infarct au manifestat anterior crizei stari anxioase severe. Organismul simte inaintea constientului ca ceva rau se petrece si produce adrenalina in exces.

De cate feluri sunt tulburarile anxioase?
Medicina a incadrat tulburarile anxioase in mai multe afectiuni:

atacurile de panica
fobiile anxioase
socio-fobia
tulburarea obsesiv-compulsiva
tulburarea acuta de stress
tulburarea de stress post-traumatic

Cauzele anxietatii

Articole recomandate

Studiu: Vizierele din plastic nu previn infectarea cu coronavirus Studiu: Vizierele din plastic nu previn infectarea cu coronavirus
Cercetatorii japonezi au realizat o simulare la unul dintre cele mai rapide supercomputere privind eficacitatea purtarii vizierelor impotriva infectiei cu coronavirus. Rezultatul: se pare ca aceste viziere sunt total ineficiente în blocarea aerosolilor respiratori, potrivit modelelor studiate
Boala Alzheimer: simptome precoce Boala Alzheimer: simptome precoce
Alzheimerul este o boala care produce degenerarea creierului, provocând dementa si generând simptome precum pierderea progresiva a memoriei, dificultati de gândire si vorbire, precum si de necunoastere a obiectelor si a functiilor acestora. Boala Alzheimer se agraveaza in timp.
Iti poate afecta praful sanatatea? Iti poate afecta praful sanatatea?
Puțini oameni cunosc efectele nocive pe care praful casnic îl poate avea asupra sănătății. Rinita alergică însoțită de strănuturi, dermatită atopică, mâncărimile oculare și nazale sunt doar câteva dintre
Simti ca ti-e frig mereu? 4 probleme de sanatate de care ai putea suferi Simti ca ti-e frig mereu? 4 probleme de sanatate de care ai putea suferi
Daca simti ca iti estef frig chiar si in zilele calduroase, este posibil sa te confrunti cu o problema de sanatate fara sa stii.  Mainile si picioarele reci  Daca simti ca ai picioarele si mainile reci mereu poate fi vorba despre o anemie, deoarece lipsa fierului in sange, principala
Cancerul pulmonar: primele simptome Cancerul pulmonar: primele simptome
Simptomele cancerului pulmonar se pot confunda usor cu cele altor boli respiratorii, cum ar fi emfizemul pulmonar, bronșita și pneumonia. În faza inițială a cancerului pulmonar nu există de obicei simptome prezente, ele apar doar atunci când este într-un