Skip to article

Cum te poti apara, in mod natural, de depresie la menopauza

Cum te poti apara, in mod natural, de depresie la menopauza
Menopauza provoacă numeroase schimbări hormonale ce pot avea consecințe atât fizice, cât și mentale. În această perioadă, femeile sunt mai vulnerabile, intervin tulburările de dispoziție, dar și depresia.

Riscul este mai mare la femeile aflate la ultimele cicluri menstruale, adică la cele aflate la premenopauză. Acest lucru este cauzat de fluctuațiile hormonale. La menopauză, nivelul estrogenului este scăzut, însă stabilizat.

La premenopauză, nivelul acestuia fluctuează, ceea ce determina apariția tulburărilor de dispoziție. În cazul femeilor care au avut depresie în antecedente, riscul este și mai crescut. În mod normal, menopauza este diagnosticată după lipsa ciclurilor menstruale cel puțin 12 luni consecutive. Acest lucru face dificil de diagnosticat depresia asociată cu premenopauza, mai ales că cea din urmă este dificil de identificat.

Tulburări de somn și evenimente stresante

De asemenea, fluctuațiile hormonale pot cauza și tulburări de somn din cauza altor simptome ale menopauzei, precum bufeurile (senzația bruscă de căldură). Lipsa de somn poate avea consecințe asupra sănătății mentale și poate duce chiar la apariția depresiei.

În plus, în acceastă perioadă femeile trec prin diverse evenimente stresante, precum mutarea copiilor de acasă, grijă față de părinții seniori, schimbarea carierei, emoțiile conflictuale legate de modificările vârstei sau ale aspectului fizic ori cele din relația de cuplu (pe plan sexual sau afectiv).

Tratament specific

Tratamentul depresiei în această perioada trebuie individualizat. Opțiunile terapeutice pentru depresie includ:

• medicamentele antidepresive
• terapia cognitiv-comportamentală efectuată cu un psiholog
• tratament individualizat pentru anumite simptome (de exemplu, bufeuri și transpirații nocturne)
• medicamente sau terapii care duc la îmbunătățirea calității somnului

Vestea bună este că soluția acestor probleme se află în farmacia naturii, iar Plantamed a lansat pe piață românească un concept unic: “Natural de bine de la pubertate la menopauza”, prin care aduce în centrul atenției patologia feminină și remediile fitoterapeutice studiate și dovedite clinic în toată lumea care vin în sprijinul acestora.

Puterea plantelor în sprijinul femeilor

Pentru tulburările de somn, Sedacur este un remediu fitoterapeutic efectiv și sigur. Cu ajutorul combinației de valeriană, roiniță și conuri de hamei, efectul sedativ se instalează imediat calmând stările nervoase și ameliorând tulburările de somn. Prin instalarea rapidă a efectului sedativ contribuie la relaxare și nu determină dependență, somnolență în timpul zilei și nu interacționează cu alcoolul sau alte medicamente.

Cum te poti apara, in mod natural, de depresie la menopauza

Sedacur forțe, produs standardizat și testat clinic de specialiștii de la Schaper&Brummer este recomandat de medicii germani ca cea mai bună alternativă la medicamentele de sinteză folosite pentru tratarea tulburărilor de somn și în calmarea stărilor nervoase.

Remifemin tablete este singurul medicament pentru menopauză aprobat de Agenția Europeană a medicamentului, pentru uz pe termen lung (6 luni-1an). În Germania, unde medicina integrativă se practică sub formă de terapie standard, Remifemin este pe piață din 1956 și este unul dintre cele mai studiate remedii fitoterapeutice recomandate pentru tratamentul tulburărilor neurovegetative și emoționale induse de instalarea menopauzei.

Cum te poti apara, in mod natural, de depresie la menopauza

Remifemin tablete se recomandă tuturor femeilor în premenopauză și menopauză, este 100% fără hormoni, cu aceleași efecte benefice, dar fără efectele secundare ale acestora.

Articole recomandate

Avertisment dur din partea unui epidemiolog roman privind noua varianta supermutanta a coronavirusului: "Va fi dezastru" Avertisment dur din partea unui epidemiolog roman privind noua varianta supermutanta a coronavirusului: "Va fi dezastru"
Epidemiologul Emilian Imbri vine cu un avertisment dur dupa ce specialistii din intreaga lume au intrat in alerta dupa depistarea noii tulpini de coronavirus din Africa de Sud. Medicul avertizeaza ca aceasta noua varianta este foarte periculoasa. De asemenea, specialistul este de parere ca va
De ce unele persoane nu se imbolnavesc niciodata de COVID, chiar daca stau in preajma persoanelor infectate De ce unele persoane nu se imbolnavesc niciodata de COVID, chiar daca stau in preajma persoanelor infectate
Anumite persoane nu se imbolnavesc niciodata de Covid, chiar daca stau in preajma persoanelor infectate. Oamenii de stiinta au analizat acest aspect si au aflat raspunsul. Cercetatorii au descoperit care este explicatia in acest caz. Potrivit cercetarilor facute, aceste persoane au o memorie imuna
Psihoterapeut, da sau ba? Ai nevoie, dar ai si prejudecati. Daniel Ivan te poate ajuta Psihoterapeut, da sau ba? Ai nevoie, dar ai si prejudecati. Daniel Ivan te poate ajuta
Viata este un amalgam de sentimente, de trairi si experiente. Partea mai putin placuta este ca nu toate sunt placute, unele pot fi chiar traumatizante. Poate ca divortul parintilor te-a afectat foarte mult, poate ca au existat violente in familie sau poate chiar tu ai trecut la randul tau prin
Ce inseamna daca un ou are pete sau umflaturi pe coaja! Il mai poti consuma? Ce inseamna daca un ou are pete sau umflaturi pe coaja! Il mai poti consuma?
Consumul de ouă ajută la reducerea colesterolului, la scăderea riscului de boli de inimă și conțin proteine de calitate, fiind în același timp sărace în calorii. Unele oua au insa pete sau umflaturi pe coaja, iar multe persoane se intreaba ce
Implant de par la Dr. Felix Hair Implant - subiect tabu despre care unii au nevoie sa stie Implant de par la Dr. Felix Hair Implant - subiect tabu despre care unii au nevoie sa stie
Povestea tineretii fara batranetii nu se aplica in realitate. Sunt intr-adevar moduri prin care putem tine in frau semnele imbatranii precoce. Femeile mai au la indemana si diverse trucuri cosmetice si estetice prin care pot pacali varsta. Cu toate acestea, imbatranirea este etapa fireasca in viata