Skip to article

Suplimente nutritive pe baza de extracte naturale

Suplimente nutritive pe baza de extracte naturale
Studiile arata ca peste 85% din populatia activa prezinta diverse afectiuni cauzate de stres, de un regim alimentar sarac in vitamine si minerale naturale precum si de lipsa echilibrului chimic provenit dintr-o alimentatie incompleta.

Aceste carente pot fi combatute cu rezultate bune prin apelarea la suplimenti nutritivi naturali. In Romania, terapia complementara cu suplimenti nutritivi naturali se prescrie rar de catre medici si de aceea populatia care apeleaza la astfel de produse o face informandu-se din rubricile de sfaturi ale publicatilor, discutii cu apropiati sau din reportaje audio - video.

Datorita unei alimentatii defectuoase, organismul are de suferit, o perioada indelungata de lipsuri putand conduce chiar la dereglarea functiilor celor mai importante organe cu implicatii grave.

Beneficiile consumului de suplimente nutritive sunt multiple. In tarile din vest cu experienta mult mai mare in acest sens, medicii, inainte de a incepe o terapie medicamentoasa, recomanda pentru inceput cure cu acest tip de suplimenti naturali. In Romania nu exista o cultura in folosirea suplimentilor alimentari pentru mentinerea si prevenirea sanatatii organismului si a tuturor capabilitatilor fizice si mentale.

"Vitacare International Romania are in portofoliu produse cu asocieri perfect echilibrate de vitamine, minerale, extracte de plante, uleiuri esentiale, etc. Consumatorul nostru este in procent mare unul tanar, cu varsta pana in 40 de ani, educat, care cunoaste importanta echilibrului natural in sanatate. Oferim produse cu concentratii mari - de multe ori recomandam ca la o cura sa se administreze intre 1 si 3 capsule pe zi.

Putine persoane stiu sa aleaga suplimentii nutritivi in functie de concentratie, tipul de substanta activa (extract sau pulbere ) etc. Aceasta face ca uneori sa consumatorul sa faca cure de suplimenti ineficiente deoarece concentratia luata nu acopera carentele existente in organism" declara Dr Razvan Alexandru, Director General Vitacare.

In Europa se inregistreaza valori mult mai ridicate ale consumului de suplimenti nutritivi naturali: de exemplu in Ungaria se consuma de 8 ori mai multe suplimente pe cap de locuitor, in Polonia de 12 ori iar in Germania de 20 de ori mai multe.

Toate produsele comercializate sub marca Vitacare se afla sub semnul calitatii absolute, ele fiind aduse din USA, MArea Britanie, Belgia, Coreea de Sud, Egypt, India si nu in ultimul rand China, tara cu o istorie imensa in folosirea produselor si extractelor din plante. Fiecare produs are la baza studii clinice si sunt omologate conform practicilor de buna practica in productia de medicamente (GMP = good manufacturing practice).

Toate produsele au la baza substante active naturale, ceea ce le recomanda ca fiind absorbite in proportie de 100% de catre organism, fara efecte adverse si totodata sunt mai putin agresive ca medicamentele.

Suplimentele alimentare nu sunt medicamente, ele sunt destinate in special imbunatatirii unor probleme de sanatate, pot fi folosite inaintea sau chiar in timpul tratamentelor medicamentoase, in perioade solicitante pentru organism, precum examenele. Suplimentele ajuta memoria, intaresc imunitatea organismului, aduc un surplus de vitamine si minerale, previn ateroscleroza si pietrele la rinichi, etc.

Este important ca suplimentele nutritive sa aiba un aport de substanta activa cat mai mare. Toate produsele Vitacare contin numai extracte naturale cat mai concentrate posibil. Diferenta intre un produs pe baza de extract si unul pe baza de pulbere este radicala, incepand de la procesul de productie, extractul rezultand in urma unui intreg proces tehnologic - recoltarea materiei prime, depozitare, selectarea acelei parti a plantei care confera cele mai bune proprietati, macerarea acesteia, extractie, distilare, concetrare etc.

Exista studii de producator care arata diferentele intre raspunsul terapeutic aparut la folosirea de suplimente pe baza de extracte si cele pe baza de pulbere, spre exemplu sunt compusi sub forma de extract in care doar 5 mg sunt echivalente cu 1000mg sau chiar mai mult de pulbere.

Produsele Vitacare contin 300 -1000 mg substanta activa per capsula (diferite marimi de capsule). De aici apar diferente de pret ale acestor suplimenti pe piata, iar din punct de vedere al utilizarii, in cazul extractelor, se administreaza un numar de capsule mai mic.

Dr. Razvan Alexandru: "Ne dorim sa incepem o campanie de educare a romanilor pentru a le pune la dispozitie toate informatiile despre necesitatea utilizarii de suplimenti nutritivi, rolul lor pentru mentinearea echilibrului si sanatatii organismului, precum si, un lucru extrem de important, cum alegem suplimentii nutritivi, cum putem face preventie si in ce afectiuni putem folosi suplimentii".

Articole recomandate

Avertisment dur din partea unui epidemiolog roman privind noua varianta supermutanta a coronavirusului: "Va fi dezastru" Avertisment dur din partea unui epidemiolog roman privind noua varianta supermutanta a coronavirusului: "Va fi dezastru"
Epidemiologul Emilian Imbri vine cu un avertisment dur dupa ce specialistii din intreaga lume au intrat in alerta dupa depistarea noii tulpini de coronavirus din Africa de Sud. Medicul avertizeaza ca aceasta noua varianta este foarte periculoasa. De asemenea, specialistul este de parere ca va
De ce unele persoane nu se imbolnavesc niciodata de COVID, chiar daca stau in preajma persoanelor infectate De ce unele persoane nu se imbolnavesc niciodata de COVID, chiar daca stau in preajma persoanelor infectate
Anumite persoane nu se imbolnavesc niciodata de Covid, chiar daca stau in preajma persoanelor infectate. Oamenii de stiinta au analizat acest aspect si au aflat raspunsul. Cercetatorii au descoperit care este explicatia in acest caz. Potrivit cercetarilor facute, aceste persoane au o memorie imuna
Psihoterapeut, da sau ba? Ai nevoie, dar ai si prejudecati. Daniel Ivan te poate ajuta Psihoterapeut, da sau ba? Ai nevoie, dar ai si prejudecati. Daniel Ivan te poate ajuta
Viata este un amalgam de sentimente, de trairi si experiente. Partea mai putin placuta este ca nu toate sunt placute, unele pot fi chiar traumatizante. Poate ca divortul parintilor te-a afectat foarte mult, poate ca au existat violente in familie sau poate chiar tu ai trecut la randul tau prin
Ce inseamna daca un ou are pete sau umflaturi pe coaja! Il mai poti consuma? Ce inseamna daca un ou are pete sau umflaturi pe coaja! Il mai poti consuma?
Consumul de ouă ajută la reducerea colesterolului, la scăderea riscului de boli de inimă și conțin proteine de calitate, fiind în același timp sărace în calorii. Unele oua au insa pete sau umflaturi pe coaja, iar multe persoane se intreaba ce
Implant de par la Dr. Felix Hair Implant - subiect tabu despre care unii au nevoie sa stie Implant de par la Dr. Felix Hair Implant - subiect tabu despre care unii au nevoie sa stie
Povestea tineretii fara batranetii nu se aplica in realitate. Sunt intr-adevar moduri prin care putem tine in frau semnele imbatranii precoce. Femeile mai au la indemana si diverse trucuri cosmetice si estetice prin care pot pacali varsta. Cu toate acestea, imbatranirea este etapa fireasca in viata