Skip to article

Dieta cu clorofila - detoxifiere la inceput de toamna

Dieta cu clorofila - detoxifiere la inceput de toamna
Clorofila poseda puteri detoxifiante fabuloase si te poate ajuta sa-ti mentii silueta. Iata care sunt motivele pentru care ar trebui sa-ti faci plinul cu clorofila la inceput de toamna.

Clorofila si silueta

Clorofila este "sangele verde" al plantelor. Ea circula in frunze si ramuri, permitand transformarea luminei in zahar (gratie fotosintezei), adica in hrana. Ea este indispensabila vietii vegetalelor.

Clorofila este ideala pentru a-i oferi corpului tau curatenia de toamna . Ultra-purifianta, antioxidanta si detoxifianta, ea este aliata dietelor de slabit si al curelor de detoxifiere. Veritabila perfuzie cu sange verde, clorofila ii furnizeaza corpului tau toata vitalitatea si energia vegetalelor. Ideala pentru un ten proaspat si un organism sanatos.

Clorofila este si prietena florei intestinale. Ea te protejeaza de balonari, inhiba proliferarea bacteriana si este eficienta contra constipatiei. Perfecta pentru un abdomen plat!

Clorofila si sanatatea

Potrivit cercetatorilor, clorofila poseda un usor efect imunitar si poate fi de ajutor in preventia catorva cancere, impiedicand absorbtia moleculelor cancerigene la nivel intestinal. Aportul recomandat pentru a beneficia de toate proprietatile ei? Cel putin o portie de legume sau de vegetale bogate in clorofila in fiecare zi. clorofila este prezenta in toate vegetalele, insa in cantitati variabile de la una la alta.

Pentru a-ti face plinul cu clorofila, consuma cat mai multe legume si fructe de culoare verde: broccoli, sparanghel, salata, laptuci, spanac, patrunjel, telina, avocado, loboda, menta, busuioc, cimbru.

Inainte de a pregati legumele, ia-ti cateva precautii: clorofila este fragila si dispare rapid in aer sau in timpul prepararii termice. Pentru a o conserva, consuma alimentele crude sau putin preparate. Conserva alimentele la adapost de lumina si nu le lasa sa stea zile in sir in frigider inainte de a le consuma: o data curatate si spalate, mananca-le imediat.

Bauturi bogate in clorofila

Stiai ca ceaiul verde este o planta bogata in clorofila? Degusta ceaiul verde parfumat cu menta, ghimbir sau citrice. Ceaiul mate (originar din Brazilia) este si el bogat in clorofila.

Calde iarna si inghetate vara, ceaiul verde si mate inlocuiesc in mod agreabil bauturile cafeinizate super-calorice de tipul cappuccino sau sucurile de fructe, foarte dulci.

Articole recomandate

Se poate lua coronavirus prin aer? Se poate lua coronavirus prin aer?
Se poate lua coronavirus prin aer? Este una dintre intrebarile pe care si le-au pus foarte multe persoane in ceea ce priveste modurile de transmitere ale noului  coronavirus . Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca acest virus nu se poate transmite prin aer. Noul coronavirus NU SE
Tusea seaca: remedii naturale Tusea seaca: remedii naturale
Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii. Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru
De ce sapunul distruge coronavirusul? De ce sapunul distruge coronavirusul?
Spalati-va pe maini, aceasta este fraza pe care o auzim neincetat in aceste zile, in plina pandemie de coronavirus. Potrivit specialistilor, principala arma de aparare contra infectiei cu coronavirus este spalatul pe maini cu apa si cu sapun. Acest gest banal este cea mai buna strategie de
De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus
A opta zi de boala (de cand apar primele simptome) pare a fi una critica pentru pacientii cu coronavirus. Majoritatea se recupereaza si dupa cateva zile sunt externati, insa intre 15% si 20% dintre ei sufera o inflamatie puternica a plamanilor, iar starea lor se inrautateste si ajung la Terapie
Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda
Febra este o reactie normala a corpului si arata ca organismul nostru lupta cu o infectie. Pentru a evita complicatiile, febra trebuie scazuta in cazul in care depaseste 39 de grade Celsius. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" a dezvaluit care