Skip to article

5 stiluri de flirt - tu ce stil esti?

5 stiluri de flirt - tu ce stil esti?
Felul in care flirtezi spune multe despre personalitatea ta si despre sansele tale de a-ti gasi iubirea, spun cercetatorii.

Te-ai intrebat vreodata ce stil ai cand flirtezi? Cercetatorii au identificat 5 stiluri de flirt si spun ca intelegerea felului in care iti comunici interesul romantic te ajuta sa-ti imbunatatesti sansele in dragoste.

Jeffrey Hall, asistent profesor de studii in comunicare la Universitatea din Kansas, si colegii sai au identificat 5 stiluri principale de flirt:

fizic,
traditional,
politicos,
sincer,
jucaus.


Femeile se pricep sa flirteze oricum, desi practica mai putin stilul jucaus.

Stilurile fizic, sincer si jucaus au fost asociate cu mai mult succes la intalniri. Stilurile fizic si sincer au dus la relatii profunde, cu implicare emotionala si atractie fizica.

Hall spune ca "inceputul relatiei este foarte important pentru succesul unei relatii pe termen lung, inclusiv pentru casatorie".

5 stiluri de flirt

Hall si colegii sai au studiat peste 5 100 barbati si femei in legatura cu tehnicile lor de flirt. Participantii la studiu au trebuit sa raspunda le intrebari de tipul: "Ma pricep sa-mi folosesc limbajul trupului cand flirtez?" sau "In societatea de azi, oamenii trebuie sa fie atenti cand flirteaza?". In functie de raspunsurile primite, Hall a grupat stilurile de flirt in 5 categorii:

Flirtul fizic - comunicarea interesul sexual unui potential partener. Aceasta forma de flirt duce de obicei la dezvoltarea rapida a unei relatii, implicand atractie puternica si legatura emotionala.

Flirtul traditional - barbatul ia initiativa, in timp ce femeia are un rol pasiv. Oamenii care flirteaza in mod traditional sunt introvertiti, iar barbatii care flirteaza in acest stil isi cunosc de obicei partenera de ceva timp inainte sa faca pasul.

Flirtul politicos se bazeaza pe folosirea manierelor ca precautie in comunicarea interesului erotic.

Flirtul sincer - comunicarea interesului sincer si a dorintei de stabilire a unei legaturi emotionale puternice. Femeile par sa prefere acest tip de flirt, desi il folosesc destul si barbatii.

Flirtul jucaus este stilul care duce cel mai rar la relatii de lunga durata. Oamenii care glumesc pe seama emotiilor o fac de obicei pentru a-si spori increderea in propria persoana, nu pentru a gasi iubirea.

Acum ca stii in ce stil te incadrezi, poti evita mai bine greselile pentru a-ti gasi jumatatea.


Autor: Nuage

Articole recomandate

Totul despre cum este femeia Varsator in pat Totul despre cum este femeia Varsator in pat
Un spirit independent si original, femeia Varsator manifesta aceleasi trasaturi si in pat. Este una dintre cele mai sexi native si cucereste prin faptul ca este lipsita de inhibitii. Adora sa satisfaca fanteziile iubitului si nu se da in laturi nici de la jocuri sexuale sau pozitii neconventionale.
Cu ce fel de probleme sexuale se confrunta cei care lucreaza prea mult Cu ce fel de probleme sexuale se confrunta cei care lucreaza prea mult
Numarul celor care lucreaza prea mult, in detrimentul vietii lor sexuale este in continua crestere. Fenomenul nu este limitat si este specific multor zone geografice. Site-ul Netdoctor.co.uk trateaza subiectul in detaliu si explica efectul numeroaselor ore petrecute la munca si cum se repercuteaza
13 idei ca sa arati super sexy 13 idei ca sa arati super sexy
Cu totii vrem sa impresionam pe acel cineva special din viata noastra. Si, in mod evident, punem accent pe aspectul nostru fizic, deoarece acesta iese in evidenta la prima vedere. Si e firesc sa fie asa, in fond, orice cadou arata de o mie de ori mai bine daca e ambalat corespunzator si-i punem si
Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca orice femeie dupa o partida de amor Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca orice femeie dupa o partida de amor
Femeile sunt foarte vulnerabile in fata infecțiilor vaginale, de aceea este foarte importanta igiena intima. Specialistii in ginecologie recomanda purtarea de lenjerie intima din bumbac, evitarea hainelor prea stramte, folosirea unor sapunuri cu PH neutru si evitarea dusurilor vaginale. 
5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana 5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana
Viata sexuala are un rol important in buna functionare a organismului. Potrivit unui studiu publicat in Medical Daily, chiar si cateva zile de abstineta sexuala pot duce la modificari majore ale organismului.  Iata care sunt cele mai ciudate schimbari care pot aparea daca iti intrerupi viata