Skip to article

Iaurt pentru tratarea acneei

Iaurt pentru tratarea acneei
Iaurtul are proprietati antibiotice, fiind un constituent dietetic care imbunatateste sistemul imunitar, in acelasi timp distrugand si opring cresterea bacteriilor care cauzeaza acneea.

In plus este o solutie naturala si sanatoasa.

Iaurtul furnizeaza substante nutritive esentiale pielii precum vitaminele si mineralele, distrugand bacteria care cauzeaza acneea. Proprietatile sale antibiotice previn aparitia acneei si vindeca pielea oferindu-i un aspect imbunatatit.

Bacterii benefice

Iaurtul este produs prin fermentarea naturala a bacteriilor din lapte. Dupa completarea procesului, lactoza care este prezenta in laptele normal este transformata in acid lactic.

Una din conceptiile gresite despre iaurt spune ca acesta intensifica infectiile daca este aplicat pe corp datorita faptului ca este intesat de bacterii.

Cu anumite exceptii, acest lucru nu are o baza reala - dupa fermentarea laptelui, ceea ce ramane sunt doar bacterii folositoare.

Asta se intampa deoarece toate bacteriile daunatoare sunt distruse datorita nivelului inalt de pH.

Astfel iaurtul nu este toxic pentru pielea acneica, daca nu cumva exista alte afectiuni pentru care iaurtul este contraindicat de catre dermatolog.

Iaurt pentru tratarea acneei


Nivel inalt al pH-ului

Deoarece iaurtul are un nivel inalt de pH si naturii sale acide, unele bacterii care sunt foarte vulnerabile in fata acestui pH acidic sunt distruse.

Acest tip de bacterii sunt cele care cauzeaza acneea, iritatia pielii si alte tipuri de infectii.

Expertii sustin ca eruptiile acneice sunt cauate de lipsa anumitor vitamine si minerale vitale din organism. Acest lucru este compensat de mastile cu iaurt aplicate pe eruptii.

Aceste vitamine si minerale ajuta deasemenea in intarirea sistemului imunitar, prevenind problemele ulterioare.

Natura acida a iaurtului omoara si baterii precum propini bacteria care contrubuie in primul stadiu al dezvoltarii acneei.

Motivele pentru folosirea iaurtului sunt numeroase, dar faptul ca "Natura este cel mai bun remediu" ar putea fi o motivatie suficienta.

Articole recomandate

Studiu: Vizierele din plastic nu previn infectarea cu coronavirus Studiu: Vizierele din plastic nu previn infectarea cu coronavirus
Cercetatorii japonezi au realizat o simulare la unul dintre cele mai rapide supercomputere privind eficacitatea purtarii vizierelor impotriva infectiei cu coronavirus. Rezultatul: se pare ca aceste viziere sunt total ineficiente în blocarea aerosolilor respiratori, potrivit modelelor studiate
Boala Alzheimer: simptome precoce Boala Alzheimer: simptome precoce
Alzheimerul este o boala care produce degenerarea creierului, provocând dementa si generând simptome precum pierderea progresiva a memoriei, dificultati de gândire si vorbire, precum si de necunoastere a obiectelor si a functiilor acestora. Boala Alzheimer se agraveaza in timp.
Iti poate afecta praful sanatatea? Iti poate afecta praful sanatatea?
Puțini oameni cunosc efectele nocive pe care praful casnic îl poate avea asupra sănătății. Rinita alergică însoțită de strănuturi, dermatită atopică, mâncărimile oculare și nazale sunt doar câteva dintre
Simti ca ti-e frig mereu? 4 probleme de sanatate de care ai putea suferi Simti ca ti-e frig mereu? 4 probleme de sanatate de care ai putea suferi
Daca simti ca iti estef frig chiar si in zilele calduroase, este posibil sa te confrunti cu o problema de sanatate fara sa stii.  Mainile si picioarele reci  Daca simti ca ai picioarele si mainile reci mereu poate fi vorba despre o anemie, deoarece lipsa fierului in sange, principala
Cancerul pulmonar: primele simptome Cancerul pulmonar: primele simptome
Simptomele cancerului pulmonar se pot confunda usor cu cele altor boli respiratorii, cum ar fi emfizemul pulmonar, bronșita și pneumonia. În faza inițială a cancerului pulmonar nu există de obicei simptome prezente, ele apar doar atunci când este într-un