Skip to article

8 condimente din bucatarie, benefice pentru sanatatea ta. Foloseste-le mereu!

8 condimente din bucatarie, benefice pentru sanatatea ta. Foloseste-le mereu! Condimente
Un gust deosebit si o aroma irezistibila. Acestea sunt, la prima vedere, motivele pentru care condimentele sunt nelipsite din bucatarie. Insa, beneficiile pe care le aduc sunt mult mai multe si au legatura si cu sanatatea ta.

Condimentele sunt pline de nutrienti, vitamine si minerale care au grija de sanatatea ta si a familiei tale.

Cimbrul

Folosit atat ca ingredient, cat si ca planta medicinala, cimbrul contine mangan, un mineral care te ajuta sa ai oase sanatoase si o piele frumoasa. Totodata, cimbrul este bogat si in timol, un ulei esential care actioneaza ca un antiseptic si antioxidant. De aceea, condimentul-minune este folosit pentru tratatea infectiilor gatului, a diferitelor forme de bronsita sau in tratarea inflamatiilor.

Piperul

Un alt condiment benefic este si piperul. Acesta lupta impotriva acumularii de grasime in organism datorita piperinei, o substanta activa care blocheaza formarea de celule adipoase. In plus, piperul te ajuta si sa ai o digestie buna.

Scortisoara

Daca ai probleme cu mentinerea unui nivel optim al trigliceridelor, glucozei sau al colesterolului rau LDL, scortisoara te poate ajuta sa il tii sub control. Vei reduce astfel riscul aparitiilor bolilor cardiace, a hipertensiunii, ulcerului etc. In plus, mai multe studii au aratat ca scortisoara este sursa bogata de antioxidanti si stopeaza dezvoltarea bacteriilor.

6 condimente pentru ingrijirea tenului. Iata cum sa le folosesti!

Ardeiul iute (Chili)

Datorita continutului de capsaicina, ardeiul iute este aliatul tau in lupta contra kilogramelor in plus. Totodata, acest condiment te ajuta si daca esti predispusa la diabetul de tip 2, intrucat cantitatea de zahar din organism este mai scazuta dupa ce ai consumat acest produs. Un consum regulat de ardei iute scade si colesterolul rau si previne bolile de inima.

Turmericul

Turmericul este un condiment puternic, specific bucatariei indiene, care stimuleaza metabolismul si astfel te ajuta sa iti mentii o silueta de invidiat. In plus, turmericul te ajuta sa previi sindromul metabolic, boala Alzheimer, hiperglicemiam, inflamarea articulatiilor si este bogat in antioxidanti.

Coriandul

Indiferent de forma pe care o folosesti (proaspat sau uscat), coriandul reduce colesterolul si previne blocarea vaselor de sange. Totodata, coriandrul contine acid linoleic si cineol, compusi care tin reumatismul departe de tine.

Busuiocul

Intalnit frecvent in bucataria mediteraneana, busuiocul este o sursa excelenta de vitamine, care combate problemele respiratorii, greturile, indigestia si constipatia. Busuiocul ajuta si la prevenirea imbatranirii premature a celulelor sanatoase ale pielii, mentinand supletea si elasticitatea ei.

Ghimbirul

Un alt condiment asiatic, ghimbirul aduce beneficii pentru organism care sunt cunoscute de mii de ani. Acest condiment ajuta la calmarea sistemului digestiv, stimuleaza circulatia sangvina si calmeaza durerile. Ghimbirul are si proprietati antiinflamatorii ce te ajuta sa previi si sa tratezi bolile cardiovasculare sau artrita.

Articole recomandate

Dr Oz: 8 condimente si ierburi pentru tinerete fara batranete Dr Oz: 8 condimente si ierburi pentru tinerete fara batranete
Plantele si ierburile aromatice pe care le folosim pentru prepararea diverselor mancaruri contin substante active extrem de puternice care ne protejeaza de numeroase afectiuni. Gripe, raceli, infectii, probleme cardiace, Alzheimer sau cancer sunt cateva dintre afectiunile pe care le putem preveni
Condimente si plante care usureaza digestia Condimente si plante care usureaza digestia
Multe dintre ierburile si condimentele pe care le folosim in mod frecvent la numeroase preparate culinare, pe langa gustul bun, au si proprietati benefice pentru digestie. Digestia este foarte importanta pentru sanatate, deoarece multe dintre organele organismului metabolizeaza nutrientii din
Dieta Dukan: ce condimente ai voie sa folosesti Dieta Dukan: ce condimente ai voie sa folosesti
Dieta Dukan este una dintre cele mai apreciate cure de slabit ale momentului.Promovata inca de la inceputul anilor 2000 de medicul francez Pierre Dukan, aceasta dieta este permisiva, dar in acelasi timp impune reguli de la care nu ai voie sa te abati daca vrei sa obtii rezultatele
10 condimente care vindeca 10 condimente care vindeca
Condimentele si ierburile aromatice din camara noastra pot fi folosite cu succes si pentru tratarea a numeroase afectiuni si dureri. Sunt bogate in antioxidanti si substante active care tin la distanta cancerul, diabetul, artrita sau gripa.Chimionul previne cancerulCurcumina care se gaseste in
Condimente care te incalzesc iarna Condimente care te incalzesc iarna
Chimen, scortisoara, cuisoare, ghimbir: acestea sunt condimentele care iti incalzesc organismul iarna!ScortisoaraStudiile arata ca scortisoara este sedativa, analgezica si antihipertensiva. Ea stimuleaza circulatia mai ales la extremitati, fiind folosita in mod traditional ca si "condiment pentru
6 condimente senzationale, pe care trebuie sa le incluzi in alimentatie 6 condimente senzationale, pe care trebuie sa le incluzi in alimentatie
Cuvantul "antioxidanti" se refera de obicei la legume, fructe, ceai si chiar ciocolata. Stiai ca si ierburile aromate si condimentele sunt pline de antioxidanti? Din ce in ce mai multi nutritionisti recomanda includerea in dieta a acestor alimente senzationale, care, pe langa faptul ca dau o aroma