Skip to article

Sub ce forma putem prepara plantele?

Sub ce forma putem prepara plantele?
Le putem consuma sub mai multe forme: capsule, infuzii, decocturi, pe care le vom lua in completarea tratamentului medicamentos foarte strict. In cazul plantelor gata preparate, putem gasi o gama variata de remedii naturiste sub forma de capsule, pudra si altele, in magazine specializate. In cazul in care doriti sa va preparati singura remediile naturiste, va prezentam cateva retete foarte utile.

Creme si unguente
Radeti ceara de albine si topiti-o in doua linguri de ulei infuzat. Turnati-o in borcane mici si lasati la racit. Se pastreaza timp de mai multe luni ferite de lumina si de caldura.

Decocturi (de baut)
Fierbeti 25 g de planta (radacina, coaja sau scoarta si seminte) in 500 ml apa, acoperiti si lasati sa fiarba timp de 10 minute. Strecurati. Acest decoct se poate pastra la frigider cateva zile.

Infuzii
Turnati apa in clocot peste planta uscata maruntita (1 lingurita de planta) sau peste planta verde (1/2 lingurita de planta) si lasati la infuzat aproximativ 5 minute. Strecurati si beti.

Siropuri
Incepeti ca si in cazul decoctului, insa lasati sa scada la foc mic pana cand ramane 1/8 din volumul initial. Adaugati 1 kg zahar la 500 ml de lichid si puneti din nou pe foc pana la dizolvarea completa a zaharului. Siropurile se pot pastra timp de mai multe luni in sticle sterilizate.

Uleiuri infuzate (frectii pentru piept)
Maruntiti planta si puneti jumatate intr-un vas cu capac (din pamant sau inox). Turnati ulei de masline sau de floarea-soarelui, acoperiti si puneti la fiert in bain-marie. Lasati pe foc aproximativ 2 ore. Dupa racire, strecurati uleiul si turnati-l peste cealalta jumatate din cantitatea de planta maruntita. Reluati operatia. Prin acest tratament, uleiul este de doua ori mai concentrat si poate fi pastrat un timp mai indelungat.

Citeste despre

Acest site foloseste Cookies. Prin navigarea pe acest site, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.
Mai multe detalii despre Cookies!