Credem ca iubirea e oarba si romantica, insa de fapt suntem programati genetic pentru a face copii sanatosi. Iata cateva dovezi stiintifice uimitoare!
Iubirea chiar poate frange o inima
Da, putem avea inima franta de iubire, in special femeile, cred cardiologii americani. Cercetatorii de la scoala de medicina a universitatii John Hopkins, din Baltimore, au dovedit existenta unui sindrom cardiac specific emotiilor puternice, cum este durerea din dragoste. Aceste crize cardiace trec in cateva zile fara sa lase urme, din fericire!
Putin sex n-ajunge, dar prea mult strica!
Pentru a fi sanatosi, e necesar sa facem dragoste, dar nu prea mult, ne avertizeaza un studiu american. Potrivit lui, cei care practica o activitate sexuala o data sau de doua ori pe saptamana au nivelul de imunoglobulina (un anticorp) cu 30% mai mare decat cei abstinenti. Tot cei care fac dragoste de 2 ori pe saptamana au cu 30% mai multi anticorpi decat aceia care se reproduc precum iepurii.
Stresul si orgasmul? Incompatibile!
Zonele creierului responsabile de frica si stres sunt dezactivate la o femeie ce are orgasm. Traducere: pentru a avea orgasm, trebuie sa uiti de temele copilului si de sedinta de maine.
Nu te lasa niciodata sedusa la telefon
In capul unei femei, o voce masculina profunda este imediat asociata cu imaginea unui om atragator, puternic si cu muschi. Intr-un studiu, un grup de femei a trebuit sa asculte vocile a 47 barbati, pe care apoi sa-i descrie. Imaginile pe care acele femei si le-au facut dupa vocile ascultate s-au dovedit complet false.
Pasiunea inseamna viata
Daca privirea ardenta a unui barbat pe care tocmai l-ai intalnit iti aprinde flacara pasiunii in suflet, nu te pacali: nu el te hipnotizeaza, ci esti doar sub influenta genelor. Antropologii au descoperit ca exista dovezi ale pasiunii amoroase la 87% din populatiile antice studiate. Concluzie: iubirea pasionala este doar un program genetic care ne ajuta sa scapam de inhibitii in fata necunoscutului, incitandu-ne sa facem dragoste si, deci, sa dam viata unei alte fiinte umane.
Opusele se atrag
Nasul uman este capabil sa analizeze sistemul imunitar al unei alte fiinte. Cu cat nasul femeii descopera ca barbatul respectiv are genele mai diferite de ale ei, cu atat acel barbat are sanse mai mari sa fie un candidat bun pentru aducerea pe lume a unui copil sanatos. Cu alte cuvinte: acel barbat va fi considerat extrem de sexy!
Cu cat faci mai mult dragoste cu el, cu atat il iubesti mai mult
Este un adevarat cerc vicios: saruturile, mangaierile, iubirea si mai ales orgasmul duc la producerea de ocitocina (sau hormonul placerii) in cantitati mari. Acest hormon creeaza atasamentul , dorinta de a reveni la acelasi partener si nu la altul.
Iubire sau dependenta?
Cand cuplul dureaza, intervine dependenta, ca un drog. Vina este tot a ocitocinei, acest hormon care ne face sa iubim atat calitatile, cat si defectele partenerului. Si totusi, n-ar fi frumos sa clateasca un pic chiuveta dupa ce se rade?
De ce femeile sunt infidele?
In lume, aproximativ 10% din copii nu sunt facuti cu tatal recunoscut oficial. Antropologii au facut portretul actual al celor inselati si al rivalilor lor. Cei inselati sunt saraci, iar cei cu care au fost inselati sunt bogati. Motivul acestui comportament? Femeile vor sa-i asigure copilului lor gene de castigator, ale unui tata care a reusit pe scara sociala. Nicio femeie nu are constiinta cand vine vorba de copilul ei!
Utilitatea orgasmului feminin
Orgasmul feminin procura placere si le ajuta sa-si iubeasca in continuare partenerul, insa mai mult decat atat, orgasmul ajuta la facutul de copii. Placerea sexuala feminina are o mare influenta asupra cantitatii de spermatozoizi inmagazinata in corpul feminin in orele de dupa actul sexual. O femeie conserva 50-90% din sperma daca are orgasm in timpul raportului sexual si doar 0-50% in cazul contrar.