Busuiocul: Planta-minune din bucataria ta. Iata beneficiile sale nestiute asupra sanatatii!

Busuiocul: Planta-minune din bucataria ta. Iata beneficiile sale nestiute asupra sanatatii!
  calendar_month   update 02 Aug 2015, ora: 10:02      
Busuiocul este cunoscut si sub numele de "regele ierburilor aromatice". Acesta poate fi folosit la diferite preparate culinare, ca planta medicinala sau ca odorizant pentru camera.

Pe langa toate acestea, busuiocul are beneficii si asupra sanatatii, lucru descoperit de tot mai multe persoane in ultima perioada si confirmat de oamenii de stiinta. Planta provine din India, unde este cunoscuta pentru proprietatile sale terapeutice. A cucerit apoi Asia si Egiptul, aici fiind folosit in procesul de mumificare, iar apoi a ajuns in Grecia si ulterior in toata Europa.

Busuiocul se cultiva in ghivece care trebuie pozitionate intr-un spatiu luminos, cu suficienta caldura.

De regula, acesta se cultiva primavara, la sfarsitul lunii februarie, iar apoi se transfera in gradina pana la sfarsitul lunii aprilie. Aceasta planta se cultiva cu ajutorul semintelor, iar solul trebuie sa fie foarte bine fertilizat.

Ce beneficii are busuiocul pentru sanatate:

Busuiocul este bogat in vitamina C, vitamina A si contine numeroase substante tonice si antioxidante. Totodata, reprezinta si o importanta sursa de fosfor, calciu si minerale esentiale pentru organism.

Are proprietati digestive, laxatice, tonice si reduce febra. Este eficient si in calmarea durerilor in gat si poate fi folosit pentru tratarea infectiilor bucale. Combate eficient raceala si gripa si intareste sistemul imunitar.

Totodata, studii recente au demonstrat ca busuiocul este mai eficient in tratarea otitelor la copii decat antibioticele.

Are si un efect relaxant, imbunatateste starea de spirit si are rolul de a calma sistemul nervos.

Este un remediu natural si pentru ameliorarea tulburarilor tractului intestinal, precum constipatia sau indigestia, este eficient in problemele respiratorii cauzate de raceli sau gripa, dar este recomandat si in cazul persoanelor care sufera de bronsita sau astm.

Nu in ultimul rand, busuiocul reduce nivelul de colesterol si previne bolile cardiovasculare. Este un aliat de incredere al inimii.

Ce beneficii are pentru frumusetea si sanatatea pielii

Consumat sub forma de ceai, busuiocul mentine frumusetea si sanatatea pielii. Acesta ajuta la prevenirea imbatranirii premature, cum ar fi ridurile, insa trebuie consumat cu regularitate. In plus, uleiurile esentiale care se regasesc in compozitia frunzelor sunt un remediu natural pentru tratarea diferitelor afectiuni ale pielii.
Recomandari