Skip to article

Iaurt pentru tratarea acneei

Iaurt pentru tratarea acneei
Iaurtul are proprietati antibiotice, fiind un constituent dietetic care imbunatateste sistemul imunitar, in acelasi timp distrugand si opring cresterea bacteriilor care cauzeaza acneea.

In plus este o solutie naturala si sanatoasa.

Iaurtul furnizeaza substante nutritive esentiale pielii precum vitaminele si mineralele, distrugand bacteria care cauzeaza acneea. Proprietatile sale antibiotice previn aparitia acneei si vindeca pielea oferindu-i un aspect imbunatatit.

Bacterii benefice

Iaurtul este produs prin fermentarea naturala a bacteriilor din lapte. Dupa completarea procesului, lactoza care este prezenta in laptele normal este transformata in acid lactic.

Una din conceptiile gresite despre iaurt spune ca acesta intensifica infectiile daca este aplicat pe corp datorita faptului ca este intesat de bacterii.

Cu anumite exceptii, acest lucru nu are o baza reala - dupa fermentarea laptelui, ceea ce ramane sunt doar bacterii folositoare.

Asta se intampa deoarece toate bacteriile daunatoare sunt distruse datorita nivelului inalt de pH.

Astfel iaurtul nu este toxic pentru pielea acneica, daca nu cumva exista alte afectiuni pentru care iaurtul este contraindicat de catre dermatolog.

Iaurt pentru tratarea acneei


Nivel inalt al pH-ului

Deoarece iaurtul are un nivel inalt de pH si naturii sale acide, unele bacterii care sunt foarte vulnerabile in fata acestui pH acidic sunt distruse.

Acest tip de bacterii sunt cele care cauzeaza acneea, iritatia pielii si alte tipuri de infectii.

Expertii sustin ca eruptiile acneice sunt cauate de lipsa anumitor vitamine si minerale vitale din organism. Acest lucru este compensat de mastile cu iaurt aplicate pe eruptii.

Aceste vitamine si minerale ajuta deasemenea in intarirea sistemului imunitar, prevenind problemele ulterioare.

Natura acida a iaurtului omoara si baterii precum propini bacteria care contrubuie in primul stadiu al dezvoltarii acneei.

Motivele pentru folosirea iaurtului sunt numeroase, dar faptul ca "Natura este cel mai bun remediu" ar putea fi o motivatie suficienta.

Articole recomandate

Se poate lua coronavirus prin aer? Se poate lua coronavirus prin aer?
Se poate lua coronavirus prin aer? Este una dintre intrebarile pe care si le-au pus foarte multe persoane in ceea ce priveste modurile de transmitere ale noului  coronavirus . Organizatia Mondiala a Sanatatii a declarat ca acest virus nu se poate transmite prin aer. Noul coronavirus NU SE
Tusea seaca: remedii naturale Tusea seaca: remedii naturale
Tusea este o actiune reflexa comuna care apare atunci cand mucusul se scurge in caile respiratorii. Conform unui studiu din 2015 publicat in Lung India, tusea poate fi un semn de avertizare pentru mai multe boli respiratorii si non-respiratorii si este unul dintre cele mai frecvente motive pentru
De ce sapunul distruge coronavirusul? De ce sapunul distruge coronavirusul?
Spalati-va pe maini, aceasta este fraza pe care o auzim neincetat in aceste zile, in plina pandemie de coronavirus. Potrivit specialistilor, principala arma de aparare contra infectiei cu coronavirus este spalatul pe maini cu apa si cu sapun. Acest gest banal este cea mai buna strategie de
De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus De ce a 8-a zi este critica pentru pacientii cu coronavirus
A opta zi de boala (de cand apar primele simptome) pare a fi una critica pentru pacientii cu coronavirus. Majoritatea se recupereaza si dupa cateva zile sunt externati, insa intre 15% si 20% dintre ei sufera o inflamatie puternica a plamanilor, iar starea lor se inrautateste si ajung la Terapie
Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda Cum scazi febra rapid. Cea mai sigura metoda
Febra este o reactie normala a corpului si arata ca organismul nostru lupta cu o infectie. Pentru a evita complicatiile, febra trebuie scazuta in cazul in care depaseste 39 de grade Celsius. Prof. dr. Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals" a dezvaluit care