Skip to article

Beneficiile capsunilor: lupta impotriva cancerului, reduc colesterolul si ajuta in dieta

Capsuni
Proaspete sau congelate, capsunile sunt cu adevarat delicioase. Este sezonul lor in aceasta perioada, asa ca un bol de capsuni ar trebui sa fie pe masa ta zilnic. Pe langa gustul senzational, aceasta fraga mai mare, rosie si carnoasa, te ajuta sa ramai sanatoasa si frumoasa, caci este plina de calitati nutritionale. Iata beneficiile capsunilor pentru sanatate, iar multe dintre ele s-ar putea sa te surprinda.

Ai face bine sa le incluzi in dieta, daca vrei sa fii frumoasa si sanatoasa tot anul!

Intaresc sistemul imunitar

Capsunile sunt o sursa excelenta de vitamina C, spun medicii nutritionisti. O ceasca de capsuni contine cu mult peste necesarul zilnic de Vitamina C (136%), un antioxidant eficient, care te ajuta la scaderea tensiunii arteriale, asigura un sistem imunitar puternic si iti mentine vederea sanatoasa, impiedicand aparitia afectiunilor oculare, precum cataracta si degenerescenta maculara.

Te ajuta sa-ti mentii vederea buna

Proprietatile antioxidante ale capsunilor te ajuta, de asemenea, sa previi aparitia cataractei, prin doza de Vitamina C necesara protectiei impotriva radicalilor liberi, acei atomi care afecteaza celulele.

Recent, a fost publicat un studiu potrivit caruia trei sau mai multe portii de cesti de capsuni pe zi pot reduce posibilitatea de a dezvolta degenerescenta maculara.

Lupta impotriva cancerului

Combinatia dintre antioxidantii si agentii anti-inflamatori gasiti in capsuni lupta impotriva debutului multor forme de cancer. Radicalii liberi sunt tinuti sub control de antioxidanti, numiti si "gunoierii radicalilor liberi".

De un ajutor real sunt Vitaminele C, B9, Bc si M, care lupta alaturi de flavonoidele Quercetin si Kaempferol.

Tine ridurile departe de tine

Puterea Vitaminei C din capsuni este si mai mare decat ai putea crede, caci este un antioxidant vital in productia naturala de colagen. In plus, expertii au constatat ca si acidul ellagic, un compus antioxidant ce se gaseste in aceste fructe, previne distrugerea colagenului.

Au rol anti-inflamator

Fenolii ce se gasesc in capsuni lupta impotriva bolilor inflamatorii, cum ar fi osteoartrita, astmul si ateroscleroza, prin inhibarea enzimei COX, in acelasi fel in care o fac aspirina si ibuprofenul.

Spre deosebire de medicamente, capsunile nu iti provoaca dureri de stomac sau alte efecte secundare nedorite.

Regleaza tensiunea arteriala

Potasiul se regaseste in capsuni, fiind un nutrient la fel de sanatos pentru inima. De asemenea, potasiul te ajuta la reglarea tensiunii arteriale, actionand ca un tampon impotriva efectelor negative ale sodiului.

Te ajuta in dieta

O cana de capsuni contine peste 13% din necesarul zilnic de fibre alimentare si doar 43 kcal. Fibrele din capsuni ajuta la mentinerea digestiei sanatoase, iti scade tensiunea arteriala si te ajuta sa eviti supraalimentarea stomacului.

Iti mentine oasele sanatoase

Manganul este cheia unor oase sanatoase, iar manganul se regaseste din plin in capsuni. O cana cu astfel de fructe contine 21% mangan, un nutrient benefic pentru sanatatea oaselor, care ajuta la dezvoltarea si mentinerea structurii oaselor.

Potasiul, vitamina K si magneziul din capsuni sunt, de asemenea, importante pentru sanatatea oaselor.

Articole recomandate

Beneficiile bailor de aburi: cum sa ai un ten stralucitor cu tratamente facute acasa Beneficiile bailor de aburi: cum sa ai un ten stralucitor cu tratamente facute acasa
Baile de aburi sunt un adevarat rasfat pentru tenul tau si te ajuta sa tratezi, sa combati sau sa ameliorezi o multime de probleme, de la aspectul tern si lipsit de stralucire, la acnee si puncte negre. Baile de aburi cu infuzii de plante se pot face pe tot parcursul anului, insa primavara si iarna
Tratamentele cu sare: 5 afectiuni pe care le vindeca Tratamentele cu sare: 5 afectiuni pe care le vindeca
Sarea este un aliment nelipsit din orice bucatarie, insa utilizarile ei nu se rezuma doar la asezonarea mancarurilor. Sarea grunjoasa sau sarea marina poate fi folosita cu succes si in anumite tratamente externe, care te ajuta sa ameliorezi afectiunile ce iti dau batai de cap. Iata ce afectiuni
Fructele si legumele micsoreaza riscul unui accident vascular cerebral Fructele si legumele micsoreaza riscul unui accident vascular cerebral
Consumul de cantitati mari de fructe si legume scad riscul de accident vascular cerebral, se arata intr-un studiu realizat in Suedia.Studiul apartine Institutului Karolinska si arata beneficiile introducerii fructelor si legumelor in dieta, la nivel cantitativ. Accidentul vascular cerebral este una
Link-uri recomandate:designer interior onlinedesigner interior bucurestinikydecor.romobilier living preturiclassic interior design
Acest site foloseste Cookie-uri.
Folosim cookie-uri pentru a personaliza continutul si reclamele, pentru a oferi caracteristici specifice retelelor sociale si pentru a analiza traficul nostru. De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate. Va puteti administra preferintele in Setari cookie.
Ele.ro iti recomanda