Skip to article

Probioticele - un remediu pentru sanatatea ta

Probioticele - un remediu pentru sanatatea ta
Auzim din ce in ce mai des despre probiotice si despre rolul lor profilactic si curativ al organismului uman.

Modificarea accelerata in ultimul timp a stilului alimentar, expunerea la medicamente si poluarea din ce in ce mai accentuata au determinat o crestere alarmanta a numarului de persoane care acuza tulburari gastrointestinale sau afectiuni ale aparatului digestiv.

Ce sunt probioticele?
Conform opiniei dr. Eamon Quigley, reputat specialist in gastroenterologie si fiziologie umana, probioticele sunt microrganisme vii aflate in componenta anumitor alimente care determina modificarea florei intestinale si confera organismului beneficii multiple.

Rolul lor in organism este foarte variat, actionand la nivelul a mai multor organe si sisteme, astfel:

-agent antibacterian - producand bacteriocite, probioticele determina imbunatatirea sistemului imunitar al organismului si un raspuns mai prompt la agresiunile mediului inconjurator.

-reglator al tranzitului intestinal - probiuoticele lupta eficient impotriva virusului Rotavirus, raspunzator pentru majoritatea formelor de diaree infectioasa. De asemenea amelioreaza simtitor asa numita "diaree a calatorului" si colitele infectioase.

-trateaza eczema la copil - ultimele studii medicale au aratat rezultate notabile in ameliorarea eczemei la copiii tratati cu probiotice.

-trateaza afectiunile gastroenterologice - colitele ajunse in stadiul ulcerativ, boala Crohn sau Sindromul de colon iritabil devin afectiuni mai usor de suportat odata inceput un tratament cu probiotice.

-trateaza constipatia - nu numai diareea reprezinta o problema de tranzit intestinal, ci si constipatia si problemele aferente, de genul balonarilor, flatulentelor sau tensiunilor abdominale.

Pe piata romaneasca actuala exista doua produse cu un continut bogat in prebiotice, Danone Actimel si Danone Activia. Activia cu Bifidus a fost lansata in anul 1987, portofoliul sau stiintific numarand in prezent 16 studii, care certifica beneficiile sale in imbunatatirea confortului digestiv, ca rezultat global al actiunii sale asupra tranzitului intestinal si balonarii.

Articole recomandate

Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti Cum sa ai o viata sanatoasa? 5 sfaturi de la specialisti
In fiecare zi descoperim nou teluri pe care dorim sa le ducem la bun sfarsit. Iar accentul asupra lucrurilor simple precum alimentatia, odihna, timpul petrecut cu familia, lucruri atat de necesare pentru un stil de viata echilibrat, este in scadere. Astfel se naste stresul cotidian care ne indeamna
La ce este utila o pereche de saboti medicali? La ce este utila o pereche de saboti medicali?
Echipamentele de munca sunt diferite de la un domeniu la altul, aducand angajatului diverse beneficii sau reducand riscurile. In cazul domeniului de constructii, spre exemplu, pentru respectarea protectiei muncii, oamenii sunt nevoiti sa poarte caschete care sa ii protejeze de eventuale cazaturi de
De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online? De ce este mai convenabil sa cumperi dintr-o farmacie online?
Nu poți spune că alegerea unui produs într-o farmacie este cel mai ușor lucru, cu excepția cazului în care știi deja ce vrei cu precizie. Prin urmare, în majoritatea cazurilor te bazezi pe vânzător. Dacă dorești să îți
Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti Dental myths: de ce mituri vor specialistii sa te feresti
Într-o eră a informațiilor rapide, pe care le avem la îndemână în orice minut, ne considerăm norocoși: din câteva click-uri, putem obține milioane de rezultate. Însă suntem, de asemenea, predispuși căderii într-o
3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare 3 solutii eficiente pentru o dantura stralucitoare
Pentru cei mai mulți dintre noi un zâmbet strălucitor înseamnă calea spre succes atât din punct de vedere social, cât și profesional. Un zâmbet alb și frumos este visul oricăruia dintre noi. Ei bine, în zilele noastre, există