Atunci cand doresti sa slabesti si sa ai un organism sanatos alege sa incluzi in regimul tau ceaiul de anghinare. Trei cani pe zi din acest ceai minune te ajuta sa scapi de toxinele din organism, previne retentia apei si scade colesterolul.
Totul se datoreaza anghinarei, o planta populara in sudul Europei, bogata in vitamine, C, B6 si K, si minerale, ce poate fi consumata oricand.
Iata care sunt beneficiile ceaiului de anghinare:
Ce riscuri sunt
Proprietatile sale curative sunt datorate in special cinarinei, un tip de potasiu foarte puternic, benefic pentru organism. Astfel, ceaiul de anghinare te ajuta sa tratezi afectiuni digestive, curata ficatul, detoxifica organismul si reduce colesterolul.
Trei cani pe zi sunt suficiente, insa nutritionistii avertizeaza si ca exista efecte secundare in special daca esti alergica la echinacee, papadie sau musetel, existand sanse sa fi si la anghinare. Totdata, daca suferi de afectiuni ale rinchiilor nu ai voie sa consumi acest ceai. Recomandat este sa ceri sfatul medicului daca incepi o dieta bazata pe ceai de anghinare.
Este diuretic
Ceaiul de anghinare este unul din cele mai bune ceaiuri destinate pierderii in greutate, fiindca previne retentia apei si te ajuta sa elimini excesul de grasime din corp. Contine de asemenea si insulina, o fibra ce este cunoscuta pentru actiunea sa hipoglicemica si este recomandata in cazul persoanelor cu diabet, deoarece regleaza nivelul zaharului in sange.
Curata si protejeaza ficatul
Un alt mod prin care este benefic organismului este acela ca protejaza ficatul. Stimuleaza functia acestuia si producerea de bila. Ficatul este astfel curatat de toxine si este ajutat prin reducerea efectelor nocive ale alcoolului.
Trateaza indigestia
Ceaiul de anghinare este util si in tratarea indigestiilor prin faptul ca facilitateaza secretia de sucuri digestive si stimuleaza apetitul alimentar. Totodata el trateaza si alte probleme gastrointestinale: greata, voma, diareea, constipatia, arsurile stomacale, balonarea sau durerile stomacale.
Scade colesterolul
Ceaiul de anghinare ajuta la scaderea nivelului de colesterol rau din organism. Un consum zilnic de ceai reduce numarul trigliceridelor. Pe langa scaderea nivelului acestora, ceaiul de anghinare ajuta si la reducerea nivelului de colesterol de tip LDL, precum si colesterolului seric. In acelasi timp, creste nivelul benefic de colesterol de tip HDL.
Prin reducerea colesterolului pot fi prevenite si afectiunile cardiovasculare, precum arteroscleroza.
Face pielea mai catifelata
Ceaiul de anghinare ajuta si la mentinerea unui ten cat mai curat si te face sa ai parte de o piele neteda si catifelata.
Lupta impotriva cancerului si previne infectiile
Datorita numeroaselor sale cantitati de antioxidanti, florile de anghinare ajuta si la lupta impotriva numeroaselor tipuri de cancer.
In plus, ceaiul de anghinare te ajuta si la intarirea sistemului imunitar si previne astfel infectiile sau alte afectiuni.
Totodata este util si in tratarea infectiilor ficatului, rinichilor si fierii, avand proprietati antibacteriene si antiinflamatorii.