Skip to article

Diferenta de virsta - o problema a cuplului

Diferenta de virsta - o problema a cuplului
Fiecare dintre noi cauta partenerul potrivit din cit mai multe puncte de vedere. Uneori, atunci cind il intilnim si totul pare sa fie de partea noastra, mai apare cite o problema: fie e mult mai in virsta, fie mult prea tinar pentru noi. Constituie oare, diferenta de virsta, o piedica pentru a forma cuplul dorit?

Cuplul presupune interactiune si identificarea cu partenerul, comunicarea, atractia fizica, dezvoltarea propriilor identitati. Criteriile generale care stau la temelia formarii cuplului sint fie similaritatea, adica, conform proverbului "cine se aseamana, se aduna", fie complementaritatea "contrastele se atrag". Aceste doua criterii, desi opuse, nu se exclud si se pot asocia pentru a naste un cuplu stabil.

Diferenta de virsta devine semnificativa atunci cind depaseste 10 ani. In acest caz, partenerii apartin unor generatii diferite si se inscriu in tipologii distincte. Problemele frecvente cu care se confrunta astfel de cupluri sint cele legate de complexele virstei. Partenerul mai in virsta considera ca-i "inchide" viata celuilalt si ca nu poate tine pasul cu ritmul tineretii lui. Tot in astfel de cazuri pot sa apara diferente de preocupari si interese. Partenerul mai mare ca virsta are tendinta de a-si modela jumatatea si de a o directiona in viata dupa propria scara de valori. Apoi, de luat in seama este faptul ca atunci cind unul dintre parteneri nu mai este activ sexual ca urmare inaintarii in virsta, pot aparea probleme generate de insatisfactia celui mai tinar.

Nu este de neglijat nici presiunea sociala care se exercita asupra multor cupluri in care diferenta de virsta este mare. Traditionalismul societatii se reflecta in opinii ca astfel de cupluri sint "nefiresti" sau, mai dulce, "excentrice". In urma acestor opinii, cuplurile aud aprecieri de genul: "L-a luat pentru bani" sau, "O sa imbatrineasca si o s-o lase pentru una mai tinara". Insa, in ciuda diferentelor de virsta, cuplul poate fi stabil si armonios.

Cuplurile in care femeia este mai tinara sint mai usor acceptate de cei din jur, datorita mentalitatii mai vechi dupa modelul casatoriilor "aranjate" si, in parte, a considerentelor de ordin economic. El avind un statut social si economic stabil, poate asigura tinerei femei o viata sigura si confortabila. Lipsita de griji.

Cuplurile in care Ea este mai in virsta sint privite cu si mai multa suspiciune. Cei mai multi considera ca o astfel de relatie nu poate avea sorti de izbinda. Si totusi... relatia cu un barbat mai tinar nu implica probleme majore, conditia fiind ca partenerul sa raspunda nevoilor ei emotionale si fizice. Trebuie sa luam in seama faptul ca barbatii se maturizeaza afectiv intr-un ritm mai lent decit femeile, de unde si nevoia de protectie materna care isi gaseste ecou intr-o astfel de relatie.

De ce accepta "ea" un partener mai tinar? Pentru ca, in ciuda faptului ca este mai imatur si ia lucrurile mai in gluma, are o inocenta care il face sa fie entuziast, plin de daruire si lipsit de meschinaria pe care ti-o da uneori experienta de viata. De multe ori, "tinarul" partener are capacitatea de a o face pe Ea sa se simta mai femeie, mai iubita, apreciata si respectata. Categoric, si in astfel de relatii pot aparea reactii de panica legate de sentimentul imbatrinirii. Insa, in ciuda faptului ca aspectul fizic poate trada virsta, o femeie constienta de propriile calitati si care isi cultiva femininatea, poate oferi partenerului foarte mult din punct de vedere spiritual, fizic si social.
In urma statisticilor din ultima vreme, s-a constatat ca barbatii tineri prefera alaturi o partenera matura din diferite considerente.

Daca ne pastram entuziasmul tineretii (indiferent de sex) si stim sa infruntam opiniile rautacioase ale celorlalti, virsta este mai putin importanta pentru fericirea cuplului. Conditia fiind ca iubirea sa stea la baza acestuia.

Care este parerea voastra? Ridica diferenta de virsta probleme reale, sau la mijloc sint doar prejudecatile societatii?

Articole recomandate

Totul despre cum este femeia Varsator in pat Totul despre cum este femeia Varsator in pat
Un spirit independent si original, femeia Varsator manifesta aceleasi trasaturi si in pat. Este una dintre cele mai sexi native si cucereste prin faptul ca este lipsita de inhibitii. Adora sa satisfaca fanteziile iubitului si nu se da in laturi nici de la jocuri sexuale sau pozitii neconventionale.
Cu ce fel de probleme sexuale se confrunta cei care lucreaza prea mult Cu ce fel de probleme sexuale se confrunta cei care lucreaza prea mult
Numarul celor care lucreaza prea mult, in detrimentul vietii lor sexuale este in continua crestere. Fenomenul nu este limitat si este specific multor zone geografice. Site-ul Netdoctor.co.uk trateaza subiectul in detaliu si explica efectul numeroaselor ore petrecute la munca si cum se repercuteaza
13 idei ca sa arati super sexy 13 idei ca sa arati super sexy
Cu totii vrem sa impresionam pe acel cineva special din viata noastra. Si, in mod evident, punem accent pe aspectul nostru fizic, deoarece acesta iese in evidenta la prima vedere. Si e firesc sa fie asa, in fond, orice cadou arata de o mie de ori mai bine daca e ambalat corespunzator si-i punem si
Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca orice femeie dupa o partida de amor Cel mai important lucru pe care trebuie sa il faca orice femeie dupa o partida de amor
Femeile sunt foarte vulnerabile in fata infecțiilor vaginale, de aceea este foarte importanta igiena intima. Specialistii in ginecologie recomanda purtarea de lenjerie intima din bumbac, evitarea hainelor prea stramte, folosirea unor sapunuri cu PH neutru si evitarea dusurilor vaginale. 
5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana 5 schimbari majore care se intampla in corpul tau daca iti intrerupi viata sexuala o saptamana
Viata sexuala are un rol important in buna functionare a organismului. Potrivit unui studiu publicat in Medical Daily, chiar si cateva zile de abstineta sexuala pot duce la modificari majore ale organismului.  Iata care sunt cele mai ciudate schimbari care pot aparea daca iti intrerupi viata