Skip to article

Ca si vinul, ceapa este mai buna batrana

Cepele aurii de la piata pot parea toate la fel, dar nu sunt toate egale: cu cat sunt culese mai tarziu, cu atat puterea lor antioxidanta pentru organism este mai mare.

Ceapa este bogata in chercetina, un antioxidant din familia flavonoidelor, a carui concentratie poate varia in functie de anumiti factori.

Potrivit unor studii, aceasta concentratie nu depinde de tipul de fertilizant folosit, ci doar de timpul petrecut de ceapa in sol.

De asemenea, timpul petrecut pentru uscarea cepei la soare are influenta asupra continutului in chercetina.

Astfel, cepele uscate la soare timp de 10 zile contin cu 150% mai multa substanta antioxidanta decat cele recoltate si ambalate imediat.


AcasaCa si vinul, ceapa este mai buna batrana
In bucatarie, poate fi interesant de stiut ca straturile exterioare ale cepei sunt mult mai bogate in antioxidanti decat cele interioare. Astfel, straturile cele mai indepartate de nucleu contin de 10 ori mai multa chercetina decat centrul cepei.

Acest fapt este valabil de asemenea si pentru ceapa rosie, cu diferenta ca aceasta contine in plus fata de chercetina si antocianine, de asemenea substante antioxidante.

Nu are rost insa sa consumati doar straturile exterioare ale cepei, deoarece aceasta contine destula chercetina pentru a obtine beneficii pe termen lung.

Articole recomandate

5 lucruri pe care sa le faci pentru sanatatea ta in 2020 5 lucruri pe care sa le faci pentru sanatatea ta in 2020
Între deadline-uri strânse la serviciu și ședințe cu părinții, încercarea de a găti sănătos pentru familie și toate celelalte sarcini pe care ni le asumăm ca femei, uităm adesea de noi și de sănătatea noastră.
Cum se transmite, de fapt, coronavirusul Cum se transmite, de fapt, coronavirusul
Presedintele Societatii Romane de Microbiologie, Alexandru Rafila, a facut noi precizari despre modul in care se transmite coronavirusul.  Noul coronavirus nu se transmite prin atingere, ci prin intermediul secreţiilor respiratorii, precizând că nu există niciun fel de
Ce nu stiai despre impantul dentar Ce nu stiai despre impantul dentar
Multi se sperie cand aud ca au nevoie de un implant dentar. Din cauza procedurii, ce pare complicata si dureroasa, dar si a costurilor. Medicii stomatologi spun insa ca este cea mai buna varianta pentru a avea o dantura impecabila, dar mai ales complet functionala. Cateva mituri spulberate vizavi
Doctor Amalia Anghel - Melanomul: cancerul care se ascunde intr-o alunita Doctor Amalia Anghel - Melanomul: cancerul care se ascunde intr-o alunita
Mulți dintre noi, am auzit de el, dar puţini știm exact ce reprezintă. Melanomul este cel mai agresiv cancer cutanat. Produce aproximativ 90% din decesele cauzate de  tumorile pielii. Acesta nu afectează doar pielea sau anexele ei (unghiile), ci și alte organe,
8 SUPER-ALIMENTE pentru cresterea ENERGIEI. Iata cum sa le folosesti! 8 SUPER-ALIMENTE pentru cresterea ENERGIEI. Iata cum sa le folosesti!
Fructele si legumele sunt excelente surse de nutrienti, vitamine, minerale, antioxidanti. Multi dintre acesti nutrienti sunt binecunoscuti pentru efectele lor asupra sanatatii umane. Dintre toate  fructele si legumele, exista 8 super-alimente care contribuie atat la cresterea nivelului de