Skip to article

Cum te poti apara, in mod natural, de depresie la menopauza

Cum te poti apara, in mod natural, de depresie la menopauza
Menopauza provoacă numeroase schimbări hormonale ce pot avea consecințe atât fizice, cât și mentale. În această perioadă, femeile sunt mai vulnerabile, intervin tulburările de dispoziție, dar și depresia.

Riscul este mai mare la femeile aflate la ultimele cicluri menstruale, adică la cele aflate la premenopauză. Acest lucru este cauzat de fluctuațiile hormonale. La menopauză, nivelul estrogenului este scăzut, însă stabilizat.

La premenopauză, nivelul acestuia fluctuează, ceea ce determina apariția tulburărilor de dispoziție. În cazul femeilor care au avut depresie în antecedente, riscul este și mai crescut. În mod normal, menopauza este diagnosticată după lipsa ciclurilor menstruale cel puțin 12 luni consecutive. Acest lucru face dificil de diagnosticat depresia asociată cu premenopauza, mai ales că cea din urmă este dificil de identificat.

Tulburări de somn și evenimente stresante

De asemenea, fluctuațiile hormonale pot cauza și tulburări de somn din cauza altor simptome ale menopauzei, precum bufeurile (senzația bruscă de căldură). Lipsa de somn poate avea consecințe asupra sănătății mentale și poate duce chiar la apariția depresiei.

În plus, în acceastă perioadă femeile trec prin diverse evenimente stresante, precum mutarea copiilor de acasă, grijă față de părinții seniori, schimbarea carierei, emoțiile conflictuale legate de modificările vârstei sau ale aspectului fizic ori cele din relația de cuplu (pe plan sexual sau afectiv).

Tratament specific

Tratamentul depresiei în această perioada trebuie individualizat. Opțiunile terapeutice pentru depresie includ:

• medicamentele antidepresive
• terapia cognitiv-comportamentală efectuată cu un psiholog
• tratament individualizat pentru anumite simptome (de exemplu, bufeuri și transpirații nocturne)
• medicamente sau terapii care duc la îmbunătățirea calității somnului

Vestea bună este că soluția acestor probleme se află în farmacia naturii, iar Plantamed a lansat pe piață românească un concept unic: “Natural de bine de la pubertate la menopauza”, prin care aduce în centrul atenției patologia feminină și remediile fitoterapeutice studiate și dovedite clinic în toată lumea care vin în sprijinul acestora.

Puterea plantelor în sprijinul femeilor

Pentru tulburările de somn, Sedacur este un remediu fitoterapeutic efectiv și sigur. Cu ajutorul combinației de valeriană, roiniță și conuri de hamei, efectul sedativ se instalează imediat calmând stările nervoase și ameliorând tulburările de somn. Prin instalarea rapidă a efectului sedativ contribuie la relaxare și nu determină dependență, somnolență în timpul zilei și nu interacționează cu alcoolul sau alte medicamente.

Cum te poti apara, in mod natural, de depresie la menopauza

Sedacur forțe, produs standardizat și testat clinic de specialiștii de la Schaper&Brummer este recomandat de medicii germani ca cea mai bună alternativă la medicamentele de sinteză folosite pentru tratarea tulburărilor de somn și în calmarea stărilor nervoase.

Remifemin tablete este singurul medicament pentru menopauză aprobat de Agenția Europeană a medicamentului, pentru uz pe termen lung (6 luni-1an). În Germania, unde medicina integrativă se practică sub formă de terapie standard, Remifemin este pe piață din 1956 și este unul dintre cele mai studiate remedii fitoterapeutice recomandate pentru tratamentul tulburărilor neurovegetative și emoționale induse de instalarea menopauzei.

Cum te poti apara, in mod natural, de depresie la menopauza

Remifemin tablete se recomandă tuturor femeilor în premenopauză și menopauză, este 100% fără hormoni, cu aceleași efecte benefice, dar fără efectele secundare ale acestora.

Articole recomandate

Stiti care este diferenta dintre premenopauza si perimenopauza? Stiti care este diferenta dintre premenopauza si perimenopauza?
Menopauza este un fenomen natural, pe care multe femei îl traversează cu dificultate și care ridică multe întrebări. Trebuie reținut că menopauza, momentul instalării menopauzei, nu apare brusc, fiind precedat de premenopauză și
Studiu: Peste trei sferturi dintre pacientii cu COVID-19 prezinta cel putin un simptom activ la sase luni dupa imbolnavire Studiu: Peste trei sferturi dintre pacientii cu COVID-19 prezinta cel putin un simptom activ la sase luni dupa imbolnavire
Un nou studiu publicat in revista medicală si realizat de savantii chinezi arata ca pacientii cu COVID-19 prezintă cel puțin un simptom activ la șase luni după ce ce s-au îmbolnăvit. Cele mai frecvente simptome care persistă este oboseala sau slăbiciunea
Au aparut primele cazuri de gripa in Romania Au aparut primele cazuri de gripa in Romania
In saptamana 28 decembrie - 3 ianuarie au fost confirmate in tara 15 cazuri de gripa, a anuntat, vineri, Centrul Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile. Anul trecut in aceeasi perioada erau 500 de cazuri de grippa.La nivel național, numărul total de cazuri
Infectia cu coronavirus poate sa apara si dupa vaccinare. Cum explica epidemiologii fenomenul Infectia cu coronavirus poate sa apara si dupa vaccinare. Cum explica epidemiologii fenomenul
Dupa vaccinare exista posibilitatea infectarii cu noul coronavirus, sustin medicii epidemiologi. Imunizarea ajuta insa organismul sa lupte cu boala. Astfel, persoanele vaccinate vor suferi o forma mai usoara de Covid-19.  Vaccinul impotriva infectiei cu noul coronavirus ofera imunitate la un
Cum remediezi dereglarile de somn Cum remediezi dereglarile de somn
Un somn odihnitor este foarte important pentru starea de bine si de sanatate a fiecaruia dintre noi. Totusi ce putem face atunci cand nu ne putem bucura de efectele binefacatoare ale somnului? Exista numerosi factori care pot cauza dereglari ale somnului, printre care bolile cronice, precum